Депутати искат от Борисов: Защитете Унгария пред ЕС!

Сидеров настоя, че Орбан е пример за Източна Европа
88
Депутати искат от Борисов: Защитете Унгария пред ЕС!
Снимка: архив, БТА

Депутати от "Атака" и "Воля" искат премиерът Бойко Борисов да изрази пред ЕС позиция против санкциите срещу Унгария. Това каза председателят на ПГ на "Обединените патриоти" Волен Сидеров в декларация в пленарна зала. Проекторешението е предложено от 11 депутати от двете формации.

Още по темата

"Народните представители, вгледани в някои наши кухненски проблеми, понякога пропускаме големите събития в света", заяви Сидеров.

Според него се пропускат много сериозни раздвижвания в европейското пространство, които са тенденция, а именно големият сблъсък между консервативното и либералното виждане. Според Сидеров този сблъсък вече взема характер на репресия към отделни държави, в случая Унгария, предаде БНР.

Според Сидеров Виктор Орбан е пример за държавите от Източна Европа, показал е как в рамките на ЕС и НАТО може да има по-гъвкава политика, по-добра грижа за собствения си народ, да защити традиционните ценности, да спре мигрантската вълна, да ограничи влиянието в Унгария на организации, които имат за цел да разпадат националната идентичност.

Тези действия предизвикаха съпротивление в брюкселските висши кръгове, каза Сидеров и допълни, че вече има сериозни течения за промяна на мисленето на тези елити.

Алиансите в ЕП вече не изразяват обществените мнения, смята Сидеров.

"Видяхме как в големи държави като Франция, Италия, Германия общественото мнение се променя в посока консерватизъм, в посока на традиционни ценности, в посока на това, което наричат национализъм, тази мръсна дума", посочи той.

По думите му нещо в света се променя и то към по-добро. "Глобализмът доведе до това, че Европа започна да се пита каква е точно и този въпрос си задават все повече европейци", смята Сидеров.

"Да не би да идва времето на несистемните партии и виждания в Европа - нека се замислим за това и да се променяме заедно със световната промяна", призова Волен Сидеров.

"Нека бъдем в час с тези промени и да продължим тази политика, която показаха евродепутатите от ГЕРБ. Искам да поздравя искрено евродепутатите на ГЕРБ, които гласуваха против санкциите срещу Унгария, въпреки че част от ЕНП взе позиция да бъде наказана Унгария", каза още националистът.

Лидерът на "Атака" поздрави всички с Кръстовден, а на депутатите пожела "здрав разум и народополезна дейност".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баш пък Сидеров ще става адвокат на Орбан. Нещо много се хиса активен. Защо не беше активен, когато Борисов подписа антибългарския договор с Македония?Защо не беше активен, когато Заев ни плюеше за Илинденско-Преображенското въстание?За Македония нашите патриоти се бяха скрили в миши дупки.Както и за много други неща.Сега реши да се прави на герой.
20
3
 
4
 
! Отговори
Геш преди 5 години
До Анонимен Това за Орбан *** го кажи на унгарците и ще ядеш едно нещо дето и котките не го ядат !!!
19
3
 
4
 
! Отговори
СДС преди 5 години
1. Всички критикуват ЕС и зоват да се разпадне. 2. Критикуват ЕС, но искат да станат евродепутати. 3. Критикуват ЕС, но се борят и в : България, Унгария и Полша, ако са приближени на управляващите , само тогава - ПЕЧЕЛЯТ, САМО ТЕ ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ. 4. Никой не казва : Аз съм против парите, които ми плаща ЕС; Аз съм против консултантските пари, командировъчните, подаръците , ПЕНСИЯТА и безброй безплатни вечери - които ми дават затова , че съм евродепутат. Е, НА КОЙ ДА ВЯРВАМ?
18
2
 
17
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
А вярно ли е,че Димитър Стоянов от в-к Биволъ е арестуван за журналистическо разследване в Радомир ,заедно с румънски журналист???
17
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С нечуван полицейски произвол режимът Борисов прикрива тежка корупция и злоупотреби с евросредства.
16
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Орбан,като е такъв мъжага,защо не поиска Унгария да излезе от ЕС?!***.
15
3
 
17
 
! Отговори
Геш преди 5 години
До Стою ТРЯБВАТ ОЩЕ И ТОПКИ които нашият евнух ги няма !!!
14
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Орбан е патриот от душа, на него не му трябват адвокати. Орбан е велик политик и прaви нещата както му идват отвътре - роден лидер ,както и Путин, а вие сте едни жалки позьори.
13
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КОЛКО ХОРА УБИХТЕ ВЪВ ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА ПОСЛЕДНИЯ МЕСЕЦ ТУЙ КАЖЕТЕ
12
4
 
10
 
! Отговори
аз преди 5 години
Сидеровм пак почна с номерата!)
11
3
 
31
 
! Отговори
Стою преди 5 години
За да подкрепиш Орбан , пред ЕС е нужно неговото родолюбие и отдаденост към народ и Родина т. е трябва да си със самочувствието на независим и решителен. Но къде у нас държавник = на Орбан ? Орбан , като ръководител ,е на светлинни гидини пред нашия.
10
4
 
30
 
! Отговори
Вън от ЕС преди 5 години
Той народа си не може да зищити Орбан ще защити какво стана с ЮП бе търбуси. Имаме широки магистрали ама тесни възгледи, харчим повече а купуваме по-малко. Имаме по-големи къщии по-малки семейства, повече удобства, но по-малко време.Имаме повече образование, но по-малко разум, повече зна-ния, но по-лоша преценка, имаме повече експерти, но и повече проблеми, повече медицина, но по-малко здраве...
9
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Кой поръчва бирата той плаща."
8
2
 
29
 
! Отговори
Онзи преди 5 години
Няма как. Изразяваш мнение против евро-гейските ценности, спират ти кранчето.
7
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тиквата срещу големите началници !!! това си е "мисия невъзможна" .
6
2
 
43
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 5 години
АЛОО ГОСПОДИНЕ НЕ ЧУ ЛИ ИЗКАЗВАНЕТО НА БОРИСОВ " СИМПАТИЧЕН МИ Е ОРБАН НО НЕ МОГА ДА ГО ЗАЩИТЯ ЗАЩОТО ПАРИТЕ ГИ ДАВА МЕРКЕЛ" КАКВО ОЧАКВАШ ОТ НАШИТЕ ТИКВИ *** БЕЗ ИЗРАЗЕНА ПОЗИЦИЯ НИКЪДЕ. ЗОМБИРАНИ КЪДЕ ДУХНЕ ВЯТЪРА И ТЕ НАТАМ. СОБСТВЕНО МНЕНИЕ ЙОК.
5
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Страхотно! Само че. За тази работа.Се искат топки!-:)
4
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички заедно на протест пред Народното Събрание в Неделя 16.09.2018! ВРЕМЕ Е ДА СЕ СЪБИДУМ!!!
3
2
 
27
 
! Отговори
приоритети преди 5 години
Дреме му за източна Европа.Отива вместо президента в сащ на среща в оон,където по принцип ходят прецедентите.Зорът е да се снима с Доналд.Дано го огрее,та да миряса.
2
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко слуша баба си, а не народа