Депутати искат от Борисов: Защитете Унгария пред ЕС!

Сидеров настоя, че Орбан е пример за Източна Европа
88
Депутати искат от Борисов: Защитете Унгария пред ЕС!
Снимка: архив, БТА

Депутати от "Атака" и "Воля" искат премиерът Бойко Борисов да изрази пред ЕС позиция против санкциите срещу Унгария. Това каза председателят на ПГ на "Обединените патриоти" Волен Сидеров в декларация в пленарна зала. Проекторешението е предложено от 11 депутати от двете формации.

Още по темата

"Народните представители, вгледани в някои наши кухненски проблеми, понякога пропускаме големите събития в света", заяви Сидеров.

Според него се пропускат много сериозни раздвижвания в европейското пространство, които са тенденция, а именно големият сблъсък между консервативното и либералното виждане. Според Сидеров този сблъсък вече взема характер на репресия към отделни държави, в случая Унгария, предаде БНР.

Според Сидеров Виктор Орбан е пример за държавите от Източна Европа, показал е как в рамките на ЕС и НАТО може да има по-гъвкава политика, по-добра грижа за собствения си народ, да защити традиционните ценности, да спре мигрантската вълна, да ограничи влиянието в Унгария на организации, които имат за цел да разпадат националната идентичност.

Тези действия предизвикаха съпротивление в брюкселските висши кръгове, каза Сидеров и допълни, че вече има сериозни течения за промяна на мисленето на тези елити.

Алиансите в ЕП вече не изразяват обществените мнения, смята Сидеров.

"Видяхме как в големи държави като Франция, Италия, Германия общественото мнение се променя в посока консерватизъм, в посока на традиционни ценности, в посока на това, което наричат национализъм, тази мръсна дума", посочи той.

По думите му нещо в света се променя и то към по-добро. "Глобализмът доведе до това, че Европа започна да се пита каква е точно и този въпрос си задават все повече европейци", смята Сидеров.

"Да не би да идва времето на несистемните партии и виждания в Европа - нека се замислим за това и да се променяме заедно със световната промяна", призова Волен Сидеров.

"Нека бъдем в час с тези промени и да продължим тази политика, която показаха евродепутатите от ГЕРБ. Искам да поздравя искрено евродепутатите на ГЕРБ, които гласуваха против санкциите срещу Унгария, въпреки че част от ЕНП взе позиция да бъде наказана Унгария", каза още националистът.

Лидерът на "Атака" поздрави всички с Кръстовден, а на депутатите пожела "здрав разум и народополезна дейност".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Орбан и поляците вдигнаха рев и за храните второ качество дето ги пласират тук, туй е мнението на Меркел за нас да ядем отпадъци.
40
2
 
7
 
! Отговори
До 18 преди 5 години
Подаден е сигнал, че фирма ще унищожава разобличаващи документи. ГДБОП започва разследване. Поставен е таен пост да следи какво ще се случи с намерените чували. През нощта, 3-*** души се приближават до чувалите и започват да ровят в тях. По сигнал от тайния пост на място пристигат полицейски патрули и арестуват тримата. Те се представят двама са журналисти и един е адвокат. Отведени са в РПУ за установяване на самоличността им и са снети обяснения какво правят в района. След това са освободени.
39
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И през двете световни войни бяхме на страната на Германия и загубихме огромни територии и плащахме репарации, и сега се намериха поредните продажници да ни държат в същото блато.
38
2
 
9
 
! Отговори
К преди 5 години
Откъде топки при Боко ?
37
2
 
11
 
! Отговори
до 33 преди 5 години
Без минус, но мисля, че точно Орбан направи такова предложение за Вишеград, заедно да пазим границата и т.н.! Нашият юнак не прие, за да не му се карат Меркелка и особено Ердоган!
36
3
 
