Огромна трагедия, виждаш ги живи и здрави, а малко по-късно... мъртви

Говори очевидец на катастрофата край Своге пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 27 авг 2018 13:23 | 27 авг 2018 09:30,
60

Фатална комбинация от обстоятелства – така изглежда катастрофата край Своге. Влошени метеорологични условия с възможност за аквапланинг, коварна и некачествена пътна настилка и водач, превишил скоростта в опасен участък, с автобус, който не е преминал технически преглед.

Още по темата

Продължават да се изясняват обстоятелствата за кървавата катастрофа отнела 16 животи.

Работи се по 3 версии, като първата е грешка на водача. Той е имал и предишни нарушения, като неправилно паркиране и непоставяне на колан.

Втората причина е неизправност на превозното средство. Автобусът е трябвало да мине технически преглед на 5 август. Третата причина е некачествен ремонт.

Пред Bulgaria ON AIR Христо Николов, който е очевидец на бруталния инцидент, разказа за преживения ужас.

"Първо ги видях при манастира. Видях и шофьора, който си почиваше. Повечето хора бяха около 70-годишни. Имаше и две момчета. Шофьорът изглеждаше на около 50 години. Това предполага, че е имал опит. Бяха усмихнати и щастливи. Огромна трагедия е да видиш едни хора живи и здрави, а малко по-късно мъртви", сподели той.

"Не мога да изключа, пътят да е бил замърсен от натрупали се песъчинки и камъчета поради поройните дъждове. Двадесет минути бе разликата между мен и катастрофиралия автобус. Видях разхвърляни дрехи, налягали хора по земята. Трагедия!", допълни печалната картина Николов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истината не така!!!
24
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този насочва вниманието на читателя в грешна посока. Няма шофьор без нарушение и то умишлено, не сложен колан, не паркирал както трябва. Всяко нарушение се наказва еднократно , не многократно и за цял живот.ВИНОВЕН Е ПЪТЯ И ЛИПСАТА НА МАНТИНЕЛА. ПРОЕКТАНТ ,НАДЗОР, ИНВЕСТИТОР/приел всеки етап проект/СТРОЕТЕЛ. ЕКСПЛОАТАЦИЯ.
23
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПЪТЯ НЕ ОТГОВАРЯ НА ИЗИСКВАНИЯТА НО Е ПРИЕТ ОТ АПИ!!!ШОФЬОРА Е ПОКАЗАЛ, ЧЕ С ТОЗИ ПЪТ ИМА ПРОБЛЕМ! А ПРОБЛЕМА Е ВИДИМ ЗА ВСИЧКИ ВЕЧЕ!НИТО КАЧЕСТВО НА ПЪТЯ ИМА НИТО ОБЕЗОПАСЯВАНЕТО ГО ИМА!! ВСИЧКО Е ЕДНО ОТБИВАНЕ НА НОМЕРА НО ПАРАТА Е ПРИБРАНА!
22
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УТРЕ НА НАС ЩЕ НИ СЕ СЛУЧИ СЪЩОТО И НИКОЙ НЯМА ДА НИ ОБЪРНЕ ВНИМАНИЕ, ЧЕ РЕМОНТИРАН ПЪТ Е ПРИЕТ БЕЗ ДА ОТГОВАРЯ НА ИЗИСКВАНИЯТА ЗА КАЧЕСТВО И ИЗРАБОТКА!ДОРИ ОТ ПОЛИЦИЯТА НЕ ПОСМЯХА ДА ОБВИНЯТ ШОФЬОРА , ЧЕ Е ПРЕВИШИЛ СКОРОСТТА ! САМО СОТИР В УГОДА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ БЕЗ ДА ГО ПИТА НИКОЙ ВЕДНАГА ЗАПОЧНА ДА ГИ ЗАЩИТАВА!
21
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАД ЗЕЕЩА ПРОПАСТ ТРЯБВА ДА ИМА БЕТОННИ СТОМАНЕНИ БОРДЮРЧЕТА ПОНЕ ИЛИ ВИСОКА МАНТИНЕЛА!!Е НЯМА НО ПАРИТЕ СА ПРИБРАНИ ЗА РЕМОНТА А ОБЕКТА Е ПРИЕТ ОТ ИНСПЕКТОРИТЕ НА ТРЕЙС ИСКАМ ДА КАЖА АПИ!АБСОЛЮТНО ДЕЛОТО Е НАСОЧЕНО СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА ТУК!
20
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АЗ ИМАМ БЕГЛА ПРЕДСТАВА ЗА СТРОИТЕЛСТВО НО МАНТИНЕЛА НА 10СМ ОТ ЗЕМЯТА НАД ЗЕЕЩА ПРОПАСТ НЕ МИ СЕ ВИЖДА ПРАВИЛНО!!ДАДОХА СНИМКИ ПО СВЕТА И У НАС В ЕМИСИЯТА ВЧЕРА ! АВТОБУСА Я Е ПРЕМАЗАЛ ОТГОРЕ И Е МИНАЛ И ТО Я Е ПРЕМАЗАЛ ПОД ЪГАЛ А НЕ ДИРЕКТНО ЧЕЛНО!!!АКО МАНТИНЕЛАТА БЕШЕ ТАМ 2 ПЪТИ ПО ВИСОКА КАТО Е РЕДНО ДА Е НАД ПРОПАСТ ЖЕГА НЯМАШЕ ДА ИМА ТОЛКОВА ЖЕРТВИ АКО ИМАШЕ ИЗОБЩО!!НО ПОСТАВЯНЕТО НА ПО ВИСОКО МАНТИНЕЛА СТРУВА ПАРИ! А ИНСПЕКТОРИТЕ ПРИЕМИ ОБЕКТА СА МИ ЯСНИ КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ!
19
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТОВА МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ С ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС И ПОСЛЕ НИЕ СМЕ БИЛИ ВИНОВНИТЕ!! С 40 КИЛОМЕТРА Е КАРАЛ НО ПЪТЯ Е НЕКАЧЕСТВЕН И СЕ Е СПУСНАЛ КАТО ПО ПЪРЗАЛКА!КОГАТО СЕ СПУСКАШ КАТО ПО ПЪРЗАЛКА ТРУДНО СЕ ЗАВИВА
18
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бог да прости загиналите! А на нас, живите, да даде сила и воля да станем по-добри, но и да не забравяме! За да не се повтаря!
17
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И МАНТИНЕЛА КОЯТО НЕ Е ПОСТАВЕНА НА НЕОБХОДИМАТА ВИСОЧИНА НАД ЗЕЕЩА ПРОПАСТ!ДА ВИ Е ЧЕСТИТ И ТРЕЙС И ИНСПЕКТОРИТЕ ПРИЕЛИ ОБЕКТА!
16
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дадени милиони за пътища, а после какво?АМ Тракия между Стара Загора и Пловдив е всичко друго, но не и магистрала. Местата за почивка са потрес - един пльоснат асфалт, кошчетата за бок/лук са едни бетонни пръстени. Няма тоалетни, няма дръвчета, няма нищо, мръсотия колкото искаш. По платното прегазени животни. На места табелите имат само кирилица. И това ни се води гордост, разбийш ли.
15
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За пореден път се чудят как от 9 кладенеца вода да извадят, само и само да не си признаят грешката тея в държавите институции. С 5 км. имало превишение над ограничението, 1 седмица закъснял преглед, шофьора с акт за колан и неправилно паркиране, само не и кофти пътни условия по вина на държавата, за които са дадени едни 20 милиона, а не е проверено как са похарчени. Дет се вика - направо джобни, в сравнение с онези 16 милиарда. Лека им пръст на загиналите само...
14
0
 
