Борисов за тръбата с Турция: Другите се чудят, нашето работи!

Премиерът и турският енергиен министър откриха газова отсечка
Обновена: 3 авг 2018 15:41 | 3 авг 2018 15:37, Веселина Йорданова
90
Борисов за тръбата с Турция: Другите се чудят, нашето работи!
Снимка: МС

"Докато другите се чудят къде и какво щяло да мине, нашето вече работи". Така премиерът Бойко Борисов коментира пускането на транзитния газопровод за Турция в участъка Лозенец - Недялско.

"Чувал съм много мои колеги през годините да говорят за доставки на газ, за проекти, но на практика нула! А днес като отворим крана, ще може да има пренос на 16 млрд. куб. метра природен газ в двете посоки", каза Борисов, който днес участва в церемонията по въвеждане в експлоатация заедно с турския министър на енергетиката Фатих Дьонмез.

С изграждането на 20-километровата газопроводна отсечка капацитетът за пренос на природен газ от България за Турция ще се увеличи с 1.7 милиарда кубически метра на година, съобщиха от правителствената пресслужба.

Министър-председателят напомни за договорките, които направихме в Анкара и в Москва, за продължението на Турски поток през нашия хъб за Сърбия, Македония, Австрия и Унгария. "Това правим в момента – по европейските правила, със санкциите на ЕК", каза още премиерът Бойко Борисов.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган днес представя програмата си за управление, но той е казал на енергийния министър да тръгва към България, тъй като проектът бил много важен. Борисов благодари на Ердоган за разбирането.

Според премиера там, където минават газопроводи и има централи, винаги има мир.

Турският енергиен министър заяви, че България ще продължи да транзитира газ към Турция по трансбалканския газопровод, т.е. през Румъния и България, към Турция, но може да транзитира и от Турция към Европа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
2
 
! Отговори
Глас народен преди 5 години
Повече суджук и бахур за народа!
75
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евала на Бойко
74
0
 
4
 
! Отговори
Ликуй, народе! преди 5 години
Васалът Б.Б. отново на пропуска да удари един език на своя сюзерен Султан Реджеп Великолепний!Ашколсун, кьопоолар!
73
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е руска газ, *** третополов някъде писал че Русия загубила:)))Руска, през Турция...който има акъл знае какво е това.Същото като Южен поток, без транзитните такси, без осигурените работни места, с комисионни за някой, и други основни неща, като например ХЪБ И СНАБДИТЕЛ.Все Путин бъркате в тъпите си тролски гербери.Русия също *** едни такси
72
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
71, ти нещо си сбъркал в натовските си анализи.И дай отново опит да обясниш.Ако не разбираш от нещо, не си бутай о.***.ното д.у.*** там
71
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Суджука е една голяма турска тръба
70
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А оня ш*и*баняк отдолу ми вика, че съм русофил, защото искам да си купувам евтина газ и искам турците да не печелят от мен... "Боже, колко мъка има по тази земя"... Е възкликнал поета. Аз ще кажа само: "У*р*оде, вземи се в ръце и спри да обиждаш собствения си интелект с глупавите си изказвания" ;)))
69
27
 
4
 
! Отговори
Путин провал преди 5 години
Толкова врътки, толкова мурафети, толкова пари за тролене и накрая Жужето беше изклатуркано зловещо.Прекъсна се монопола на Русия над вноса на газ за България.Вече не може токе така да се слагат надбавки с които да се купува влияние, апартаменти и т.н. в България. Сега ще трябва да си бърка в джоба.Тя затова е била бясна онази от Врачанското село.
68
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До вчера разправяхте, че Екатерина Велика измислила славяните, днес вече взехте да говорите за византийско славянизиране на територията на Балканския полуостров... Вземете се малко в ръце и започнете да мислите със собствените си глави и да гледате със собствените си очи. Иначе ще продължите да умирате от западноевропейска храна за източна Европа и да купувате газ и домати от Турция...
67
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нацвъкал си ми 3 негатива все едно ти не си насила слаянизиран от Византия , я се интересувай 10 то ти Поколение
66
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Boko boти пък, кого представляваш и за какво се смяташ! Вижда се кой какво прави и кой само приказва да клати въздуха!
65
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другите така казват за Белене като откриват своите централи.
64
3
 
31
 
! Отговори
Boko bo преди 5 години
Няма толкова глупав премиер на света. И това е най-малкото му прегрешение към Държава и народ. А след като премиера е този що за народ го е избрал и поверил живота си...
63
17
 
1
 
! Отговори
Руска пропаганд преди 5 години
Според мен Борисов е прочел оригиналната История на България където няма Руска пропаганда от типа (освобождение) иначе в пренаписаната само Ръуска пропаганда , Руснаците между другото са единсвените квази християни които не си прознават за приеманте на Християнсвото което всъщност започва още през 3 век. в Европа
62
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На някой русофил да не му се пукне жлъчката от злоба.
61
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво работи бе, Тиква.Я кажи на какви цени купуваш руската газ и на какви я купуват турците и германците. Да не говорим за румънците, които вече изнасят газ.
60
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** Банкянска Мутра-кон за кокошка!Оня с бялата брада не се интересува от червени конци,ако щеш и на оная си работа да ги вържеш!
59
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голямо,черно,а не рита!Що е то?Българска машина за ритане!Кратък виц от книгата на проф.Иван Славов"Златната решетка"-Бог да го прости!
58
3
 
20
 
! Отговори
ОТВРАТИТЕЛНА МУТРА преди 5 години
ГОЛЕМИТЕ ПАРИ ЗА БАЙ ХЕЙ, А ЗА БЪЛГАРИТЕ ГОЛЯМ ХЕЙ.ЩЕ БЛАГОДАРИ, ЛИЦЕМЕРЪТ ДО ЛЕН.НИЕ ЩЕ МУ ПЛАЩАМЕ, А С НАШИТЕ ПАРИ ЩЕ СТАВА ВСЕ ПО-БОГАТ, А НАРОДЪТ ВСЕ ПО-ОТЧАЯН
57
3
 
18
 
! Отговори
bai ivan преди 5 години
и що растат цените кат все транзитираме? тея тръби май само към бояна транзитират