Каракачанов иска дебат за доброволната военна служба

Според него службата трябва да дава определени привилегии
14 сеп 2018 21:25, Красимир Ангелов
44
Каракачанов иска дебат за доброволната военна служба
Снимка: БТА

Въвеждането на доброволната военна служба трябва да стане след широк обществен дебат, изрази мнение военният министър Красимир Каракачанов.

От няколко месеца се работи по създаването на законопроект, с който да се въведе доброволната военна служба и аз смятам, че той трябва да бъде обсъден в професионалните среди, в редовете на армията, сред хората като вас, които имат правилно разбиране за нуждите на отбраната, както и в цялото общество, обяви той пред участниците в конференцията на тема "Ролята на доброволната служба в армията и службата в резерва и запаса за укрепване отбраната и сигурността на страната", която се провежда в Казанлък.

Министър Каракачанов посочи, че въвеждането на доброволната военна служба трябва да бъде съпътствано от определен набор от стимули, един от които може да бъде ползване на предимство при постъпване на работа в държавната администрация и особено в структурите за сигурност.

"Ако искаме да мотивираме младото поколение да служи в армията, ние трябва да ги запознаем с нейната историческа заслуга за съществуването на българската държава", категоричен бе Каракачанов, цитиран от пресцентъра на МО.

Военният министър благодари на членовете на запасното воинство за тяхната активност при обсъждането на въпросите, свързани с развитието на въоръжените сили, както и за ролята им при възпитанието на младото поколение.


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Solar Power
Пешаците не могат да умрат първи в боя, по простата причина че влизат последни в боя. Ролята им е да зачистят окончателно територията. Просто да убият или доубият каквото там е останало. Да уточним, сега е така, в миналото не е било така.
38
0
 
1
 
! Отговори
Смех преди 6 месеца
Няма ли население бе клоуни нали сме 10 милиона според последното пребраяване.Нали новозеландци се преселвали тука и австралиици.
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Карака1анов е доносник на зловещата ДС!
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ако беше много хубаво,Сидеров и Джамбазки щяха да служат в армията и нямаше да им се налага да дезертират от военна служба
35
2
 
6
 
! Отговори
Solar Power преди 6 месеца
Аз съм против ! Взехте 2 години от живота ми за да ви работя безплатно всеки месец срещу 1.50лв. Това е робски труд. Който иска да ходи аз не и децата ми няма да отидат ако е нужно ще им купя друга националност. Който иска да ходи да ходи да плащат по 2 хил. лева заплата и това е... НЯМА глупаци ! Нали ви е ясно,че пешаците първи ще умрат при война. Няма луди без пари да работят.
34
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
bezplatnoto zdraveopazvane koga se go varnat
33
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 32
но ние искаме ЗАДЪЛЖИТЕЛНА военна служба, та макар и за 6 месеца!
-

"задължителна" ще стане, като върнеш социализма, т.е. никога!
32
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ДОБРОВОЛНА военна служба имаме и сега, но ние искаме ЗАДЪЛЖИТЕЛНА военна служба, та макар и за 6 месеца! За да се научат някои момчета що е дълг към Родината, що е ред и дисциплина, какво е да вземаш самостоятелни решения, какво е да носиш лична отговорност за действията/бездействията си! И да станеш мъж, а не джендър!
31
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
То млади хора не оста в България той за казармата мисли., пак и чак доброволна ...
30
0
 
2
 
! Отговори
Продължение - преди 6 месеца
Дори и да е забременяла някоя непълнолетна девойка,която е престанала да ходи на училище, защото е било имитирано нещо като сватба без подпис на документ, социалните служби да взимат детето веднага след раждането, а девойката да заминава в Женските трудови войски и да стои там,докато навърши 18 г. Но не по-малко
от 3 години.
През този период да я научат да чете и пише,да й четат макар и най-елементарни лекции по история и география, да я научат на някаква професия и после поне 2 години да работи
29
0
 
1
 
! Отговори
Разумно предложение преди 6 месеца
Освен предложеното в коментар №6 ("Глупости на търкалета"), да се въведе и това, което се предлага в коментар към друга статия от вчера - да има и специални
Трудови войски за лицата от женски пол, които не са завършили средно образование.Предлага се те да отиват там веднага след като отпаднат от училище, дори и да не са навършили 18 г. Вероятно се има предвид това, че веднага ще почнат да раждат.
Аз добавям: Дори и да е забременяла някоя, детето веднага да се взима от социалните служби - продълж
28
2
 
1
 
! Отговори
bobi 1980 преди 6 месеца
pratete programistite v armiata da svarshat neshto polezno
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Гледайте филмът "Граница" от 1994-та година. Български филм с доста международни награди. Има го и в Замунда и във Вбокс и на други места.
Играят Наум Шопов, Чочо Попйорданов, Мариус Куркински, Зуека и други.
Който е ходил в казарма, ще си припомни част от действителността!
26
1
 
5
 
! Отговори
Хмммм... преди 6 месеца
Че е плюскало - плюскало е,че е смешник - смешник е - ама все на Власт бе!! Всички се бъзикат с него - а то само се усмихва снизходително - а върви да се бориш с подобна Сила!
25
1
 
2
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 6 месеца
...kogato Darjavata se varne I zakonnosta shte se varne I horata shte se varnat I armiata shte e armia !!! Ribata mirishe ot kam glavata !!!
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Хора, само едно искам да ви кажа... Преди време се запознах с 32 годишен полковник.
Нямам повече коментари!
23
4
 
3
 
! Отговори
Шкембуркооо... преди 6 месеца
Искаш да Служим на Краварите - и то Доброволно - браво бе,агентино 007! Ашколсун,кьопоолу...
22
0
 
8
 
! Отговори
Ванката преди 6 месеца
То няма желаещи за платена служба, той за без пари иска! Да не говорим, че цялата ни армия е ненужна и некадърна, само надуват гъдзове за наша сметка.
21
1
 
8
 
! Отговори
Пацифист преди 6 месеца
А бре Каракачанов, а бре дупе просто и лакомо , май не се чуваш какво говориш , пфффффф?!?!
20
1
 
10
 
! Отговори
Шишкоооо! преди 6 месеца
Свали поне 30 кила сланина - доброволно - и тогава говори за доброволна служба - и на кого да Служим - освен на храносмилането си - прочети нещо за полковник Дрангов бе,момче...