Пушим по-малко нелегални цигари. Борисов: Да не жънат канабиса, чакаме ги!

Премиерът очаква поне 300 млн. повече от борбата с контрабандата
81
Пушим по-малко нелегални цигари. Борисов: Да не жънат канабиса, чакаме ги!
Снимка: БТА

5,8% е делът на контрабандните цигари у нас за първото тримесечие на 2018 г. Данните са от традиционното изследване на инициативата срещу нелегалната търговия.

Това е спад с 0,8 на сто спрямо последното тримесечие на 2017 г. и е най-ниското ниво на незаконна търговия с цигари, откакто проучването се прави в България.

То бе представено в присъствието на премиера Бойко Борисов, който определи резултатите като много добри. Той съобщи, че задържаните трафиканти са 77, като сред тях има и деца.

"Много сериозно сме се подготвили за "жътвата" на канабиса, съветвам жътварите да не отиват да жънат", предупреди Борисов.

Изследването показва, че основните марки цигари, които се разпространяват нелегално, и собствениците на тези марки, остават едни и същи. Системно се появяват и нови марки, които излизат на пазара в цялата страна внезапно и бързо, заменяйки други масово предлагани варианти.

Близо 20 тона нарязан тютюн и над 10 милиона тона къса цигари са били заловени от органите на МВР през последните шест месеца, обяви вътрешният министър Валентин Радев. 553 са досъдебните производства, които са били образувани през последните шест месеца за нелегално разпространение на цигари.

Премиерът изтъкна, че статистиката е показателна, че България се справя с контрабандата на цигари. Според него добрите показатели са постигнати и благодарение на личното ангажиране на прокуратурата по тази тема. По думите му държавата няма никакво намерение да отстъпва, а точно обратното.

Според него добрите резултати в борбата с контрабандата оказват положително влияние и на приходите в бюджета, който в момента е на излишък. Това пък дава възможност да се отпускат повече средства не само в социалната сфера, но във всички останали.

Борисов очаква тази година, благодарение на борбата с контрабандата, с 200-300 млн. лева да е минимумът, който ще се събере в повече в бюджета.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Корнелия и БСП са тясно свързани и се финансират от наркобизнеса в България, ясно се вижда връзката.
23
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Много сериозно сме се подготвили за "жътвата" на канабиса, съветвам жътварите да не отиват да жънат"Май Бат Бойко Балкански ще изпрати комбайн.
22
4
 
20
 
! Отговори
ПРИЗНА СИ!ЩЕ ЖЪНЕ преди 5 години
ДА НЕ ЖЪНАТ ТЕ, ЩОТО ЩЕ ЖЪНЕ ТОЙ, БАШ БАНДИТА Б.Б. ВЕЧЕ СИ ПРИЗНА, ЧЕ ТОЙ ЩЕ ЖЪНЕ. АЛООО. ПРОКУРАТУРАТА. САМОСЕЗИРАЙТЕ СЕ. НАЛИ ЗНАЕТЕ КОЙ Е БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ, ОНЯ ОТ БАНКЯ СОБСТВЕНИК С ПАШАТА НА НЕЛЕГАЛНАТА ФАБРИКА ЗА ЦИГАРИ В КАРАЙМОРИЕ. АЛООО, ПРОКУРАТУРАТА. КАНАБИСА СЕ ИЗГАРЯ, Г-Н МУТРА
21
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** ще трябва да вади парите от Техноимпекс, отвсякъде финансова блокада.
20
3
 
14
 
! Отговори
A де преди 5 години
13. (S/NF) Обвинения в миналото свързват Борисов със скандали с източване на гориво, с нелегални сделки в комбинация с Лукойл и със сериозна контрабанда на метаамфетамини. Информацията от SIMO е в потвърждение на тези обвинения. Смята се, че Борисов е използвал поста си, като глава на българските правоохранителни органи, за да прикрие криминалните си деяния, а жената, с която съжителства, Цветелина Бориславова, управлява голяма банка, която е била обвинявана в пране на пари за престъпни организации, както и в участие в незаконните транзакции на самия Борисов. Говори се, че Борисов има сериозни
19
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мафията това е БСП, БСП е мафията, *** и Радко водачи.
18
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скоро соцтроловете ще изпукат от глад, няма руски карти, Бенчо замина, трагедия.
17
3
 
18
 
! Отговори
A де преди 5 години
В секретна грама на американския посланик в България Джон Байърли от 2006 г. се описват сенчестите връзки на бъдещия тогава премиер Бойко Борисов и се говори за участието му в незаконни дейности като търговия с амфетамини.
16
1
 
24
 
! Отговори
A де преди 5 години
като напишеш Борисов и Контрабанда излизат интересни неща в гуглетоПосланик Байърли: Бойко Борисов е свързан със сериозна контрабанда на метаамфетамини.
15
1
 
10
 
! Отговори
Жътваря преди 5 години
Ич не ми дреме на розовия носорог,пускам комбайната и почвам да жъна канабис
14
1
 
16
 
! Отговори
яв преди 5 години
само се бае за тази борба с контрабандата....къде са осъдените контрабандисти ??
13
6
 
32
 
! Отговори
Дааа преди 5 години
Много нагъл е в последно време Обединителя!
12
5
 
31
 
! Отговори
Канап преди 5 години
"Много сериозно сме се подготвили за "жътвата" на канабиса, съветвам жътварите да не отиват да жънат"Абе Бокич, нали ако не ожънат и продадат реколтата, черната каса на ГЕРБ ще е с няколко милиона назад. Или викаш, от амфетите ще ги наваксате.
11
3
 
27
 
! Отговори
Запознат преди 5 години
Да се разбира: да не жънат, ние ще го ожънем и продаваме!
10
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре де,като има такива високи резултати в борбата срещу контрабандата,защо няма нито един осъден за контрабанда?
9
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бсп ща става партия на наркотиците.
8
4
 
27
 
! Отговори
гурбет преди 5 години
хахахха ама тоя *** май найстина си вярва че заблуждава народа. Защо не коментира колко добре се справя прокуратурата с въприси и теми повдигнати от "Биволъ"?
7
1
 
30
 
! Отговори
хахаха шашш преди 5 години
10 милиона тона къса цигари!?Най-новата мерна единици в ЕС.
6
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Иска да каже, че само 5.8% не са под негов контрол, затова са нелегални.
5
0
 
30
 
! Отговори
hm преди 5 години
10 милиона тона къса цигари ???