5 дни неведение и... Търговският регистър тръгва – от утре

Прокуратура, ДАНС и МВР проверяват кой и защо го хакна
Обновена: 14 авг 2018 10:33 | 14 авг 2018 10:30,
59
5 дни неведение и... Търговският регистър тръгва – от утре
Снимка: Сайт на Търговския регистър

Търговският регистър ще започне да работи поетапно от утре (15 август), съобщи Bulgaria ON AIR.  Тогава ще могат да бъдат извършени и справки за актуалното състояние на фирмите, съобщиха от Агенцията по вписванията.

Сайтът на Търговския регистър спря да работи на 10 август, а според съобщението, което излиза на началната страница, става ясно, че причините за срива са били изцяло технически. От Агенцията по вписванията уверяват, че не става въпрос за злонамерена външна намеса.

Прокуратурата, ДАНС и МВР са сезирани от министъра на правосъдието и все пак проверяват случая. За отстраняването на проблема са ангажирани денонощно екипи на поддържащи фирми и IT експерти, както и други държавни ведомства. Приложен е авариен План за действие за възстановяване на пълната функционалност на регистъра.

Още по темата

Сривът на Търговския регистър се случва непосредствено след залавянето на групата на Митьо Очите, при което стана ясно, че шефът на общинския съвет Бенчо Бенчев е помогнал за откриването на издирвания, а освен това чрез справки в Търговския регистър стана ясно, че Бенчев е съдружник в охранителната филма "Аркус-Сигурност", собственост на Иван Владимиров, в която Митьо Очите работи като консултант.

Освен това, стана ясно също, че синът на Иван Владимиров – Методий Владимиров е зам.директор на Бургаския затвор, в който несебърския бос излежаваше своята присъда.

След справките и излязлата наяве информация за връзките между бизнеса, властта и криминалния свят, Търговският регистър изведнъж се срина. Случайност!?

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За съжаление дисковете може да се издъниха на цяло. И ако не се прави ежедневно архивиране жална им майка. Но, принципно, може и да се нагласят нещата някаква нужна информация да потъне.
27
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
4 диска били изчезнали. Някакви следи са заметени.
26
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо случайно няма, доста понамирисва тая работа
25
1
 
50
 
! Отговори
До 24 преди 5 години
Да нещата са много странни, такива проблеми би следвало да се рашеват в рамките на часове, а не седмици. Но като се има предвид, че става въпрос за държавна институция, където никой не си дава зор за нищо, всичко е възможно.
24
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
няма случайности тука, случая прилича много на грабежа на КТБ... прикриват неудобни истини )))
23
0
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Performance Monitor-а веднага ще изпрати мейл до админа за 4 диска... Обаче 6 дни да не могат от бекъп да възстановят базата? Намирисва на комплексно и целенасочено вмешателство, на бас се хващам, че и утре няма да работи...
22
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе кво стана с Иванчева бе - оковахте ли я вече да ходи то WC ?
21
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тиквите с медиите си, отново ще замажат и тоя гаф.И ще продължават да ни убеждават, че най-важното в Държавата е Бенката на Бенчо.Който апропо след време ще осъди България в Страсбург за незаконния си арест и пак ще платим всички ние.
20
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Туй трябва да го има в публична книга на вписванията,че и съответно трябва да има съответно и книга на отписванията иначе без нея книга книгата за вписвания не е актуална или бил се записал вписал в нея човек,а кога се е отписал е също важно по какви причини по бюлетини в изпълнения по ред,дати,години,но щом не споменават значи всичко е наред.
19
0
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гафа е грандиозен, това е най-важния регистър в държавата, това е недопустимо. Няма хакер на планетата който да не оставя следи, въпроса е дали това не е вътрешна работа или престъпна небрежност.
18
1
 
58
 
! Отговори
АЗ преди 5 години
Не случайно шефката е в чужбина, предупредили са я да не пречи на операцията... Чинно се е отдръпнала.. Това е над нея,
17
1
 
58
 
! Отговори
Тиква Момина сълза преди 5 години
Дисковете от ТР са изчезнали, а не дефектирали; шефката на екзотичен остров?КОЙ я назначи, КОЙ ?
16
3
 
51
 
! Отговори
Предположение преди 5 години
Може лично Дебелан да го е хакнал докато си е играл. Нали е детето гений дето на 20 годишна възраст стана началник на пристанище Варна.Най-вероятно и някой от останалитегени в държавата Зъркела или друг му е помогнал.Все гении.
15
2
 
62
 
! Отговори
Логика преди 5 години
Чистачката явно ги е изхвърлила по грешка !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
14
1
 
57
 
! Отговори
zeus преди 5 години
В АВ има над 50 камери за видеонаплюдение и картов контрол на достъпа, ако наистина има кражба на дискове трябва да се види, освен ако не са сринали и охранителните системи. Ако обаче е вътрешна работа по нареждане на Майката на нацията, всичко ще се потули. В ТР винаги е имало сериозни бизнес интереси и вписването на наши хора посред нощ и бъркане в базата няма да е прецедент...
13
0
 
58
 
! Отговори
Българина преди 5 години
Има ли наивници в България които да не знаят точно какво и защо е станало? Ще пеипомня, стана същото като а тефтерчето, файловете на митниците, записи, хора.....
12
0
 
50
 
! Отговори
Счети преди 5 години
Значи всички трябва да са спокойни щом Майката на нацията е уведомила Прокуратурата, ДАНС и МВР ! Щеше да е доста забавно, ако този случай беше станал около 30 юни, когато масово се вписваха отчетите ! Иначе аз лично не виждам никакъв смисъл от ТР. Данните от въпросния регистър се четат основно от юристи, одитори и счетоводители.Масата от обществото не го интересува какво се вписва в този регистър !
11
1
 
53
 
! Отговори
да бе преди 5 години
Четири диска са изчезнали от сървърите на Търговския регистър. Не са дефектирали, както твърдят от МВР, ДАНС и ГДБОП. Няма ги. Това съобщиха за Фрог нюз източници от службите, пожелали анонимност. Според него става дума за умишлено тежко престъпление, дори саботаж.Целта би могла да е заличаване на информация от извършени сделки за милиони и необслужвани кредити към банки.Повече инфо във фрог.
10
0
 
55
 
! Отговори
фризьор преди 5 години
ем така става като салон за красота "Пепепруда" на ЕТ Алфа - Веселка Велчева са "Надграждане на Търговския регистър за интеграция с платформата за обмен на данни между Търговските регистри в ЕС, вграждане на регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, интеграция с имотния регистър, единна входна точка и прехвърляне на централния регистър на особените залози"
9
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така и на митниците изчезнаха файлове.. И тефтерчето, и де записи.... Срива на тр е защото просто дисковете липсват... При цецка и герб всичко е възможно.. Все пак да не забравяме кого българите овластиха за трети път.... Нормално е да има само мутренски изпълнения всеки ден