Нанков, Радев, Московски... Три овакантени министерски кресла!

Кои са те?
Обновена: 31 авг 2018 11:39 | 31 авг 2018 11:15, Златко Желев
63

Снимка: Булфото

Адът край Своге е на път да оваканти три министерски кресла, тези на вътрешния министър Валентин Радев, транспортния Ивайло Московски и регионалния Николай Нанков.

Още по темата

Бивш зам.-министър на отбраната, бивш депутат от ГЕРБ и специалист по боеприпаси и химия на взривните вещества. Това е МВР шефът Валентин Радев.

В първия кабинет на Бойко Борисов той бе заместник на военния министър Аню Ангелов, но на 4 май миналата година седна в неговия стол.

Валентин Радев е роден на 6 февруари 1958 година в Елин Пелин. Завършил е Висшето военно артилерийско училище в Шумен с магистърска степен, офицер по артилерийско въоръжение – инженер по боеприпаси и химия на взривните вещества. Аспирантурата му е по аеродинамика и балистика. Магистър е по икономика от УНСС.

От 1991 година е доктор, а от 1996 година е старши научен сътрудник II степен. Има няколко специализации в Русия, Канада, Чехия и Германия.

Професионалната си кариера започва като началник на служба "Артилерийско въоръжение" и стига до директор на Института за перспективни изследвания на отбраната.

Полковник от запаса. Бил е и хоноруван преподавател в УНСС.

Настоящият транспортен министър Ивайло Московски е роден на 19 юли 1972 година в Плевен.

Завършва УНСС със специалност "Публични финанси", а след това и "Финансов мениджмънт" в Стопанската академия в Свищов.

Между 1995 и 1996 г. е инспектор индустриален риск и промишлено застраховане в "София Инс".

През 1999 г. става председател на борда на директорите и член на Управителния съвет на Текстилен комбинат "Монтана" АД, където работи до 2002 г.

От 2002 г. до 2003 г. е търговски директор на "Балтекс комерс" ЕООД – търговско представителство за индустриално оборудване на фирми от Австрия и Германия. В периода 2003 до юли 2009 г. е управител на "БГ НИТ" ЕООД – официално представителство на фирма STOLL – Германия за България.

От юли 2009 до май 2011 г. заема поста заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията и ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма "Транспорт" в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

От май 2011 до март 2013 г. е министър и ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма "Транспорт".

В периода май 2013 до август 2014 г. е народен представител в 42-то Народно събрание и член на Комисията по транспорта, информационни технологии и съобщенията и на Комисията по енергетиката.

През ноември 2014 г. за втори път е назначен на поста министър и ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма "Транспорт" в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Николай Нанков Нанков е третият министър, който ще се раздели с поста си.

Той е бил депутат от ГЕРБ, а в миналото правителство на Бойко Борисов бе заместник на Лиляна Павлова в строителното министерство - отговаряше за строителния надзор и подготовката на нормативните актове в строителното законодателство.

Роден е на 19 декември 1983 г. в Априлци. Нанков е бакалавър по "География и геология", има магистърска степен от СУ "Св. Климент Охридски" по специалността "Регионално развитие и управление".

Той е бил най-младият областен управител в страната, а до определянето му за областен управител през август 2009 г. професионалната му биография е била свързана с разработването, ръководството и изпълнението на проекти, финансирани от Европейския съюз.

Николай Нанков нашумя в медиите с няколко показни акции като паленето на бракониерски рибарски мрежи и инспекциите на Ловеч с мотоделтапланер.


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ма те нали се връщат пак в парламента като депутати.жалко за тия дето ги заместваха.
55
1
 
0
 
! Отговори
25091 преди 6 месеца
Никаква грижа не са опразнените министерски кресла. Засукани булки с опит като консултантки на богати компании /бизнес, не на трапеза, надявам се/ ще се намерят без много търсене. Така ще станем първенци в евросъюза по участие на жени в управлението. Пак ще сме на далавера, споко!
54
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
а трейс кога ?
53
1
 
4
 
! Отговори
Константин преди 6 месеца
До Анонимен 52
Фирмите са просто изпълнители, политиците и големите шефове им казват как да строят пътя и колко да откраднат от предвидените за пътя пари. И оставките са хубаво нещо, но трябва да понесат и наказателна отговорност тези министри и другите виновни за спестените пари и материали за пътя.
52
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Какво ще помогнат оставките на 3-та министри?
Не трябва фирми с некадърници да печелят обществени поръчки!
51
0
 
9
 
! Отговори
шесто чувство преди 6 месеца
Искам да честитя предстоящите нови цени на свинетките, защото имам странно усещане какво мащабно същество се връща в министерството ОТНОВО!
50
2
 
