В асфалта на пътя-убиец: Варовик и други недопустими материали

Ерозират и се полират, не бива да бъдат въобще използвани
Обновена: 29 авг 2018 06:58 | 28 авг 2018 19:30,
142


Лабораторни тестове са показали, че има недопустим материал в асфалта на пътя София-Своге, където тежко катастрофира автобус, съобщи Bulgaria ON AIR.

Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков на пресконференция в централата на ГЕРБ по повод катастрофата, станала на 25 август и взела 17 жертви.

Още по темата

В неделя бяха взети проби от асфалта по опасния участък. Днес регионалният министър разкри, че в този асфалт е открит варовик, което е недопустимо.

"Характерното за тези материали е, че имат склонност да се полират, обясни министърът. Съгласно нормативи и спецификация този материал е недопустим за влагане в асфалтови"я слой, камо ли в неговата износваща част", допълни министърът.

Нанков отбеляза, че според документите, подадени към Агенция "Пътна инфраструтура", пътят отговаря на нормативите.

Ще бъдат направени допълнителни тестове. В момента се водят процесуално-следствени действия.

Гаранцията на ремонтирания път важи от датата на въвеждане в експлоатация - 27 декември 2016 г. и е две години, т.е. до 27 декември 2018 г., посочи Нанков. Тъй като фирмата е отказала да отстрани дефекти на пътя, участъците ще бъдат ремонтиран за сметка на АПИ, отбеляза министърът.

Интересни ще са данните и от трафик камерите по време и след инцидента, каза Нанков, цитиран от БТА. Тези данни ще бъдат предоставени на следствието.

Може за БСП да не е важно коя е фирмата, ремонтирала пътя, но за следствените органи и за хората е важно, отбеляза министърът. Той пое ангажимент всички длъжностни лица, които имат отношение към инцидента с действията или бездействията си, да носят отговорност.

Според министъра БСП не са се посвенили днес да политизират трагедията с катастрофиралия край Своге автобус. От ГЕРБ изказаха отново съболезнования към близките на загиналите в катастрофата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
16
 
1
 
! Отговори
Валери преди 5 години
До 34. А бе, анонимен позитанец, стига си го писал това всеки ден по сто пъти. Няма да промениш манталитета на българина.
35
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Важното е че сме стабилни.Детеубиецът Московски продължава най-нагло да е министър.Цацаров продължава да се прави на разсеян, все едно не е убито едно българско дете.А Тлъстият шеф и на двамата - отново ни лук ял, ни лук мирисал.
34
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 32. Николко.
33
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТРЕТИ ПОЛУМАНДАТ НА НАЦИОНАЛЕН ТРАУР. НЕ ДЕН ЗА ТРАУР, А ЗА БЕЗСРОЧЕН НАЦИОНАЛЕН СРАМ!
32
17
 
0
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До 28 червен анонимник. Глуппак, изобщо не се е скрил и той не може да отговаря за всеки ***-тарикат. При другите премиери не са ставали катастрофи, така ли?
31
1
 
26
 
! Отговори
ТБ = 0 преди 5 години
Само погледнете как е облечен човека, който взема "пробата" - тениска, къси панталони и гуменки! Къде е каската? Къде предпазното облекло, къде е защитта за очите, ушите? Някъде по белите страни да сте видели да се раоти с толкова опасна машина с гуменки шорти и тениска? Това е безумие, а ние чакаме да сложат колани по рейсовете
30
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А някой спомня ли си как преди по-малко от 2 години един Тлъстак със запретнати ръкави преряза лентичката със самодоволна физиономия и ухилен пред наобиколилите го камери и микрофони
29
19
 
3
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
До всички драскачи, които без да съберат информация, се надпреварват да плюят. Алооо, креттени, фирмата, положила асфалта, е на бизнесмен, който е водач на листа от ДПС.
28
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе нали Борисов 10 години се бие в гърдите, че бил построил пътищата.Сега къде се скрил. Защо не излезе пред хората.
27
2
 
