Световрачене скърби, всички жертви – от селото

Поне 19 от пътувалите са били от певческия хор
13

И 16-те жертви в автобусната катастрофа край Своге са от софийското село Световрачене. В съботния ден те са били на екскурзия до манастира "Седемте престола". След разходката там групата вече се прибирала, когато станал инцидентът.
Още по темата
Всички, с изключение на едно момче, са пенсионери.

Сред жертвите има и 13-годишно момче, което по информация на Bulgaria ON AIR е пътувало със своята баба. Такива екскурзии са се организирали редовно от пенсионерския клуб в селото. Късно снощи пред общината са се събирали списъци с имената на всички хора, които са били на екскурзията.

Поне 19 от пътувалите са били от певческия хор на Световрачене, 18 от тях са пострадали, а един е сред жертвите на кошмарната катастрофа. За утре в манастира "Седемте престола" е организирана панихида в памет на загиналите.

Екип на Bulgaria ON AIR разговаря с жители на Световрачене, които последно са разговаряли с пенсионерите преди екскурзията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
0
 
! Отговори
Дано има Господ преди 5 години
Бог да ги прости !А Драгалевци - кога?
6
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко Методиев Борисов, известен също като агент Буда е най-голямото зло което е сполетявало България от създаването и през 681 година. По време на турско робство не сме били толкова окаяни и не е имало толкова жертви. Хората *** по пътищата, от глад, от студ, някой се палят сами по улиците. Всички цъфтят от управлението на Тиквата, а от Европа го хвалят. А дали в Европа ни мислят нещо хубаво или за тях сме пречка а Бойко инструмент?
5
0
 
5
 
! Отговори
Геле преди 5 години
за пенсионерските клубове не си прав. Те са неформални организации на по-възрастните хора и не са рожба на демокрацията... Явно си по-млад, но може да паразпиташ......
4
10
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
видяхте ли че сьдбата не се шегува вчера цял ден пишехте простотии по адресна президента и баща му и хоп 16 души наведньж ние бьлгарите нямаме мярка внищо и затова ще си патим
3
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 3 По времето на соца. Всички пенсионери работеха, трупаха пари за черни дни. Такива пътувания не се правеха. Имаше само една държавна фирма. "Балкантурист" и другата 'Здрава храна". Нямаше банани и нямаше тоал.хартия. Нямаше и клуб на песионера.
2
13
 
20
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Борисов съсипа Страната.Ти вместо да сведеш глава и поне да за мълчиш за малко, си взел и тази тъжна тема да политизираш! Вие скруполи нямате, гаврите се с живота на хората!
1
16
 
39
 
! Отговори
socialen преди 5 години
Борисов съсипа Страната.