Борисов взема три министерски оставки заради Своге. Кои си тръгват?

Премиерът ги поискал още в неделя сутринта
Обновена: 31 авг 2018 11:38 | 31 авг 2018 10:55, Веселина Йорданова
305
Борисов взема три министерски оставки заради Своге. Кои си тръгват?
Снимка: архив, БТА

Трима министри да си подадат оставките заради катастрофата край Своге, при която загинаха 17 души, е поискал премиерът Бойко Борисов тази сутрин, потвърдиха от МС.

С постовете си ще се разделят вътрешният министър Валентин Радев, транспортният Ивайло Московски и регионалният Николай Нанков.

Още по темата
И тримата още в неделя сутринта след катастрофата са заявили, че са готови да понесат политическа отговорност.

Това е станало на свиканото спешно заседание от Борисов в Министерския съвет.

В сряда, на последното редовно заседание на кабинета, премиерът заяви, че никой от виновните за жестоката катастрофа край Своге няма да бъде закрилян или пощаден.

"Всяко длъжностно лице, което не си е свършило работата, ще бъде подведено и под съдебна отговорност, и ще му бъде поискана и политическа отговорност", увери Борисов.

Тогава той призова опозицията да изчака няколко дни, докато станат готови експертизите и текат проверките на прокуратура и следствие. Ден по-рано социалистите поискаха оставката на цялото правителство след изнесените данни за нарушения при строителството на пътя.

"Мога да ги уверя, че както винаги никого не сме пожалили. До там, докъдето е вината, до там ще се носи и отговорността", подчерта министър-председателят.

До момента от кабинета "Борисов" 3 си тръгна един министър - проф. Николай Петров, който оглавяваше здравното министерство, след информации за конфликт на интереси при обществени поръчки във ВМА.

Преди няколко месеца оставка подаде и енергийният министър Теменужка Петкова заради сделката за ЧЕЗ и познанството си със собственичката на фирмата-купувач - Гинка Върбакова. Впоследствие обаче Петкова остана на поста си.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
244
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов & Цветанов съсипаха не само Държавата, но и ДЪРЖАВНОСТТА.Отдавна няма държава България - има един мутренски протекторат, командван от двама полуграмотници с общо IQ колкото на млад фикус.
243
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това лято влизам от Калотина в България , всички юнаци на кппт то работят само за рушвета от винетката, никой нищо друго не го интересува.
242
1
 
11
 
! Отговори
леля Пена преди 5 години
Г-н министър председателя трябва най-после да разбере,че щом се налага той да решава проблеми на неговите институции,значи държавният апарат,който той ръководи не работи!Той самия тича след проблемите както пожарникарите при пожар.Не ви работи държавата,Господине,но явно на всички около Вас това е изгодно!
241
1
 
18
 
! Отговори
Yan преди 5 години
Крайно време е, да застане начело на държавата някой, който да реже туморите във всички системи - законодателна, правосъдна, правораздавателна, в министерствата и за където се сетите. Ако, това не стане скоро - държавата ни е загинала! Бог да пази България!
240
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Системата функционира корупционно и е покровителствена от министър-председателя и още няколко лица, известни на цяла България. Въпросът не е в човешкия фактор или в кадърността или некадърността на даден министър. На министерските постове можеш да застанеш само ако толерираш пренасочването на големи потоци пари в правилна посока. Поради тази причина получаваме некачествена гражданска услуга дали е шосе или влак няма никаква разлика. Дали някой министър се казва Нанков или Московски няма никакво значение. Корупцията се шири е вече започнала да убива хора. Обществото е с ниска чувств
239
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За 10 години постигнахте ускорено това, което започнахте 89-та. България е потънал кораб. Сега вече може да бягате.
238
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вчера туй нящу Нанков вика, че нямал проблем с отговорността и тя се носела, като останеш на поста.Днес ... цитирам: Николай Нанков подчерта, че още в неделя е заявил готовност да поеме отговорността. Както винаги - военният, като малце *** и не такъв мошеник като цивилягите, си казва сам всичко - пак цитат:"Мотиви не сме писали. обади ни се премиерът", уточни пък Валентин Радев.
237
1
 
11
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Искам да стана министър на Боко,може и на три министерства...едновремено.След месец,два кат се наложи,Боко ще уволни само мен,защото имам висок волтаж и...ампераж и като...бушон мога с чест да нося...политическа отговорност.
236
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГРОБ подменя калинки ... а задкулисно "слънцето" се разпорежда с държавата през "дебелото". БСП и патриоти подгласят защото са скачени съдове във същата мизерна политическа сглобка. а народа гледа сапунки и не съумява да разбере, че му предлагат едно и също ... но с нов блясък
235
1
 
15
 
! Отговори
Долу мафията ГЕРБ преди 5 години
Каква ли премия ще им бъде платена от фирмата "ремонтирала" пътя, за да размият вината, постъпвайки "доблестно". Правилният подход беше, да се арестуват проектиралите пътя, диресторите на фирмата и подизпълнители, ако има такива.Всичките 20 човека от комисията, дето са нямали забележки и да ги разпитват, до като не си кажат всичко. Тук имаме убити 17 човека и само шофьора е виновен?
234
1
 
5
 
! Отговори
Ттт преди 5 години
Най-некадърния вътрешен министър пт много време насам.
233
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставките на тези министри "не ме топлят". Трябва конкретните хора, отговорни за явно калпавия път да бъдат наказани, при това не с оставки и глоби. Някой пряко отговорен да влезе в затвора, току-виж се стреснат останалите от този мафиотски клон, който вече 10-та година води Държавата към дъното
232
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баце се вози в бронирано Ауди, купено от простите му избиратели!Той да си седи и да не подава оставка!
231
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бушоните послушно горят ... нали знаете че подписаните им оставки се събират от Борисов още преди да станат министри ... изиграха си ролята и гръмнаха за да спасят олигарсите от Трейс .
230
6
 
1
 
! Отговори
чакаме преди 5 години
Да дойде нинова с дупките и ПТП та ще спрат и няма да има пари за бензин.
229
1
 
14
 
! Отговори
Ала-Бала преди 5 години
Бати Бойко вече е на шейната. Ще се задържи още няколко месеца по инерция. През това време подлезурците, използвачите, клиентелистите ще започнат да се разбягват и ще плюят по този когото величаяха и използваха. Това са същите ***, който провалиха Иван Костов, отидоха при Кобурга, провалиха и него и с Цветанов се намъкнаха при Борисов. Помнете ги и никога даже не говорете с тях. Не правете бизнес стях, защото те са неблагодарни, алчни и ***. Бати Бойко, този август ти изяде главата.
228
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А нещо в затворче, това онова - или просто ще ги преместим на други топли местенца.
227
1
 
8
 
! Отговори
мозъка преди 5 години
Лилянче, дека си моме ?
226
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха-ха, циркът продължава.Ще бъдат заменени от поредните некадърници, но верни на Тиквата наколенкаджии.До следващия смъртен инцидент.Истината е Борисов и Цветанов да си отидат - главните виновници за съсипването на Държавата и Държавността.
225
2
 
13
 
! Отговори
Пазвантина преди 5 години
С тези оставки, само потвърждава Бойко ,че той е виновен за мизерията в държавата