29
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Фирмата изпълнител си е чиста. Знаете вица за сервитьорката дето добавяла в сметката едно - Ако мине ... лв. Защо сега излизат с анализи на асфалта. Не се ли правят такива преди да се приеме обекта. Всичките дето са подписали приемателния протокол да ги прекарат по жълтите павета да ги види народа
26
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпроси към премиера от когото се срамувам:1.Защо една и съща фирма Трейс холд груп АД e "спечелила" над 1ОО обществени поръчки за над 1 Милиард?.2. Защо фирмата, след като е извършила некачествен ремонт за 23 МИЛИОНА на участъка, не може да бъде задължена от правителството с ПЕТ писма да отстрани престъплението си?3.За какво са използвани тези 23 Милиона, след като е направен некачествен, престъпен ремонт?4.Каква е комисионната Ви г н премиер от 23 те милиона?
25
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Катастрофата в Хитрино отнесаха го машинистите,трагедията край Своге ще го отнесе шофьора, е бемти и държавата, е бемти ти "правоприлагащите" органи!
24
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фирмата извършила ремонта на отсечката на смъртта Трейс холд груп АД e "спечелила" над 1ОО обществени поръчки за над 1 МИЛИАРД и е Любимка на Борисов!
23
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи дори и скоростта от 40км/ч е висока за този участък така ли? Къде са хората които са си сложили подписа под документа за приемане на ремонта? Някой ще им потърси ли съдебна отговорност поне за това че са приели ремонта който не отговаея на стандартите? На всички е ясно че шофьора ще го отнесе, кой ще е виновен когато стане следващата катастрофа и следващия шофьор е катал с 40 км/ч? Нека позная - пак шофьора защото "е карал със скорост несъобразена с пътните условия"! Гаранция от ПП ГРОБ
22
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отново никъди по медиите не се споменава името на Лазар Лазаров и на Лиляна лилавата нагла Дебеляна. Двамата царе на процентите по чието време е извършена рехабилитацията. От тяхната корупция в събота умряха 16 човека. Едно дете няма до порасне. Според съда, Лазаров няма защо да е виновен и за 41 милиона кражба от Марица. Корупцията на тези хора ви убива, уважаеми българи. А вие мълчите.
21
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТРЕЙС строи лошо, както всички други любими на властта фирми, но заданието на АПИ е още по-лошо ! Но там не влиза жандармерия, пратена от Прикриватурата, нали ? Важни са и двете - път и мантинела !! Мантинела е декоративна и не пази дори пешеходците !!!! Основната вина е на АПИ и Държавата - нито заданието, нито възлагането, нито контрола са както трябва. В цялата страна мутри и мафиоти са на власт, назначени от групировката ГЕРБ, ОП - ДС мафията, ДПС ченгетата
20
3
 
15
 
! Отговори
6х6 преди 5 години
Кариерата на Гергов за варовик над с.Белащица бачка,та пушек се вдига!И цените на трошляка са космически,но ако откажеш и край на поръчките!
19
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ как перфектно използваха финансовата криза 2008 и унищожиха строителния бизнес с цел, той да влезе в ръцете само на определени фирми и така да контролират всики пари си не е истина! Бяха смачкани всички фирми, рекетирани до унищожение и когато вече са те притиснали до ъгъла, идва шишанко и казва, продаваш или познай какво ще ти се случи... така например, една от сега действащите строителни фирми в страната, влезе в негови ръце, нито беше фалирала, нито страдаше от липса на работа... хиляди работници потекоха към борсите - уникални специалисти! Сега работят на запад, понеже тук няма работа
18
2
 
32
 
! Отговори
До 10 преди 5 години
Не съм адвокат на ТРАСЕ,но за мен кучето е заровено в АПИ,там е големия проблем,те са дали актове за приемане!Защо този анализ на асфалтовата смес не е направена преди акт 16.Народа е казал: НЕ Е ЛУД ТОЗИ КОЙТО ЯДЕ ЗЕЛНИКА...
17
2
 
28
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Важното е лентореза да е добре. А министърът по транспорта някакво становище?

Спонсорирани публикации