Жертвите на пътния ад край Своге - 16. Шофьорът е в болница

Има съмнения, че автобусът не е минал повторен технически преглед
Обновена: 25 авг 2018 23:31 | 25 авг 2018 23:14, Веселина Йорданова
96

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

16 са жертвите на тежката катастрофа край Своге, съобщи вътрешният министър Валентин Радев на извънреден брифинг.

В автобуса, който се преобърна в дере, освен шофьора, е имало 33-ма души.

Още по темата

"Автобусът влиза в съприкосновение последователно с три автомобила, които се движат в насрещното движение, установяваме по какви причини и в дясно през мантинелата се обръща", обясни министърът.

После автобусът се преобръща няколко пъти и пада в поречието на реката.

13 души са загинали на място. 21 души са транспортирани в болници, включително шофьорът. В "Пирогов" са закарани осем души, от които двама са починали. В "Св. Анна" са четирима, във ВМА са двама, в ИСУЛ е настанен водачът. В болницата в Своге са шестима, от които една жена е починала.

Създадени са обходни маршрути, докато пътят е затворен. От София към Своге е през Искрец и Бучин проход, а в обратна посока - през Костинброд и Бучин проход.

Фирмата "Мобилус" има общо шест автобуса. Документите й са изрядни. Разследващите се съмняват, че автобусът, който катастрофира, не е преминал повторна техническа проверка в началото на август, но това ще стане ясно утре. Водачът е и собственик на фирмата.

Катастрофата е станала на 2 километра след Своге в посока София.

Имало е проливен дъжд, но доколко това е повлияло за катастрофата, се изяснява. Участъкът, на който е станал инцидентът, е в град Своге, в урбанизирана територия и е обозначен. Пътят е нов, настилката не е нарушена, има мантинела.

Утре в 14 часа ще се проведе среща на институциите в МВР по случая.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
7
 
31
 
! Отговори
ОНЗИ преди 5 години
АБЕ АЛО МНОГО ПРОСТАЩИНА В КОМЕНТАРИИТЕ ПО-ДОЛУ! МНОГО ТЪГА И МНОГО ПРОСТАЩИНА - ВСИЧКО ИДВА ОТ ОНОВА БЕЗОТГОВОРНО ГО...ВЕ ..ДО ДЕТО ВОДИ ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ ! ОСТАВКА НА ВСИЧКО СВИНСКО И ВСИЧКАТА ТАЗИ ПРОСТАЩИНА КОЯТО СЕ Е НАБУТАЛА В УПРАВЛЕНИТО НА ДЪРЖАВАТА !!! НАВСЯКЪДЕ ОКОЛО НАС БЪКА ОТ ВИСОКИ ТЕХНОЛОГИИ И ОБРАЗОВАНОСТ А ТУК САМО СВИНЩИНА !! ЗАТОВА ВСИЧКО КАДЪРНО И КРЕАТИВНО БЯГА !!! ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ - РЕФЕРЕНДУМ И ПРЕЗИДЕНТСКО УПРАВЛЕНИЕ !! ДОКОГА ЩЕ ВЪРЛУВА ПРОСТАЩИНАТА В БЪЛГАРИЯ!?!?!
46
3
 
19
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
Денят ми започва със смесени чувства. От една страна - трагедия 15 човека са загинали нелепо, от друга страна почина Джон МкКейн....
45
32
 
3
 
! Отговори
Шон преди 5 години
Виновни са пътниците,че са се качили в автобус без колани Абсолютно нехайство към собствения живот.
44
17
 
6
 
! Отговори
Браво на Борисов преди 5 години
Той отхвърли Истанбулската конвенция, а тя е библията на Сатаната.
43
10
 
28
 
! Отговори
Млад шофьор преди 5 години
Да почиват в мир хората ! Обаче Радев трябва да си подаде оставката, защото този инцидент илюстрира безсилието на МВР да спре войната по пътищата. Шофьорите карат като обезумели, а КАТ само събира глобички, без да ги е грижа за превенция. Време е КАТ наистина да се превърнат в контролния орган, който трябва да бъдат!
42
9
 
17
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
Мантинелата единична и тънка,та да може да задържи някой велосипедист,а кола или автобус директно в дерето!Е така се строи път!Ще се влезне в Историята с този път!
41
22
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко Борисов е велик държавник и политик!На 100% му имаме пълно доверие.
40
1
 
