Сидеров яростен за Своге: Дай му катастрофи на нашенеца! Не хубави неща!

Той адресира поста си до "живеещия от катастрофа до катастрофа нашенец"
Обновена: 28 авг 2018 07:07 | 28 авг 2018 07:00,
205
Сидеров яростен за Своге: Дай му катастрофи на нашенеца! Не хубави неща!
Снимка: Bulfoto, архив

Вчера беше Ден на национален траур в България. Днес погребват 15 човека в Световрачене, които загинаха в катастрофата край Своге. Още двама загубиха живота си, а ранените се борят за оцеляване.

Трагедията се превърна в тема №1 у нас. Започнаха да се разменят обвинения между отговорните институции.

В полемиката се включи и лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който пусна пост в профила си във Facebook, адресиран към "живеещия от катастрофа до катастрофа нашенец".

"Дай му катастрофи на нашенеца! Не хубави неща, не! Мед и масло, бира и водка да текат от чешмите, ще намери кусур – я кранчето не работи както трябва и не пуска колкото на съседа, я бирата в чешмата на депутатите е по-хубава…

Не, братя и сестри, дами и господа, другарки и другари! Редактори и водещи! Сладкопойни чучулиги! Продължавайте в същия дух! Новините – само катастрофи, убийства и перверзии! Някой направил добро? Не е новина, не разваляйте емисиите!

Още по темата

Иначе как щяхме да разберем колко много специалисти по катастрофи има у нас? Прочетох изказвания на асоциации по пътната обстановка, по състоянието на скоростните лостове, на гумите и асфалта, на пострадалите от ПТП и на канещите се да пострадат…Как се издържат финансово, не знам, всичките тия…

Изпълзяха пред камери и диктофони бивши шефове, подшефове, секретарки, портиери, шофьори, копачи на канавки и продуценти на просташки шоупрограми. Тия, последните, са ми най-забавни – всяка вечер развращават народа и правят мултимилиони от това, но винаги са готови с мъдри мисли на тема народопсихология.

Прочетох изумителни разсъждения за АПИ, ЮНЕСКО и ООН, за престъпното управление – то винаги е виновно и престъпно – за коланите, които щели да спасят жертвите. Сякаш не става дума за падане в пропаст, а за леко чукане на Граф Игнатиев и Раковска.

Прочетох и мислите на някой си, че едва ли аквапланингът е виновен. Потърсих в речника и разбрах – това било, когато вали дъжд. Но нямало значение дали вали пороен дъжд на планински път вечер, или е сухо и светло.

Нещо мистично и необхватно се е намесило и това го знае най-добре интервюираният. В състезанието по суета и себеизтъкване, никой не спести сили.

Не видях само едно, най-важното: някой да подсети опечалените роднини да направят помен със свещеник на 3-тия и 9 – я ден, после панихида на 20-я и 40-я ден за упокой на душите на починалите.

Тъй като става дума не за преходните простотии, с които се занимаваме всеки ден, а за "дребни", непреходни неща като човешката душа, например".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
фирмите на Бойко внасят и снасят..кой го интересува за народа,, ей го на и Волен премълви с лайниенята устичка
39
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тъй като става дума не за преходните простотии, с които се занимаваме всеки ден--------------Ми ти си една от тези преходни простотии, с които се занимаваме всеки ден.
38
18
 
2
 
! Отговори
до 44 преди 5 години
Точно такава е настилката грапава и груба пияният шофьор комунист е заспал на волана и е пренесъл пенсиите на оня свят.
37
1
 
22
 
! Отговори
Yan преди 5 години
А, Вие политиците и управляващите какво толкова направихте, освен да обявите поредния национален траур! Докога? Докато погребем държавата ни, а?
36
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЧЕ И ЯРОСТЕН БИЛ.БОЖЕ, БОЖЕ, ЗАЩО НИ ПОДЛАГАШ НА ИЗПИТАНИЕ С ТАКИВА УПРАВНИЦИ.ТОЛКОВА ЛИ СМЕ ГРЕШНИ?ПРОСТИ НИ ВЕЧЕ, ДАЙ НИ ПО КАЧЕСТВЕНО УПРАВЛЕНИЕ, СТИГА С ТОВА МЕНТЕ.
35
2
 
