БСП: Камилите в кервана само се сменят, 10 години го води един!

Оставките на министри били закъснели, но все пак признание за провал
Обновена: 31 авг 2018 16:32 | 31 авг 2018 14:45, Веселина Йорданова
271
БСП: Камилите в кервана само се сменят, 10 години го води един!
Министрите в оставка Нанков и Радев си тръгват след брифинга в МС. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП отново настоя за оставката на цялото правителство, след като стана ясно, че постовете си напускат трима министри заради катастрофата край Своге.

Още по темата

"Камилите се сменят, керванът си върви и от 10 години този керван се води от един и същи човек. Оставка на цялото правителство е единственият изход от политическата криза в момента", заяви Кирил Добрев.

Той посочи, че оставка трябва да подаде правосъдният министър Цецка Цачева заради бягствата на затворници и срива на Търговския регистър, земеделският Румен Порожанов заради кризата с чумата по животните в Странджа.

Според социалистите напускащите министри са просто поредните и важният въпрос е какво се случва след тях, защото се заменят едни партийни функционери с други.

По думите на зам.-председателя на БСП оставките днес са закъснели. Той допълни, че случващото се е "признание за провала на десетгодишната политика на рязане на ленти".

Добрев попита защо не са в Следствието бившите регионални министри Росен Плевнелиев и Лиляна Павлова.

"Има ли взаимовръзка между строителни фирми и политически лица", попита още той и допълни, че трябва да се даде отговор именно на този въпрос.

Депутатът Крум Зарков посочи, че ПГ на БСП няма да задържи насила напускащите министри и ще гласува оставките им в пленарна зала.

На въпрос дали ще има нов вот на недоверие, от БСП съобщиха, че в понеделник предстои извънредно заседание на парламентарната им група, на което ще обсъдят бъдещите си действия.

Те обаче смятат, че искането на предишните два вота на недоверие - за корупцията и за сферата на сигурността, е било в правилната посока.

Социалистите декларираха и че нямат никакво отношение към строителството и пускането в експлоатация на пътя-убиец край Своге.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а в БСП камилите не се сменят, само сменят камиларя, ама електората вече е на преклонна възраст, така че скоро камилите и камиларя ще умрат от глад......
6
8
 
11
 
! Отговори
da преди 5 години
"признание за провала на десетгодишната политика на рязане на ленти"Точно, навсякъде тапи, главния Судвук все реже ленти и накрая пътища убийци.Тоя суджук няма ли кой да го съди за предумишлено убийство на 18 души + ония от магистрала Тракия и т.н.И продължават с помиярските изпълнения - идете вижте колко дебел асфалт слагат сега пред Ректората , отсечката пък Ректорат - Орлов мост, вече друса и е на бибуни а я правиха миналата година.Оставка за главния суджук!
5
13
 
20
 
! Отговори
коз преди 5 години
Колкото и да не искам да го кажа, прави са. 10 години се *** със нас.
4
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моля, моля! Те не са "камили". Това са иб-рикчиите на Началника.
3
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистите тотално изтрещяха с тоя лаф за оставката! Ползват го за щяло и нещяло и го девалвираха.2 пъти вече си подава сегашното правителство .. и пак те са управляващи. И да подадът оставка, пак така ще стане. Няма нито един свестен - най-малкото зло се избира. Щото представете си крадливата лелка Нинова - премиер. Повдигна ли ви се? И на мен!
2
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Машалах бе Бойко ефенди!
1
5
 
21
 
! Отговори
Фалш преди 5 години
Те камилите а вие оазиса оле мамо жива да не бях и това да прочета.Смешници...