Само миг невнимание на шофьора и… 16 жертви, 21 ранени

Карал е автобуса - ковчег с 45 км/ч при разрешени 40 км/ч
Обновена: 26 авг 2018 15:26 | 26 авг 2018 13:15, Камелия Цветанова
192
Само миг невнимание на шофьора и… 16 жертви, 21 ранени
Снимка: МВР

В момента продължават разпитите на водача на катастрофиралия край Своге автобус. Той е обяснил пред полицията, че за миг е изпуснал контрола над превозното средство и така се е стигнало до инцидента. Проверката на тахошайбите на автобуса е показала, че в момента на катастрофата скоростта на автобуса е била около 45 километра в час. Участъкът е с ограничение до 40 километра, обясниха пред БНР източници от МВР.

Още по темата
Алкохолната проба на водача е отрицателна.

Най-вероятната версия за катастрофата е съчетание между тежките метеорологични условия в района и невнимание от страна на шофьора.

Днес започва и вторият оглед на мястото. Той ще изясни какъв е спирачния път на автобуса, както и ще бъдат проведени други експертизи. Резултатите от тях ще бъдат огласени по-късно.

В МВР ще има съвещание на няколко министерства по въпросите на пътната безопасност.

Там е възможно да бъдат дадени и нови подробности около тежката катастрофа.

Фирмата-превозвач притежава общо 6 автобуса. Транспортното министерство я е проверявало преди няколко месеца, когато всичко е било изрядно. Заместник-министърът на транспорта Ангел Попов обясни снощи, че всички документи на фирмата са изправни, но има съмнения, че автобусът не е минал на повторна техническа проверка.

Местните хора споделиха, че този участък от пътя е изключително рисков и там често стават катастрофи.

МВР откри телефонна линия, на който роднини на пострадалите могат да потърсят информация за своите близки: 02 982 50 39.
 


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
1
 
9
 
! Отговори
До 180 преди 4 месеца
ГЕРБ не е ПАРТИЯ! Това е държавната администрация, коалирала се като партия за раздаване на европейски субсидии! БСП, СДС, ДПС са също организации със стопанска цел!
181
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
При такъв наклон към пропастта и лоша настилка на пътя, тази мижава мантила не може да задържи и лек автомобил, движещ се със съобразена скорост, какво остава за тежкия автобус! Трагедия
180
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В интерес на истината това е първата партия в България, след промените от 89та, управлявала толкова дълго време и можеше, ако искаше, да направи много и за пътища и здавеопазване и каквото още се сетите, което не ни е в ред...по-важното обаче е собствения интерес, а държавник, който обслужва себе си първо преди обществото не заслужава да е такъв!!!
179
0
 
12
 
! Отговори
Бг.реалност преди 4 месеца
И къде е държавата в цялата тази трагедия?
Не е ли работа на държавата да има нормални пътища дори в трудно проходими зони?!
Или пак старата песен колко само е ,,бедна"българия.
Ултра приходи от данъци,съмнителни задкулисни зделки и какво ли още не,а в същото време разходите спрямо поданиците са на нулево ниво.
Изграждането на стандарт е просто още едно от поредицата задължения от които абсурдистан е абдикирарал на 100%
178
2
 
3
 
! Отговори
Пешо преди 4 месеца
До Анонимен 52

"Е колко пречиствателни станции, колко санирани и реновирани училища, колко виадукта, колко мостове. В нашият град има множество табели указващи строителство или ремонт на сгради по определени държавни програми."

Е колко закриха. Дори детските градини не стигат... Да не говорим за тия 29 години "демокрация", колко производство се закри, че и се открадна всичко. То вече нищо не се произвежда. Както казаха и други - цветни комунисти са сега и това е. Безплатен театър за всчки....
177
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Промъкна се в първите новини за катастрофата едно явно неудобно за отговорните фактори съобщение, че фирмата-изпълнител използвала за настилката някакъв "експериментален" асфалт, който бил за...алеи в паркове. Така ли е? Трудно ли е да се установи? Ами оставете обикновените граждани да разследват тогава! Знаем какво ще ни кажете: шофьорът е единственият виновник. А, и дъждът! Като че ли в другите държави дъжд не вали и няма завои!
176
1
 
