Сигнали към HelpBook: Опаснo кръстовище, мантинела, боклуци

Граждани алармират за нередности в платформата на Investor Media Group
29 авг 2018 20:15, Анисия Иванова
3
Сигнали към HelpBook: Опаснo кръстовище, мантинела, боклуци
Снимка: HelpBook

Представяме ви обзор на част от сигналите през изминалите няколко дни, постъпили в платформата на HelpBook.info.

Първият засяга отпадъци, захвърлени пътни знаци и купчини с разбит асфалт след приключил грандиозен ремонт на столичния бул. "Христофор Колумб" 61, около спирката пред ресторант Александрия. След повече от 10 дни чакащите на спирката се "наслаждават“ на паднал знак, друг наклонен знак за предимство, който го чака същата съдба, купчини с изкъртен асфалт и чакъл, които грозят района. Авторът на сигнала пита отговорните органи дали е планирано извозване на остатъците и разчистване на терена като прилага снимки.

Потребител се оплаква от рушаща се настилка на ул. "8-ма" в Балчик. Твърди, че с времето "язвите стават все по-широки и по-дълбоки. Не бих се учудил, ако в бъдеще стане изобщо непроходима за леки автомобили. Част от проблема предполагам е наличието на течаща вода /не зная откъде/ по самата улица в продължителни периоди от годината."

Получихме сигнал към Община Пловдив за опасна мантинела, която се намира на Коматовския възел, точно на завой. Прекъсната е в интервал от поне 20 метра и в това си състояние е опасна за преминаващите автомобили. "При удар в прекъснатата мантинела, тя преминава през купето на колата както нож през масло. Моля да се обърне сериозно внимание това застрашава безопасността!“

Поредния сигнал, отправен към столичния район "Красно село“, е за опасно съоръжение на детска площадка. "Липсващи пружини от двете страни на батут на детска площадка, намираща се между улиците: “Балчик”, “Съвет на Европа” и локалното платно на бул. “Цар Борис III”. Опасност от пропадане в шахтата и нараняване. Подадени са два сигнала до контактен център (call.sofia.bg) към Столична Община, които все още са в статус “Чакащ обработка”. Моля, вземете под внимание спешността на случая! Съоръжението трябва да се ремонтира незабавно, тъй като застрашава здравето на децата ни!“

Към Столична община - Район "Триадица“ е подаден сигнал за опасно кръстовище: "Всеки ден на мен, а и на стотици граждани от кв. "Кръстова вада" ни се налага да пресичаме ул. "Филип Кутев" на кръстовището и с ул. "Емилиян Станев". Това кръстовище е много натоварено и много опасно за пресичане, особено когато сме с малки деца. Дано да не стане някой ужасен инцидент, при който да пострадат пешеходци. На това кръстовище трябва да се постави пешеходен светофар, за да можем да пресичаме безопасно. Знам, че този светофар ще пречи на автомобилите и вероятно ще предизвика задръствания, но ние трябва да имаме възможността да се предвижваме като пешеходци."

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
месара преди 5 години
да се разпитат членовете на младежкото бсп!
2
0
 
2
 
! Отговори
Fsy преди 5 години
Bg ortodoksalna transportna cultura...
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има ли още някой,който не е разбрал,че ОПГ ГЕРБ водена от Бойко Методиев Борисов съсипва България.Има ли поне един ремонт който фирмите свързани с това лице да е качествен.Колко души трябва да загинат,колко нерви трябва да изхабим в задръстванията на София след като Йорданка Фандъкова разкопае всички улици.Но най-страшното е че Корнелия Петрова Нинова водач на втората най-богата партия не желае да управлява страната.