Борисов на полигона в "Ново село": Учим се да воюваме заедно!

Премиерът поздрави участниците в учението "PLATINUM LION 2018"
111
Борисов на полигона в "Ново село": Учим се да воюваме заедно!
Снимка: МС

Премиерът Бойко Борисов поздрави участниците в многонационалната съвместна подготовка "PLATINUM LION 2018" за изключително добрите резултати.

"С тези учения ние променяме мисленето, учим се да воюваме заедно, да се отбраняваме и да гарантираме сигурността не само на Балканите, на нашите граждани, а и на Черноморския регион“, каза Борисов. 

За първи път процесът по планиране и провеждане на подготовката е изцяло отговорност на Сухопътните войски на Република България.

"Поздравявам българското командване, за първи път планират, ръководят и са се справили прекрасно с това мащабно занятие", отбеляза премиерът по време на заключителната церемония, която се проведе на Учебен полигон "Ново село", съобщиха от правителствената пресслужба.
 
"Едно прекрасно съоръжение за подготовка, тренировка и възпиране е съвместната ни база, която заедно с американските колеги имате възможност да използвате тези дни", добави министър-председателят.

В учението участваха 700 военни от България, САЩ, Сърбия, Черна гора, Грузия, Албания, Молдова, Румъния.

Борисов каза, че при одобрение на проектите за превъоръжаване на Българската армия трябва да се вземе предвид съвместимостта с армията на НАТО.

"Решили сме да вложим 3-4 млрд. лева в превъоръжаване, въпреки че има много други сектори, които имат нужда, затова новото оборудване за армията трябва да бъде ефикасно, евтино, съвместимо с това на партньорите от НАТО, а и да бъде взето предвид мнението на военните експерти", заяви Борисов.

По думите му не е било далеч времето, когато на Балканите сме воювали, а днес се учим да се отбраняваме заедно и да гарантираме сигурността на Черноморския регион.

В рамките на учението, което се провежда от 30 юли до 10 август, военните демонстрираха съвместно взаимодействие по време на мироподдържаща операция, обезвреждане на паравоенни и радикално настроени фракции, действия по почистване в градска среда, задържане на заподозрени и евакуация на ранени.


111
Още от Общество
Прогнозата за времето с пари до края на август! А после?
Напиши коментар Коментари
92
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
АЛЕЛУЯ !
91
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Наличие на военен полигон използван за стрелби в гъсто населен район в България е престъпление. Знае ли някой и има ли шанс някой да каже с какви боеприпаси се правят стрелбите. Или това е съюзническия принос в отровния коктейл с който се третират българите
90
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Какво прави тук Сърбия ,не е много ясно,освен да шпионира за Русия.
89
1
 
9
 
! Отговори
Боко е джендър преди 1 седмица
Бъзльо, какви ги дрънкаш за черноморието, с кого ще воюваш, Майцепродавецо. Нашите момчета са в Афганистан за едното нищо, флот няма, самолети няма, има ТИКВЕНА простотия. Предател долен дрънка и пат пари не дава. Оставка!
88
0
 
9
 
! Отговори
искра фидосова преди 1 седмица
Борисов на полигона в "Ново село": Учим се да се осираме заедно!
87
0
 
15
 
! Отговори
чарли преди 1 седмица
Срещу кого ще воюваме ?
86
1
 
23
 
! Отговори
Бонобо преди 1 седмица
Нещастнико, декорирал се самичък с генералски пагони! Предлагам на двама ни да ни завържат очите и ни връчат по един "Калашников", от тези, дето ги произвеждаме, без да сме платили копейка за лицензия. Да видим за колко секунди ще го разглобиш и отново сглобиш! И за колко - аз! Ще кажеш, че съвременната война няма да с води с автомати. Да, ще се води с Искандер, Сармат, Калибр, Триумф, Кинжал, Авангард, Циркон, бойни лазери Пересвет! А в Черно мори тихо плуват 6 "Варшавянки", чудовището "Москва"
85
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Собственика на Герп уж искаше платноходи и туристи , а я какви ги надроби . Аплаузи за другаря !
84
0
 
