Нанков, Радев, Московски... Три овакантени министерски кресла!

Кои са те?
Обновена: 31 авг 2018 11:39 | 31 авг 2018 11:15, Златко Желев
63

Снимка: Булфото

Адът край Своге е на път да оваканти три министерски кресла, тези на вътрешния министър Валентин Радев, транспортния Ивайло Московски и регионалния Николай Нанков.

Още по темата

Бивш зам.-министър на отбраната, бивш депутат от ГЕРБ и специалист по боеприпаси и химия на взривните вещества. Това е МВР шефът Валентин Радев.

В първия кабинет на Бойко Борисов той бе заместник на военния министър Аню Ангелов, но на 4 май миналата година седна в неговия стол.

Валентин Радев е роден на 6 февруари 1958 година в Елин Пелин. Завършил е Висшето военно артилерийско училище в Шумен с магистърска степен, офицер по артилерийско въоръжение – инженер по боеприпаси и химия на взривните вещества. Аспирантурата му е по аеродинамика и балистика. Магистър е по икономика от УНСС.

От 1991 година е доктор, а от 1996 година е старши научен сътрудник II степен. Има няколко специализации в Русия, Канада, Чехия и Германия.

Професионалната си кариера започва като началник на служба "Артилерийско въоръжение" и стига до директор на Института за перспективни изследвания на отбраната.

Полковник от запаса. Бил е и хоноруван преподавател в УНСС.

Настоящият транспортен министър Ивайло Московски е роден на 19 юли 1972 година в Плевен.

Завършва УНСС със специалност "Публични финанси", а след това и "Финансов мениджмънт" в Стопанската академия в Свищов.

Между 1995 и 1996 г. е инспектор индустриален риск и промишлено застраховане в "София Инс".

През 1999 г. става председател на борда на директорите и член на Управителния съвет на Текстилен комбинат "Монтана" АД, където работи до 2002 г.

От 2002 г. до 2003 г. е търговски директор на "Балтекс комерс" ЕООД – търговско представителство за индустриално оборудване на фирми от Австрия и Германия. В периода 2003 до юли 2009 г. е управител на "БГ НИТ" ЕООД – официално представителство на фирма STOLL – Германия за България.

От юли 2009 до май 2011 г. заема поста заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията и ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма "Транспорт" в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

От май 2011 до март 2013 г. е министър и ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма "Транспорт".

В периода май 2013 до август 2014 г. е народен представител в 42-то Народно събрание и член на Комисията по транспорта, информационни технологии и съобщенията и на Комисията по енергетиката.

През ноември 2014 г. за втори път е назначен на поста министър и ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма "Транспорт" в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Николай Нанков Нанков е третият министър, който ще се раздели с поста си.

Той е бил депутат от ГЕРБ, а в миналото правителство на Бойко Борисов бе заместник на Лиляна Павлова в строителното министерство - отговаряше за строителния надзор и подготовката на нормативните актове в строителното законодателство.

Роден е на 19 декември 1983 г. в Априлци. Нанков е бакалавър по "География и геология", има магистърска степен от СУ "Св. Климент Охридски" по специалността "Регионално развитие и управление".

Той е бил най-младият областен управител в страната, а до определянето му за областен управител през август 2009 г. професионалната му биография е била свързана с разработването, ръководството и изпълнението на проекти, финансирани от Европейския съюз.

Николай Нанков нашумя в медиите с няколко показни акции като паленето на бракониерски рибарски мрежи и инспекциите на Ловеч с мотоделтапланер.


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ма те нали се връщат пак в парламента като депутати.жалко за тия дето ги заместваха.
56
1
 
0
 
! Отговори
25091 преди 3 месеца
Никаква грижа не са опразнените министерски кресла. Засукани булки с опит като консултантки на богати компании /бизнес, не на трапеза, надявам се/ ще се намерят без много търсене. Така ще станем първенци в евросъюза по участие на жени в управлението. Пак ще сме на далавера, споко!
55
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
а трейс кога ?
54
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не оставки , а присъди ! За всички крадливи герберасти ,техните покровители ,покровителите на покровителите им, и главния виновник за разсипията на държавата-Боко и бандата неграмотници около него.
53
1
 
4
 
! Отговори
Константин преди 3 месеца
До Анонимен 52
Фирмите са просто изпълнители, политиците и големите шефове им казват как да строят пътя и колко да откраднат от предвидените за пътя пари. И оставките са хубаво нещо, но трябва да понесат и наказателна отговорност тези министри и другите виновни за спестените пари и материали за пътя.
52
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Какво ще помогнат оставките на 3-та министри?
Не трябва фирми с некадърници да печелят обществени поръчки!
51
0
 
9
 
! Отговори
шесто чувство преди 3 месеца
Искам да честитя предстоящите нови цени на свинетките, защото имам странно усещане какво мащабно същество се връща в министерството ОТНОВО!
50
2
 