25
 
! Отговори
Петров преди 5 години
Как смеете да не сте във възторг от уоравление, в което аз съм несменяем златен пръст? Знаете ли колко теманета съм удрял и колко съм се надуп...ал само и само да съм в Парламента?И русофил бях и патриот и седесар и женен и неженен и кой ли не. А вие - все недвони, заключи народния представител. Сидеров
34
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Настилката би трябвало да е грапава и груба особено на завоят за да има повишено сцепление.Мантинелата би трябвало да е предвидена да може да удържи автобус удрящ я челно с 40-50 /ч. Вчера един рали пилот минал същият път и каза че е странно хлъзгав а завоят безмислено труден.До колкото знам фирмата правила ремонтът е приближена на власта така че най-вероятно ще бъде виновен шофьорът.Сега последното което изкараха беше ,че хората умряли щото нямало табелка 'случаен превоз'
33
3
 
9
 
! Отговори
bolbov преди 5 години
Защо г-не Сидеров изпускаш този важен момент,че господ е наказал нещастните пенсионери,които почти на бегом са минали през църковната обител.За какъв асфалт говорим и негодни мантинели господ е прибрал не послушни те човеци.Нищо , че утре някой друг от разбитите български пътища ще потегли към небесната шир.
32
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правилно г-н Сидеров, ние сме в клетка от нашето културно програмиране медиите допринасят за тая масова халюцинация наречена война по пътищата като ни препрограмират. Сменете всички в СЕМ и направета нов орган, който да следи какво се излъчва по масовата халюцинация наречена медии.
31
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ах, да! За Волен и управляващите - сочните мръвки от държавната софра, а за хората - да мислят за "непреходните неща" и "човешката душа"... Хубава препоръка, мерсим!
30
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво Волене, точно тъй е медиите излъчват само катастрофи и ни учат на лоши неща, никой не показва добро направете референдум за забраняване на лошите новини и СЕМ да глобява медиитее сядам да вечерям и ми показват убити и осакатени. От друга страна ако съм една чалга певица и търся медийно внимание дори ще се блъсна някъде умишлено за да ме покажат по медиите и да си продавам албумите майната им на законите да живее печалбата и капитализъма, е може ли тъй ?
29
1
 
28
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Правилно г-н Сидеров! Вместо да се за имават хората с процедури и трагедии, крайно време е да станат Герой, като изритат цялата политическа каста.
28
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По принцип българина наистина обича катастрофите в менталита ни е.Причер,от един приятел в франция.ако някой превиши скоростта веднага гражданите се обаждат в полицията ,обикновено на един случай има множество обаждания т.е всички реагират и се стремят да предотвратят най лошото.В българия реакцията е като видят някой с превишена скорост ,този е луд а дано си строши главата, естествено е да не правят нищо да предотвратят това.
27
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не го харесвам този, но в случая е прав. Журналистите си умират от кеф като има такива новини. Това им дава хляб за поне 2 седмици напред. То специалисти, то политици, то свидетели. Интервюта, анализи, обобщения... А това че някъде построили нов завод, че ремонтирали училище, че гимнастичките спечелили медали. Това не са новини. Журналята няма какво да човъркат там.
26
4
 
15
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Наистина народът е тотално зомбиран и една от причините е лавината от негативна информация. Но точно такива интелектуални джуджета, като атакист N1 могат да опорочат и принизят и тази тема.
25
8
 
9
 
! Отговори
До 35 преди 5 години
Ох...като те слушам..по добре не гласувай изобщо на следващите избори.
24
9
 
42
 
! Отговори
гостенин преди 5 години
Господин Сидеров, без да съм пророк мога да кажа, че в нощта на следващите избори ще гледаш като отровен от гъби и няма да дадеш пресконференция. С теб ще се разплатим на следващите избори. Досега гласувах за теб, но на следващите избори гласът ми ще отиде за онова мъжко момиче Корнелия Нинова. На нея започнах да вярвам повече, отколкото на теб.
23
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Странен човек преди години, нямаше една логична мисъл а само популистични мисли сега е почнал да мисли логично, явно се ограмотил доста за малко време.Но при трагедия има значение и емоцията която не се базира на логика.Просто хората имат нужда да изкарат гнева натрупан от тях по други причини а не логика .Така че добре се учи до сега човека досега ,но има още какво да учи.
22
5
 
26
 
! Отговори
Верно преди 5 години
Правилно!Българина вместо да се занимава с героични подвизи като атаки на клек-шопове и др. такива,тръгнал катастрофи да прави!
21
3
 
27
 
! Отговори
Бай Х преди 5 години
Карикатура на управляващите Болен Сидеров