Президентът Радев посрещна гости на най-високо ниво – гражданите

Денят на отворените врати продължава до 16 часа
16 сеп 2018 12:36, Елка Василева
103

Снимка: Булфото

 

Рано сутринта много хора чакаха на опашка пред официалния вход на сградата на "Дондуков" 2, където се помещава президентската администрация, а държавният глава Румен Радев лично посрещна първите посетители в Деня на отворените врати.

"Президентската институция от години подкрепя тази инициатива и всяко едно усилие за прозрачност и достъп на гражданите до работата на институциите", подчерта Радев.

"Особено се радвам, че има деца днес. Станали сте рано. След няколко дни ще ставате още по-рано", пошегува се президента, визирайки наближаващия първи учебен ден.

Гостите на президентската институция проявяваха най-голям интерес към Гербовата зала, където се провеждат всички официални церемонии по посрещането на други държавни глави, както и чужди делегации и гости от най-високо ниво.

„В Гербовата зала на президентството посрещаме държавни глави и делегации, но днес в залата са гостите на най-високо ниво - българските граждани. За мен е изключително приятно да ви посрещна днес тук“, обърна се Радев към любопитните посетители, цитиран от БНТ.

Те имаха възможност да влязат и в работните кабинети на президента Радев и вицепрезидента Илияна Йотова, както и да се снимат седнали на президентския стол. Посетителите разгледаха още Огледалната зала, залата за пресконференции и Президентската библиотека.

Всички, които желаят да се запознаят отблизо с работата на президентската институция, могат да го направят до 16:00 часа днес.

Междувременно вицепрезидентът Илияна Йотова каза пред журналисти, че до този момент няма никаква информация - формална или неформална, официална или неофициална за опити за провокации през днешния ден. Тя уточни, че се връща от Одрин, където е участвала в честването на 10 години от създаването на българското читалище "Просвета" към църквата "Св. Георги".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
6
 
10
 
! Отговори
ефрейтор преди 5 години
*** е бай *** в армията! Употребява се обикновено за старшина от вещевата служба и прехраната! Техник на самолет трудно може да бъде възприет като ***.
35
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев много ми падан в очите, втои път няма да гласувам за него. Само заяждания прави напоследък. 27 представитеил на чужди държави дойдоха за европредседателството, той стоя като пън и после - не го канили. Ти си изедействай покана. Путин го унижава, че Кирил и Методи са македонци, руският патриарх го унижава, той ходи в Русия. Можеше да отмени посещението. Сега бави оставки на трима министри, заради егото си. А същевременно нищо не прави за корупцията заради което го избраха.
34
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук чета че е имало ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ. Нещо доста различно от протест.
33
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И колко души се събраха? даил имаше поне 5000 души? разрешили са им да протестират в Неделя, че да събереет малко хора. Ако ви бяха разрешили да протестирате в Поноделеник и съберете 20 човека ще кажете, че изкуствено ви ограничават. Нещо не чувам да се говори за многохилядни тъпли. Телевизиите веднага биха показали такъв протест, аа НС щее да се събере извънредно.
32
6
 
6
 
! Отговори
до Проф преди 5 години
Божидар носеше на пиене! А ти на какво носеше? На *** от Вещевия склад!
31
4
 
4
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До ПрофесорО, Божо е станал..., о, ясно.... Въпиющата Посредственост оставила и поколение;)))
30
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Простеста на хората се оказа истински,а не фалшив,явно затова са им разрешили да протестират в неделя,когато няма никой в парламента.
29
11
 
6
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Аве селяни прости, този Радев, откъде го изкопаха, хич не се вписва в сегашното статукво!Първо се обърна срещу тези, които ограбиха КТБ, после срещу неосманистите и ислямистите, после срещу офшорните корпорации и техните васали в парламента, които лобират и ощетяват бюджета с милиони, после и срещу системата по която се крадат еврофондовете и се строи некачествено!!!Хич не ми харесва този шапкар!!!Агент Манди Шийлдс!ЦРУ!!!
28
4
 
5
 
! Отговори
Професор преди 5 години
Не, не ме е лопал с кубинката! Само често ме вкарваше след вечерна проверка уж да подреждам Вещевия склад! Така открих колко красива е дъгата...! Ах, ах-ххх!
27
0
 
3
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До АнонименКъде наживо? На място?;)))
26
2
 
10
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До ПрофесорХахахахаха, професорче, *** ти мой си написал 1000 книги и някой да ти е спонсорирал писането. Въпроса е, има ли стойност за човечеството написаното от теб;))) Аз мога два реда да напиша, не цели книги и да ме цитират след това 10 000 години!
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПрофесорКолко?
24
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
гледайте протеста на живо. тука няма да пишат нищо
23
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** премиер, *** президент, абе станахме си фатмажка република :)))
22
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво е ***?
21
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЦЕНЗУРАТАкъф протест бе, имаш пред вид оная сбирка на 15-20 червени бабички ли ?
20
5
 
15
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До ПрофесорРадев, не е ***, той е генерал-майор от ВВС. Той поне със сигурност е заслужил тази титла, докато Мутрата Борисов, на какви основания стана генерал-лейтенант, никак не е ясно! Професорче, явно на теб *** на ротата навремето, ти е нанесъл, непоправими мозъчни увреждания, кат тъ е лопал с кубинката по главата;)))
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При Пекинската патица може! Има още за огризване!
18
0
 
4
 
! Отговори
Дан Кок преди 5 години
Тоест - пи ер на квадрат ли бе, Пардок?
17
2
 
11
 
! Отговори
До 10 преди 5 години
Какъв цар,бе?Този ли,дето се върна бедняк,а сега е милионер?Този ли,който съди България за имоти,които не са негови,а на държавата?Този ли,който ни "оправи" за 800 дни,а себе си за по-малко?Яяяяяя,у лево,предатели и ду....давци.