В асфалта на пътя-убиец: Варовик и други недопустими материали

Ерозират и се полират, не бива да бъдат въобще използвани
Обновена: 29 авг 2018 06:58 | 28 авг 2018 19:30,
142


Лабораторни тестове са показали, че има недопустим материал в асфалта на пътя София-Своге, където тежко катастрофира автобус, съобщи Bulgaria ON AIR.

Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков на пресконференция в централата на ГЕРБ по повод катастрофата, станала на 25 август и взела 17 жертви.

Още по темата

В неделя бяха взети проби от асфалта по опасния участък. Днес регионалният министър разкри, че в този асфалт е открит варовик, което е недопустимо.

"Характерното за тези материали е, че имат склонност да се полират, обясни министърът. Съгласно нормативи и спецификация този материал е недопустим за влагане в асфалтови"я слой, камо ли в неговата износваща част", допълни министърът.

Нанков отбеляза, че според документите, подадени към Агенция "Пътна инфраструтура", пътят отговаря на нормативите.

Ще бъдат направени допълнителни тестове. В момента се водят процесуално-следствени действия.

Гаранцията на ремонтирания път важи от датата на въвеждане в експлоатация - 27 декември 2016 г. и е две години, т.е. до 27 декември 2018 г., посочи Нанков. Тъй като фирмата е отказала да отстрани дефекти на пътя, участъците ще бъдат ремонтиран за сметка на АПИ, отбеляза министърът.

Интересни ще са данните и от трафик камерите по време и след инцидента, каза Нанков, цитиран от БТА. Тези данни ще бъдат предоставени на следствието.

Може за БСП да не е важно коя е фирмата, ремонтирала пътя, но за следствените органи и за хората е важно, отбеляза министърът. Той пое ангажимент всички длъжностни лица, които имат отношение към инцидента с действията или бездействията си, да носят отговорност.

Според министъра БСП не са се посвенили днес да политизират трагедията с катастрофиралия край Своге автобус. От ГЕРБ изказаха отново съболезнования към близките на загиналите в катастрофата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещо така показан арест на герберастки крадец и убиец няма ли да има.Там с едни окови на краката и да го държат 5 часа на пътя като мечка.
15
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нанков, ако използвания материал е недопустим, кой от АПИ е подписал приемането на пътя?И защо още не е в затвора?Или виновен отново е ланският сняг?
14
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОК, но пак не разбрах кой е виновен за това ?Орешарски, Станишев или двамата + Путин ?Герберастките крадци и некадърници май отново са паднали от Марс.
13
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко хора трябва да загинат та една герберска фирма да си понесе наказанието?Затвор е най-лекото наказание.
12
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 2Амет Доган е хидроинженера или негови поставени лица.Този скандал ще е толкова голям че в него ще изгорят и Цацаров и Борисов и Пеевски и Доган както и Кукловодите отзад.Само гледайте.
11
1
 
28
 
! Отговори
Престъпника от Банкя преди 5 години
СЕПТЕМВРИ - ПРЕД МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ!АКО СЛЕДВАЩИТЕ СА СЪЩИТЕ ***, ПЩЕ ОТВОРИМЕ ШАТРИ ТАМ!
10
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От ГЕРБ изказаха отново съболезнования към близките на загиналите в катастрофата. Съболезнованията няма да върнат умрелите. Има ли контрол върху фирмите строители какви материали използват при строежа и при ремонта на пътища. Ето това е наи важният въпрос. Как е възможно в асвалтовото покритие да се слага варовик. По каква технология са работили. 20 години съм работил като инженер в пътното строителство и такова понятие като варовик в асвалт не съм 4увал. Това герберско изобретение ли е.
9
0
 
56
 
! Отговори
мърлява бг работа преди 5 години
Не разбирам от асфалт, но който е сложил вътре въпросния варовик за да му е по-евтинко го е направил изцяло умишлено и с ясно съзнание, че подлага на риск живота на много хора. Следва да понесе наказателна отговорност и да си полежи да поразмишлява как се пести от тук и от там
8
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нанков е острие на Пеевски.А отговорник за разследването е шефа на следствието който също е острие на Пеевски и Цацаров.Работата е ясна.Трейс поема пътя на Цветан Василев и КРБ.
7
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как може една фирма да откаже да отстрани недостатъци, които са опасни за живота на хората?МОЖЕ. ако Е ГЕРБЕРСКА.
6
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Алрооо, БОРИСОВ! Четеш ли какви ги е вършила фирмата ти??
5
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тъй като фирмата е отказала да отстрани дефекти на пътя, участъците ще бъдат ремонтиран за сметка на АПИ...Не, другари, ще е за наша сметка пак, ще е с парите на загиналите роднини, от нашите данъци!!!
4
29
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГербВярно е, другият вариант е БСП с Орешарски и фалит на всички банки в България.
3
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така де и кВо праим ся както питат катаджиите ще се реже ли до здраво защото нещо не ми се вЕрва или пак само шофьора е виновен ???
2
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой е хидроинженерът, който е направил водохващането за рекичката, по която са пуснали МПС-та?
1
24
 
6
 
! Отговори
Герб преди 5 години
Няма алтернатива

Спонсорирани публикации