16
 
! Отговори
Бушон преди 6 месеца
Краля Слънце, министър на огъня, и неговото потушаване, свали 3 бушона за да не гръмне инсталацията (държавата). Но когато нещата не са в ред, рано или късно пада главния бушон.
49
1
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 6 месеца
За Вашингтонски е написано най-много, но е пропуснато най-важното. Когато уби сина си, вместо да отиде в затвора, той продължи да е министър. Но дойде Виденовден.
48
1
 
10
 
! Отговори
Щерю преди 6 месеца
Б.Б. Дартанян прецакал набързо тримата мускетари...
47
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен
Ами след катастрофалното управление на герберите,разбрахме стойността на Станишев и колко по-висока топка е от тях и колко по-добре управляваше,макар че гласувахме за герберите,важното е,че осъзнахме грешката си.
46
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Господин Никой

Другарю, през 1944 г. с подкрепата на СССР дойдохте на власт и за 45 г. нанесохте повече вреди, отколкото Османската империя за 500 г. Ако не беше СССР да ви пази и да ви крепи на власт, още в края на септември 1944 г. щяхте да сте в небитието. Децата и внуците на шумкарите още управляват страната и икономиката и затова все още всичко е забатачено.
45
3
 
11
 
! Отговори
Господин Никой преди 6 месеца
До До Господин Никой Анархията е сега ,няма закони ,няма ред ,няма правосъдие . Има безредие ,има джендъри ,има крадци разбойници и геноцид над Българският народ .Това ако не е Анархия как се нарича тогава .И понеже си неграмотен свински *** Революцията не е анархия .Все едно да ми кажеш че Френската буржоазна революция е анархия или Априлското ни въстание или другите народни революции по света .
44
12
 
2
 
! Отговори
До Господин Никой преди 6 месеца
Бийко е мъжкар бе, кво не му харесваш. И ти си такъв пък рипаш кат младо яре. Не скачай и на теб ше го бутна, щом съм джендър. А какво е джендър знаеш ли :)
43
11
 
2
 
! Отговори
До Господин Никой преди 6 месеца
И докъде се стига? Не сме най богатата държава но не гладуваме и студуваме. Навсякъде има и бедни, било то щото са мързеливи или неграмотни. Така че всичко е в рамките на нормалното развитие в тази държава.
42
4
 
23
 
! Отговори
фен преди 6 месеца
Николай Наков - министър на регионалното развитие с бакалаварска степен по география и геология !!!!! - ЕЙ ТАКА СЕ ПРАВИ !!! - цялото правителство на КРАЛЯ СЛЪНЦЕ - необразовано, неподготвено, без стаж, без опит, от селата горно и долно нанадолнище ще управляват държава начело с квалифициран пожарникар! всичко си заслужаваме .....седим, мълчим, търпим и ....загиваме!
41
3
 
3
 
! Отговори
Господин Никой преди 6 месеца
До До Господин Никой Алоо аман от неграмотници и *** .Ти къде видя да съм написал че с юмруци се управлява държава . И в китай и в Северна Корея се управлява с строги закони ,ред и дисциплина . А не с джендърски похвати и с розовите гащи и розовите прашки и меки китки .Той и Буров го казва държава се управлява със Сопа ,остен и въже .Това го пише в книгата Срещи с Буров .всички видяхме до къде се стига когато няма ред в една държава .
40
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Господин Никой

Мацко, гражданската война дето я искаш, няма да се състои. Тук не е Сирия, Ирак или Афганистан. Проблемите в България не са политически и религиозни, а идват от ганьовския манталитет на такива мишоци като тебе.
39
1
 
10
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 6 месеца
ЕТО, ЧЕ НА ЛИЛЕТО ОТНОВО ЩЕ И ИЗЛЕЗЕ КЪСМЕТА ДА ОГЛАВИ ЕДНОТО МИНИСТЕРСТВО, ЗАЩОТО Е ЛЮБИМКАТА НА БОЙКО А И ЩЕ КАЖЕ, ЧЕ ПРИ НЕЙНОТО ЦАРУВАНЕ ТАКИВА НЕЩА НЕ СА СЕ СЛУЧВАЛИ. КЪСМЕТ И ПАК КЪСМЕТ.
38
0
 
4
 
! Отговори
Господин Никой преди 6 месеца
До До Господин Никой А ти какви хора искаш да оправят държавата .Страхливци като теб няма да могат .Само хората който не се страхуват да си сложат главите в торбите те могат да оправят тази държава .Той и Великят Левски и Ботев и караджата и Волов И Капитан Петко Воевода и хилядите ни национални герой и борци за свобода ако не бяха луди глави ,ти щеше да се казваш Рамадан или с друго Турско име .Те си дадоха живота за такива *** като теб
37
2
 
1
 
! Отговори
До Господин Никой преди 6 месеца
Искаш анархия господине, не оправяне. Сигурен съм че можеш амо да млатиш, но не можеш да управляваш. Защото за управляване се изискват не са мо юмруци. Няма да гласувам за теб!