5 дни неведение и... Търговският регистър тръгва – от утре

Прокуратура, ДАНС и МВР проверяват кой и защо го хакна
Обновена: 14 авг 2018 10:33 | 14 авг 2018 10:30,
59
5 дни неведение и... Търговският регистър тръгва – от утре
Снимка: Сайт на Търговския регистър

Търговският регистър ще започне да работи поетапно от утре (15 август), съобщи Bulgaria ON AIR.  Тогава ще могат да бъдат извършени и справки за актуалното състояние на фирмите, съобщиха от Агенцията по вписванията.

Сайтът на Търговския регистър спря да работи на 10 август, а според съобщението, което излиза на началната страница, става ясно, че причините за срива са били изцяло технически. От Агенцията по вписванията уверяват, че не става въпрос за злонамерена външна намеса.

Прокуратурата, ДАНС и МВР са сезирани от министъра на правосъдието и все пак проверяват случая. За отстраняването на проблема са ангажирани денонощно екипи на поддържащи фирми и IT експерти, както и други държавни ведомства. Приложен е авариен План за действие за възстановяване на пълната функционалност на регистъра.

Още по темата

Сривът на Търговския регистър се случва непосредствено след залавянето на групата на Митьо Очите, при което стана ясно, че шефът на общинския съвет Бенчо Бенчев е помогнал за откриването на издирвания, а освен това чрез справки в Търговския регистър стана ясно, че Бенчев е съдружник в охранителната филма "Аркус-Сигурност", собственост на Иван Владимиров, в която Митьо Очите работи като консултант.

Освен това, стана ясно също, че синът на Иван Владимиров – Методий Владимиров е зам.директор на Бургаския затвор, в който несебърския бос излежаваше своята присъда.

След справките и излязлата наяве информация за връзките между бизнеса, властта и криминалния свят, Търговският регистър изведнъж се срина. Случайност!?

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не ги е взел тоя същия, дето взе и тефтерчето на Златанов.Дето бяха инициалите ББ, ЦЦ, ИФ и ДБ.
7
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не!Не е случайност!Мафия е!
6
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно време покойният проф. Петканов-Мир на праха му!-казваше, че такъв хаос, какъвто е заварил в министерството на правосъдието, не е виждал. Петканов бе човек на реда и дисциплината и криво-ляво, докато бе министър за две години, оправи бъркотиите. Сега батакът е пълен, никой не знае какво прави, на практика управляват чиновниците, за главен секретар турили някакъв от министерството на здравеопазването, за зам.министър , който отговаря за затворите, един случаен човечец, посочен от квотата на ВМРО. Той си няма представа от право, докато е бил зам.декан на историческия факултет в Търновския
5
0
 
53
 
! Отговори
ЦЕЦКА ЦАЧЕВА преди 5 години
ЛИЛЕПАВЛОВА Е БЕЗ МИНИСТЕРСТВО, НЕКА И НАПРАВИМ ЕДНО НА ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР
4
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БОСИЯТ И ЕКИПЪТ МУ СТАНАХМЕ ЖЕРТВА И НА ПАРЛАМЕНТАРЕН КУМГЕЙТ. ЦВЕТАНОВ Е КУМ НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА КОМИСИЯТА СВЕТОСЛАВ ИВАНОВ!
3
3
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Четири диска са изчезнали от сървърите на Търговския регистър. Не са дефектирали, както твърдят от МВР, ДАНС и ГДБОП. Според него става дума за умишлено тежко престъпление, дори саботаж.Ей това сте бг бок лу ците.Шайка крадци и престъпници.После искате някой да ви уважава.
2
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мама Цецка че ви оправи.
1
2
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Типчно за Тикволандия - държавата се управлява от Мафията ГЕРБ.