Веганите скачат и срещу традициите на Курбан Байрам

Организират днес протест срещу убиването на животни
19 авг 2018 10:29, Александър Попов
195
Веганите скачат и срещу традициите на Курбан Байрам
Никола Донев. Снимка: Булфото, архив

Българският вегански съюз скочии срещу мюсюлманските традиции и организира национален протест срещу жертвоприношенията на животни за Курбан Байрам. Сборният пункт е днес от 14:00 часа пред Главното мюфтийство.

"Доводите ни са, че убиването на животни заради традиция е една жестока, нехуманна и ненужна варващина, която в 21век няма място в обществото ни и не трябва да бъде толерирана. Тези жестоки кланета са абсолютно ненужни. Надяваме се много мюсюлмани се вслушат в думите ни и не колят животни. Събираме се в подкрепа на обречените, невинни и беззащитни животинки, с призив към мюсюлманите да не проливат кръвта им за Курбан Байрам", заяви председателят на съюза Никола Донев.

Веганският съюз организира протести почти на всеки празник у нас, но досега те не се откровят с масовост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ааъъххххъх! Веганите са джендари на Сорос и като такива търсят " приключения" с мюсулманите ...
46
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Веганите са възвишени хора, които се стремят да се отърсят от митническата природа на човека.
45
1
 
18
 
! Отговори
Do 46 преди 5 години
Да се отнасяме с уважение към животните.Да се колят, заради празник е отживелица на изостаналите .A kakvo ima ne tvoiata praznichna trapeza?Samo domati i krastavitsi??Xa xa xa
44
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и аз не харесвам вегани, но не излизам да протестирам, омазан в авокадо и облечен в смокинови листа. я си стойте в бърлогите и рупайте на спокойствие!
43
1
 
24
 
! Отговори
Никой веган преди 5 години
не яде салам! Затова - поканите ли го на вечеря - отсервирайте му краставица с два домата - ще е във възторг!
42
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
по-надолу някой правилно го каза : като обичате животните,защо им ядете храната ? не е ли по-здравословно да карате на фотосинтеза...пък - колкото издържите, сектанти такива !
41
30
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се отнасяме с уважение към животните.Да се колят, заради празник е отживелица на изостаналите .
40
2
 
15
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Ох, как можахте .. сега ще ги съсипете. От една страна е против мюсюлмани от друга са вегани .. Коя страна да изберат сега? :D
39
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия не са вегани, тия са платени протестъри .ВЕЧЕ НАРОДА ТОЛКОВА ОБЕДНЯ ЧЕ ПОЧНА ЗА ПАРИ ДА ПРОТЕСТИРА СРЕЩУ ВСИЧКО.
38
2
 
33
 
! Отговори
Руския преди 5 години
Животните са за храна.Уродливостта на шепа хора, увредени психически в следствие на слабата си психика и физика не бива да е основание за разрешаването на сбирки и протести.И не бива да будят съжаление у другите, защото това не е болестно състояние, а слабост!
37
28
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каквото и да говорите, мюсюлманите са много по-гнусни от веганите.
36
1
 
26
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 5 години
Прекален Светец и на Господ са не нрави бе! То тия хора заблудени нова Библия ли ще пишат или света ще пренареждат... Ами то, колко ти е по-празна главата, толкоз по-нависоко летиш бе...Казано е кога са пости, кога са яде блажно, кога риба, и кога курбан са прави ама никой на чужд корем сайбия не може да стане-кой си иска пости а кой не ще-си блажи...а пък тези дето не щат да ядат животни и те ще станат тяхна храна един ден.Тъй е било и тъй ще бъде-останалото е театро и по-добре го не гледайте
35
2
 
30
 
! Отговори
1 преди 5 години
НА КОЛЕДА ЩЕ ИЗЛИЗАТ ЛИ ПАК НА ПРОТЕСТ?
34
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До <><>" Мислете малко с тия пилешки вегански мозъци !"Недей така говори за техните "мозъци". Техните мозъци нито са човешки , нито пилешки ( съставени от МЕСО). Техните "мозъци" са съставени от *** на кокошка- 100 % РАСТИТЕЛЕН произход.
33
3
 
30
 
! Отговори
dmx преди 5 години
Време е някой да набие агресивен веган.
32
2
 
36
 
! Отговори
Алтерниращ веганист преди 5 години
Някой разбра ли кой му плаща сметките за перформансите на тоя мaзен чеpвей?Кое НПО? Някоя терористична организация като ПЕТА или Грийнпийс?Веган не трябва да се прокламира дори като обект за посмешище!Веган е вреден и опасен, за всички и за обществото, и за природата, и за животните, и за увлечените в идеологията!
31
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От Анонимен 14Аде бе, ПРАВОСЛАВНИТЕ ! Какво не харесвате. Иначе все се дървите!
30
6
 
31
 
! Отговори
<><> преди 5 години
Тия ли ще ми казват да не ям месо ? Не знам да има божия заповед "Не яж месо" тия по големи от господ ли са ? Всичко е един кръговрат бе ! Ако всички хора по света станат като тия нали няма да има храна за животните бе !? Наркомани ....къде ще е равновесието в природата тогава ? Мислете малко с тия пилешки вегански мозъци !
29
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТАЗИ ГОДИНА СЪЩИТЕ ТЕЗИ ОБЯВИХА ВСИЧКИ ЯДЯЩИ МЕСО ЗА НАЦИСТИ И ДАВАХА СНИМКИ НА ФАБРИКИТЕ ЗА КЛАНЕ НА ЖИВОТНИ, ЧЕ СА КАТО ЛАГЕРИТЕ НА СМЪРТТА ПРЕЗ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА!ИЗКАРАХА НИ ЧИСТО ЗЛО И НАПРАВО СА СИ ЗА ДЕЛО ЗА ТОРМОЗ НАД НАС!
28
1
 
50
 
! Отговори
ХХХ преди 5 години
Тея наркомани къде бяха като избиваха масово животните в Странджа ? Тук ревът срещу вековни традиции на хората пък там за масовата касапница ни ума ни дума ? Материал ли нямаха тогава да се друсат не знам !?