13
 
! Отговори
Минал оттам преди 4 месеца
Журналисти, не замъглявайте допълнително обясненията по катастрофата. Или пишете истината, или замълчете! Най-напред шофьорът карал с 54км в час, сега-с 45. Да не станат 40? Защо помагате на виновните да изкарат единствено водача отговорен? Вероятно трагедията е съчетание на няколко нещастни стечения на обстояъелствата, но: местните хора, а те винаги знаят най-добре, твърдят, че този пътен участък е ремонтиран НЕКАЧЕСТВЕНО! Там често стават произшествия. Защо не се тръгне по тази следа?
175
3
 
0
 
! Отговори
Соц Лозунг преди 4 месеца
"Секунда невнимание - цял живот мъртъв!"
174
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Най удобната версия е водача да е виновен за да няма протести и ропот за некачествен път за милиони.
173
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Само миг невнимание и цел живот си мъртав
172
8
 
5
 
! Отговори
Petar Ivanov преди 4 месеца
Виновен е водача на превозното средство и само той !!!

Отвлякъл си е вниманието за миг и...16 жертви.
171
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Стана ясно кой е виновен за падналия автобус. Не е лошия път, некачествения асфалт, чупливата мантинела, откраднатите от ремонта на пътя пари.
Не! Виновни са дърветата!
Защото точно на това място ги е нямало, да подпрат автобуса.
Навсякъде расли, а тук нарочно – не!
Умен е министър Валентин Радев.
Бонка Цакова
170
1
 
27
 
! Отговори
воленка свирката преди 4 месеца
".... бе защо нищо не се говори за Лиляна Павлова по прякор „диференциала“? Тя
не беше ли по време на ремонта министър на регионалното развитие и
благоустройството, които най-добре се благоустройват в живота? Не ходеше
ли ухилена до Боко да откриват некачествени нови пътни участъци,
размахвайки дамската си чанта за 4000 евро?"
169
0
 
14
 
! Отговори
SHEFA преди 4 месеца
ДАЙТЕ СНИМКИ ДА ВИДЯТ ХОРАТА КАКВИ ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ СА ВЗЕТИ ОТ АПИ ЗА ОБЕЗОПАСЯВАНЕТО НА ТОЗИ УЧАСТЪК ОТ ПЪТЯ.-23 000 000 € СА УСВОЕНИ 2016 ГОДИНА .
-НА СНИМКАТА ГОРЕ СИ ЛИЧИ ЧЕ ТОВА Е 100% СВЛАЧИЩЕ.
168
0
 
8
 
! Отговори
Кон преди 4 месеца
Хайде бре, слабоумни братя, хайде напънете се и колективно опишете къде, кога и какво се е случило с факти. Досега не мога да разбера как точно автобусът е напуснал платното - от външната или вътрешната страна на завоя, имало ли е въобще завой, или само стеснение, в населено място или извън. Хайде начертайте една скица поне, нали сте представители на обществото, да пречите на лъжци да заемат важни държавни длъжности. А вие сте им помагачи бре!
167
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До СТРЪНДЖАТА

Tъпчo - ясно от пръв поглед...
166
8
 
17
 
! Отговори
СТРЪНДЖАТА преди 4 месеца
ГРЕБ - ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ !!!!!!
165
4
 
15
 
! Отговори
48 преди 4 месеца
Шаблонни лафове от различни документи.Има ли оценка на здравно-психическото дъдтояние на шофьора?Не!Техническа експертиза?Не!Пътна и метеоситуация?Не! И т. н. Говориха на пресконференцията на "на аба".Никой не обели и дума за собствената си отговорност и за оставки!Защо?Защото чакат какво ще каже единственият ,който "решава" проблемите в страната!Всички тези досега трябваше да ги няма на постовете им и да са с раирани ризи!Мъртвите са "лош матрял",особено като са пенсионери да мрат!Защитен ли е
164
5
 
11
 
! Отговори
:( преди 4 месеца
Точно на това място няма и дървета. А около него има. Те щяха да го спрат и да са по-малко жертвите.
Много лош късмет.
163
12
 
28
 
! Отговори
. преди 4 месеца
Като знам "ремонтираният" път към наше село в какво състияние е, не ми се говори за пътища. Колко пари потрошиха да го ремонтират, а сега канавките са буквално обрасли като джунлга. Дъжд валне - платното става на езеро. Свлякло се е, дървета ще паднат отгоре. Аз ли да ходя да му поддържам пътищата на тоя *** и тиквичките му?! Абе как навсякъде другаде може, само в бойкостан не може. Да дойде духът на Бай Тошо и да му плесне един на тоя "пътностроител".