18
 
! Отговори
Браво преди 5 години
Темата е интересна, коментарите са страхотни, обективни и задълбочени.
39
11
 
13
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
Асфалта'' перфектен'',шофьора изряден кой е виновен?Там където няма как да се вземат няколко милиона от бюджета ленти не се режат и не ходи властта!След този случай обаче ще се ''усвоят'' няколко милиона и ще се направи пътя!Жертви трябват за да има повод да се УСВОЯВАТ СРЕДСТВА!!!ЖЕРТВИ!!!!О забравих,че премиера може да каже хората да внимават по кой път минават,защото там е съмнително,както при застахователя Олимпик
38
16
 
10
 
! Отговори
До 47,48,49,50 преди 5 години
Не те ли е срам, бе! Нищожество! Редакцията, докога ще оставяте този да си драска извратените фантазии? Такава ли аудитория търсите?
37
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мантинелата се е огънала като макарон, все едно не е била там.Коя ли фирмичка е изцоцала Държавата , внасяйки този китайски ***?
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Hooray! 87494
35
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
John Mc Cain is dead!Houray!!!
34
1
 
8
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
Хората намесват политиката, защото всички знаят как се минава технически преглед.Моя опит показва, че срещу 50 лв минаваш технически без никой да ти поглежда колата.Бус да се отклони от платното и да удари 3 насрещни коли буди подозрение за технически проблем. Преди също имаше инциденти с бусове и бяха също технически неизправни.Каква европа какви пет лева, ние сме на нивото на африка с тези технически прегледи.
33
8
 
12
 
! Отговори
Футуролог преди 5 години
До До 40Основател на българската чалга още през 80-те е Тодор Колев от СДС,посланик в Канада,агент на 2 главно на ДС както и на 6 от ДСИнтернационалния комунистически елит знаеше че в САЩ и на Запад се ходи с стотици милиарди долари иначе ще свършиш в техните затвориПарата винаги е била над всички закони на капитализма още преди първата и втората световна война наивникоМултигруп управлява България чрез ГЕРБ,Атака,БСП и прочиетова е
32
6
 
13
 
! Отговори
До 40 преди 5 години
Мафиотите, мутрите и чалгата се пръкнаха от БКП/БСП след 1990. . То не бяха рекети и убийства при тяхното управление. . Разграбиха държавата с червените куфарчета.. Разбиха и ограбиха предприятията. . Разграбиха здравната каса и пенсионния фонд. . Изнесоха парите в офшорки и т.н. . Сега са милионери с хотели по морето (всички са техни) и из цялата страна. . Станаха рентиери и работодатели, като дават най-ниските заплати в ЕС. Повечето фирми са техни и изстискват българите до дупка.
31
8
 
15
 
! Отговори
Гадни тролове преди 5 години
Гадни, бездушни, отвратителни червени ***. Толкова сте жестоки и коварни, че ми се повръща от вас....Мислете поне малко с главите си и имайте капка жал. Знаем, че сте чугунени глави без сърца, но глупостите, които пишете идват в повече на всеки нормален човек. Спрете се за малко...
30
4
 
6
 
! Отговори
Абе... преди 5 години
Този на снимката една от жертвите ли е?? Чуй ни господи!! И какво като иде там,освен да се снима?? Какво разбира,какво може и как ще помогне. Най силното оръжие на мин на всички работи е телефона. Докладват и подслушват. Жалки МЗЧ ( не мозъчета) а малки зелени човечета
29
7
 
24
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Господа от управляващото мнозинство, сега разбрахте ли, че с милиционерщина и увеличаване на санкциите, така наречената "Война по пътищата" не може да бъде спряна ?!Ако ще до всеки храст да сложите милиционер и да направите глобите по 1 000 000 лева, пак няма да промените нищо.Причините за многото ПТП-та са съвсем други:Лоши пътища, стари автомобили, опростачен народ ...Това са само част от причините.Те с милиционерщина няма да бъдат отстранени.Друго трябва ! ...
28
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бог да прости хората! П.с.Няма по-гнусни изчадия от турските и комунистически ***,които вият от радост при всеки инцидент в България!Превръщат трагедията в политически дивидент и злорадство!