17
 
! Отговори
до 33 преди 5 години
Когато Орбан беше тука лично покани Борисов за се присъедини към Вишеградската четворка.Нашичкият отказа. Защо ли? Защото еврофондовете са му по-скъпи от България.
35
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно така трябва.Крайно време е тази разпасана *** по селата,която се смята за част от "българския народ" да бъде опитомена.
34
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Управлява ни най-продажната пасмина.Те се натиснаха да се откажат от Южен поток, само да са на власт, та ще защитават друга държава.И майките си ще продадат, за да останат на власт. Да делкат еврофондове.
33
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Володя УляновАма те си мислят,че това е СССР и имат носталгия,а това е съвременна Русия,където управлява запада и КГБ си сътрудничи с ЦРУ,Нашето място е в Европа и ЕС.
32
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да ни бяха поканили във Вишеград, че да ги защитим, а те си се изолираха в групичка и странят от нас сакън да ни си усложнят с балканците положението. Така, че съчувствие напълно и искрено- да, но демонстрации чак- не!
31
4
 
4
 
! Отговори
Тучо преди 5 години
Когато Бойко е на повече от 1000 километра, Волен започва да се прави на мъж! Ако го чуе какво говори, след като се върне, ще сложи тежката си лaпа на лявото рамо на Воленчо и ще изръмжи: - Та, кой е премиер на Европа бе, мушмурок?!!!
30
3
 
11
 
! Отговори
Край преди 5 години
Меркел управлява България с намесника си тук - Борисов. Той така управлява всеки един град у нас. Бойчето -слушка Мути - парите се дават на него. Кметчето на всеки град в България е послушно на Премиера защото иначе проектите му все не са добри. А също така ако не е от герб е и мноооого корумпиран. И сега Бойчето да направи бунт срещу Мути. Може чак когато госпожата изпусне ножа и баницата.
29
6
 
2
 
! Отговори
Володя Улянов преди 5 години
Тия лакей на Путин не изпускат случай да се покажат като такива. Срамят паметта на предците ни които биха дали всичко да са част от Европа, а не на Отоманската империя. Уви мечтата им не се е осъществила приживе. Сега, когато ние сме в Европа като, че ли желаещите да си останем в Руската империя станаха страшно много. Вярно как да го е срам някой който смърка кока.
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо странно няма.Борисов винаги е реагирал продажнически.Не свикнахте ли?Колко мандата ви трябват още, за да го разберете?
27
3
 
13
 
! Отговори
Хан Тервел преди 5 години
Странно е, че не реагираме като тях (Вишеградската четворка) . На практика България има същото мислене и интереси, ние сме близко до тези държави, а не до западните (бивши колониални империи). Възобновяването на Крайовската тройка (България, Румъния,Сърбия)беше много правилен ход и би ни запазил от прекомерното влияние на агресивните и безпардонни велики сили. Трябва да работим по активно в тази посока и в тясно политическо сътрудничество с Централно Европейските държави.
26
3
 
15
 
! Отговори
Край преди 5 години
Ми че той Бойко на Меркел се крепи. Парите от ЕС ако ги даваха на Яне Янев - щеше сега е трети мандат премиер. Как друг вземе властта в България - на другия ден обявяват в Брюксел че е мнооого корумпиран и фондовете спират.И сега искате Той да защител Орбан - може -ама в друг живот.
25
3
 
7
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
До Вън от ЕС Преди време Васил Василев каза ГЕРБ ,те кончина не могат да стопанисват ,тръгнали държава да управляват .
24
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Хан ТервелДа напишат едно писмо до Меркел, а не да чакат на Тикви и микви що не напишат да не живеем в диктатутура. 3начи тия крепят един диктатор и се страхуват сами да се изкажат пред парламента, да не ги изгони диктатора от софрата.
23
2
 
16
 
! Отговори
до хан Тервел преди 5 години
Нашите не смеят `гък` да кажат. За разлика от поляци и чехи, които още вчера са обявили, че ще налагат вето за всяко решение на Брюксел срещу Унгария. Вишеградската четворка се защитава достойно и няма нужна продажници като Борисов да правят нещо. Още в началото трябваше да се реагира. А не след дъжд качулка.
22
3
 
21
 
! Отговори
Хан Тервел преди 5 години
Хубаво би било да изразим подкрепа на най-смелия мъж в Европа и истински патриот . Дано се вземе такова политическо решение.Орбан е истинското лице на Европа, а Меркел е обратната страна на лицето.Гласувам с V като Victor (Orban)-той е нашият победител!