16
 
! Отговори
Бушон преди 3 месеца
Краля Слънце, министър на огъня, и неговото потушаване, свали 3 бушона за да не гръмне инсталацията (държавата). Но когато нещата не са в ред, рано или късно пада главния бушон.
49
1
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 3 месеца
За Вашингтонски е написано най-много, но е пропуснато най-важното. Когато уби сина си, вместо да отиде в затвора, той продължи да е министър. Но дойде Виденовден.
48
1
 
10
 
! Отговори
Щерю преди 3 месеца
Б.Б. Дартанян прецакал набързо тримата мускетари...
47
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен
Ами след катастрофалното управление на герберите,разбрахме стойността на Станишев и колко по-висока топка е от тях и колко по-добре управляваше,макар че гласувахме за герберите,важното е,че осъзнахме грешката си.
46
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Господин Никой

Другарю, през 1944 г. с подкрепата на СССР дойдохте на власт и за 45 г. нанесохте повече вреди, отколкото Османската империя за 500 г. Ако не беше СССР да ви пази и да ви крепи на власт, още в края на септември 1944 г. щяхте да сте в небитието. Децата и внуците на шумкарите още управляват страната и икономиката и затова все още всичко е забатачено.
45
3
 
11
 
! Отговори
Господин Никой преди 3 месеца
До До Господин Никой Анархията е сега ,няма закони ,няма ред ,няма правосъдие . Има безредие ,има джендъри ,има крадци разбойници и геноцид над Българският народ .Това ако не е Анархия как се нарича тогава .И понеже си неграмотен свински *** Революцията не е анархия .Все едно да ми кажеш че Френската буржоазна революция е анархия или Априлското ни въстание или другите народни революции по света .
44
12
 
2
 
! Отговори
До Господин Никой преди 3 месеца
Бийко е мъжкар бе, кво не му харесваш. И ти си такъв пък рипаш кат младо яре. Не скачай и на теб ше го бутна, щом съм джендър. А какво е джендър знаеш ли :)
43
11
 
2
 
! Отговори
До Господин Никой преди 3 месеца
И докъде се стига? Не сме най богатата държава но не гладуваме и студуваме. Навсякъде има и бедни, било то щото са мързеливи или неграмотни. Така че всичко е в рамките на нормалното развитие в тази държава.
42
4
 
23
 
! Отговори
фен преди 3 месеца
Николай Наков - министър на регионалното развитие с бакалаварска степен по география и геология !!!!! - ЕЙ ТАКА СЕ ПРАВИ !!! - цялото правителство на КРАЛЯ СЛЪНЦЕ - необразовано, неподготвено, без стаж, без опит, от селата горно и долно нанадолнище ще управляват държава начело с квалифициран пожарникар! всичко си заслужаваме .....седим, мълчим, търпим и ....загиваме!
41
3
 
3
 
! Отговори
Господин Никой преди 3 месеца
До До Господин Никой Алоо аман от неграмотници и *** .Ти къде видя да съм написал че с юмруци се управлява държава . И в китай и в Северна Корея се управлява с строги закони ,ред и дисциплина . А не с джендърски похвати и с розовите гащи и розовите прашки и меки китки .Той и Буров го казва държава се управлява със Сопа ,остен и въже .Това го пише в книгата Срещи с Буров .всички видяхме до къде се стига когато няма ред в една държава .
40
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Господин Никой

Мацко, гражданската война дето я искаш, няма да се състои. Тук не е Сирия, Ирак или Афганистан. Проблемите в България не са политически и религиозни, а идват от ганьовския манталитет на такива мишоци като тебе.
39
1
 
10
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 3 месеца
ЕТО, ЧЕ НА ЛИЛЕТО ОТНОВО ЩЕ И ИЗЛЕЗЕ КЪСМЕТА ДА ОГЛАВИ ЕДНОТО МИНИСТЕРСТВО, ЗАЩОТО Е ЛЮБИМКАТА НА БОЙКО А И ЩЕ КАЖЕ, ЧЕ ПРИ НЕЙНОТО ЦАРУВАНЕ ТАКИВА НЕЩА НЕ СА СЕ СЛУЧВАЛИ. КЪСМЕТ И ПАК КЪСМЕТ.
38
0
 
4
 
! Отговори
Господин Никой преди 3 месеца
До До Господин Никой А ти какви хора искаш да оправят държавата .Страхливци като теб няма да могат .Само хората който не се страхуват да си сложат главите в торбите те могат да оправят тази държава .Той и Великят Левски и Ботев и караджата и Волов И Капитан Петко Воевода и хилядите ни национални герой и борци за свобода ако не бяха луди глави ,ти щеше да се казваш Рамадан или с друго Турско име .Те си дадоха живота за такива боклуци като теб