Синя (омиротворителна) каска. Властта остава – алтернатива няма!

Доц. Румяна Коларова и проф. Михаил Мирчев пред Bulgaria ON AIR
4 сеп 2018 09:20,
111

Часове преди началото на новия политически сезон наблюдавахме един добре познат сюжет – посред нощ и след близо 4 часа коалиционен съвет, управляващите решиха да запазят властта си.

Поредните компромиси в името на стабилността бяха предшествани от остра критика на Волен Сидеров към поведението на вицепремиера Валери Симеонов и искане за неговата оставка.

Всичко това на фона на сатиричните опити на Красимир Каракачанов да омиротворява патриотичното трио със синя каска.

"Проблемът на този кабинет не е парламентът, а изборите, които предстоят догодина. Именно бъдещето му ще се реши на тези избори. Действията на коалиционните партньори са продиктувани от тях. Политиката в България е на ниско ниво и всеки министър мисли как да оцелее", отбеляза политологът доц. Румяна Коларова.

Още по темата

"Отношенията между "Патриотите" са истерични. Хем ще крепят кабинета, хем ще осигуряват парламентарна подкрепа на ГЕРБ, хем не се понасят. Проблемът на този кабинет са министрите. Те са некадърни и потънали в корупция. Държавата започна да се разпада. Пътища, Търговски регистър… Всички системи блокират и се разпадат, а главният прокурор само мига с очи", пък допълни политологът проф. Михаил Мирчев.

Доц. Коларова посочи пред Bulgaria ON AIR, че единствената възможна политическа заплаха за сегашното правителство би била алтернатива в ляво.

"Авторитетът на президента е силно ерозиран. Той беше избран със заявката, че ще бъде алтернатива на властта. БСП не е алтернатива. Там има възраждане на нещо старо, което инстинктивно отвращава българските избиратели. Заплаха за това правителство би била алтернатива вляво, но БСП държи здраво контрола там и потиска всяка инициатива", подчерта тя.

Проф. Михаил Мирчев изтъкна, че причината, поради която рейтингът на управляващите не пада, въпреки постоянните сътресения, е именно фактът, че в момента няма реална убедителна алтернатива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
9
 
! Отговори
NoName преди 5 години
Каракачанов е гоуема чутура хихиих
52
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-важното е СТАБИЛНОСТ да има .... да дадем летището на концесия (комисионни) за 600 милиона лв за 35-50 годинида купим нови мотриси за БДЖ със съмнителни характеристики за 600 милиона за следващите 35-50 годинида построим Белене, да изхарчим 16 милиарда "на тъмно"да построим газов хъб за 2 милиарда, без да имаме газ за него
51
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОМИРотворител ???Това явно е нещо по Омир.Грамотността ви е на нивото на Еднокнижния ви Вожд.
50
1
 
9
 
! Отговори
бай х преди 5 години
*** ... тоя за полски пазач не става тия министър го направили
49
1
 
14
 
! Отговори
Ала-Бала преди 5 години
Гоелмите държавници. Толупи!
48
12
 
2
 
! Отговори
Демократ преди 5 години
Това са нормални проблеми на демокрацията - случва се навсякъде, дори и в САЩ които както всички знаем са най-демократичната страна в Света. Демокрацията е най-съвършената система, българите в своята 1300 годишна история никога не са живяли толкова добре както днес при демокрацията и при американското партньорство.
47
4
 
6
 
! Отговори
хх преди 5 години
Движение Възраждане е алтернативата!!!
46
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прасето ходило ли е в казарма, или е инвалид?
45
1
 
5
 
! Отговори
до 43 преди 5 години
В противен случай само се въртим в омагьосан кръг и светлина от нийде сеневиди..Смяна на системата и статуквото е нужно , но не е изгодно на горестоящите.Докога още да търпим? Вижте данъците , водата , ел. ток.Вече сме в 9 -я кръг на Ада.
44
0
 
18
 
! Отговори
Сократис преди 5 години
Не подобава на един министър на отбраната да се прави на шут! Създава се впечатлението, че подобни хора не знаят къде се намират и какъв сериозен авторитет и респект трябва да притежават, за да не уронват престижа на институцията която оглавяват.Прословутите безразборни бойкови назначения, потвърждават единствено, че хора, които стават за всеки пост, всъщност, не стават за нищо!
43
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
***! Прилича на Швейк на външен вид, но иначе не е така забавен. Карикатура на сегашното управление.
42
0
 
15
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Като бях малко дете, баба ми ме изпикаваше в такова гърне през нощта, като ми се допикаеше :) Като това синьото на главата на този домус :)))))))
41
1
 
10
 
! Отговори
пълни некадърници преди 5 години
Оставка на цялото МЕНТЕ - Правителство , преди това обаче да си приберат неквалифицираните Консули от Германия в Консулските служби където ги мързи да вдигат Тел. дадени в сайта им , към това още че нищо не разбират от Документи изисквани от Геманските Институции , пълни некадърници като колегите им в БГ
40
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
42 - така - и колко процента ще вземат учените? в моменат БАН е в разпад.В момента - Герб около 20 процента, БСП - малко под тяхДПС - 8-9 процентаПатриотите - около 5 процента (преди последните дандании)Маршки - 2СДС-та, МДС-та, Христо Ивановци, Радановци - -0,3 процента
39
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
О-миротворител О-миротворител О-миротворител ООООООО-миро-творитрорителпояви се нова дума в речника - що е то Омиротворител?А - човек който твори миро (елей)Б - Омир,у който е сътворил нещо
38
2
 
12
 
! Отговори
шаш преди 5 години
Алтернатива винаги има , дори и когато това не е показно.Такава е напр, партия / обединение/ на учени , които да са начело на страната, не псевдо експерти , а УЧЕНИ. До сега винаги са били настрани от" мръсната" политика и винаги сме губили .Дошло е време на разума да ръководи , а не мутро-олигарсите.
37
2
 
16
 
! Отговори
? преди 5 години
ТРЕЙС командва, министрите са бушони. Те изгоряха а пътната мафия не. Стана ли ястно кой управлява България? Със сигурност не министрите, които нито са били на власт като се е асфалтирало, нито е тяхна работа да проверяват асфалта.
36
14
 
6
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
Айде и тоя червен шаман Мирчев изпадна в катастрофичност. Просто сме свидетели на нормални проблеми, които ги има във всяка държава. Даже са по-сериозни другаде. Какво да кажем за САЩ, Великобритания, Германия, Италия, Гърция, Турция и т. н. А и ние помним кой носи катастрофите у нас - онези на Позитано 20.
35
3
 
18
 
! Отговори
Боби преди 5 години
Каква е тази държава бе, 90% от работодателите на плащат осигуровки и данъци на държавата. Направих аз проучването като минах през 30 интервюта за работа, от които най малкото 15 от тях осигуровките са на минимална заплата, а реалната заплата е над минималната. В много фирми се дават пари на ръка и в пликче и не се отчитат. Докога така? Според мен от работниците зависи дали ще търпят това нещо, или ще ги издадат на държавата за укриване на доходи.
34
2
 
27
 
! Отговори
Tronald Dump преди 5 години
Тоя не ви ли прилича точно на едно прасе, на което е нахлупена каска ?!? Сериозно питам