25
 
! Отговори
Туск преди 1 седмица
1 20 000 човека не е армия
2 техника на 50 год може само с Македония да войваме.
3 10 % от армията са жени. *** майтапа.
4 да се връща казармата е пълна глупост
5 НАТО е отживелица от студената война
83
1
 
20
 
! Отговори
Всевишният преди 1 седмица
Какво дири на снимката знамето на Грузия и защо е наполовина смъкнато! Да не е умрял някой велик грузински военачалник? Завалията, точно преди 10 години бягал като заек от руснаците, след като избил хиляди мирни осетинци, а сега да вземе да гиберяса! Всъщност, това е само хипотеза! Но влезе ли Грузия във факаното Нейтоу, бай, бай, лайф, бай, бай хепинес!
Борисов явно е слънчасал, говори как да гарантираме сигурността на Черноморския регион. Бързо на сянка, измислени генерале!
82
2
 
22
 
! Отговори
реконтраадмирал преди 1 седмица
За какво са ни поздравите на пожарникаря? САЩ пренесоха 20 атомни бомби от Инджирлик в Румъния. В базата си в Девеселу. На около 35 км северно от България. Което означава, че първата руска ракета ще гръмне там. Бум, и Румъния и България ги няма! И от 700-те военни и американските им кукловоди ще останат само боядисаните памперси!
81
3
 
23
 
! Отговори
на пух и прах преди 1 седмица
Да припомним, че на 8-ми Август, преди 10 години, грузинската армия, по заповед на Сукашвили, нападна Цхинвал и беше разбита на пух и прах за 5 дни от руснаците. Сукашвили, обаче, не бе съден за военните си престъпления против Човечеството. Той трябва да лежи 25 години в килията, в която лежа Милошевич!
80
2
 
20
 
! Отговори
Хм преди 1 седмица
Военният оркестър на Русия повече от всичките участници в това учение. Ама, все пак е нещо.
79
3
 
25
 
! Отговори
Искаме мир! преди 1 седмица
Не искаме Нато! Искаме мир!
78
1
 
23
 
! Отговори
Логика преди 1 седмица
Моля утре сектор "Г" на националния стадион да бъде освободен защото Б.Б. ще проведе среща с ЦЕЛИЯ ЛИЧЕН СЪСТАВ НА АРМИЯТА !!!
77
2
 
18
 
! Отговори
Логика преди 1 седмица
Мащабни учения ! Като количка мачбокс до истинския автомобил ! 700 военни и 100 единици от осем страни ДО " ЩИТ 82" с над 60 000 бойци, като част от тях са запасняци. В това невиждано по мащаб оперативно учение са включени 800 танка, 1100 БТР и бойни машишни, 1000 оръдия, 508 самолета и вертолета, 10 000 транспортни средства и 16 ракетни пускови установки. По време на учението, войските всеки ден консумират по 120 т храна и 60 000 хляба.
76
29
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
България няма да допусне нова руска окупация !
Никакви сантименти няма да спрат българите да се защитят от поКРИМчване !
75
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
4 МИЛИАРДА ЗА ВЪОРЪЖЕНИЕ, ХА-ХА-ХА

ЩЕ ПРОДЪЛЖИМ ДА СМЕ НАЙ-БЕДНАТА СТРАНА.
ОЧЕВИДНО ГОСПОДАРИТЕ ОТ САЩ ИСКАТ ОЩЕ ПО-ДОБРЕ ДА ИЗТУПАТ БРАШНЕНИЯ ЧУВАЛ БЪЛГАРИЯ.
НА ТУРЦИЯ ДАВАТ ПО 3,5 МИЛИАРДА ДОЛАРА ГОДИШНО ЗА ЕДНА БАЗА В ИНДЖИРЛИК, А ТУК ОКУПАЦИОННАТА АРМИЯ ПОЛЗВА 4 БАЗИ БЕЗПЛАТНО.
74
4
 
44
 
! Отговори
Shark преди 1 седмица
Срещу кого ще воюваш бе тиквооооо? Моли се никой да не иска да ни напада, че ще ни превземат за няма и ден.
73
9
 
3
 
! Отговори
Импийчмънт преди 1 седмица
До Отговор до 62

Той и кРадев е там.