28
 
! Отговори
Вин Дизел преди 5 години
"...като първата е грешка на водача. Той е имал и предишни нарушения, като неправилно паркиране и непоставяне на колан." Ай, шофьорът е направо вандал с тези нарушения...Разбира се, че той ще да е виновен. Само не разбирам всички тези хора от фирми изпълнители, подизпълнители...и всякакви глупави вериги, умело изработени да се "усвояват" повече и повече пари, които крадат от строителни материали, дават пари под и над масата и индиректно убиват хора, как въобще понасят личното си съществуване?!?
13
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В допълнение - ГЕРБ обещават схема бонус-малус в застраховането вече не знам колко години.Резултатът е никакъв, както впрочем става с всичко, с което се захванат. Освен да леят кофти асфалт на петорни цени и да слагат тротоари със сиви плочки, които се разронват след няколко години.
12
1
 
33
 
! Отговори
Владов преди 5 години
Само в нашата глупава държава няма как да бъдат виновни държавните институции. Това че автобуса не минал технически преглед не означава че не е годен. А това че АПИ не си поддържат пътната мрежа е друг въпрос. АПИ са виновни за всичко. ВСИЧКИ от АПИ на съд...
11
1
 
10
 
! Отговори
1 преди 5 години
До АнонименКато имаш представа, какви автомобили карат по света, осведоми ни примерно за Куба?Всеки разполага според възможностите си!
10
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България не се поощрява купуването на нови коли. Нито откъм данъци, нито нищо.Не се поощрява и отговорното шофиране - за 18 години стаж зад волана имам един фиш за 50 лева глоба, но плащам същото ГО като някой откачалник с пет катастрофи.
9
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не че нещо ама каква е необходимата бройката да се обяви национален траур, че то хора си отиват всеки ден по пътищата...
8
0
 
28
 
! Отговори
до 7 преди 5 години
Баш на третата година само хора със солидни възможности си сменят колите. Виж, прав си, за другото, но не съвсем. В много държави, в това число и наши съседни, има преференции и голямо облекчаване при закупуване на нов автомобил. Това е обаче официална държавна политика създадена от мислещи законотворци, каквито тук липсват!
7
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вместо всички да ревете за жертвите погледнете какви коли карете, по-голямата част са по на 20 години и повече ... без никакви защити. По цял свят гледат да сменят колите до 3-10 година, а в БГ тогава ги внасят и българският тарикат е много щастлив, че е успял да мине теста ... и не го интересува нито неговата сигурност нито тази на околните..., а като си пийне и една ракийка....
6
9
 
3
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Галинзавойте, стройтелите (ама са с основно), и после даваме меродавно мнение. читалищна работа. и, обяснете на поддържащия, че е добре да не с-щава ненужно, че се набива на очи и разваля л-дата за 20те човека дето фулят трейс.