Бременна гине на пътя, а бебето в утробата й – живо! Защо не е спасено?

Младата жена загина при тежката катастрофа вчера край Бяла Слатина
19 сеп 2018 15:30, Анисия Иванова
59
Бременна гине на пътя, а бебето в утробата й – живо! Защо не е спасено?
Архив: Булфото

Бебето на бремената млада жена, която загина след удар в дърво на фаталния път Бяла Слатина - село Попица, е могло да бъде спасено и да живее. Това стана ясно след извършената от съдебните лекари във Враца аутопсия на 19-годишната Моника Петрова.

Патоанатомите установиха още, че 8-месечното дете е било момче и е живяло още два часа след като лекарите в Бяла Слатина обявили, че майката вече няма жизнени функции.

В катастрофата във вторник на пътя, на който два дни преди това станаха жертва друга бремена с близнаци и 2-годишното й дете, на място загина и 18-годишният Томас Иванов, който от миналата година живеел на семейни начала с Моника.

Младата жена все още имала слаби жизнени функции след катастрофата с управлявания от Томас "Фолксваген голф", твърдят оказали се в първите минути на мястото близки на жертвите и преминаващи по пътя шофьори, които се притекли на помощ, пише "24 часа".

Линейката от спешния център на Бяла Слатина обаче се забавила и пристигнала доста време след като на мястото вече работел полицейски екип, свидетелстват очевидци. Може би и майката е могла да бъде спасена, предполагат те, ако от спешния център са реагирали веднага, защото той е само на 2 км от мястото на ПТП-то.

Още по темата

Близките на двете жертви, които часове наред чакаха от сутринта пред съдебната медицина във Враца да приберат загиналите, твърдят, че в суматохата около катастрофата изчезнали 400 лв., носени от Моника и Томас по време на фаталното им пътуване.

Сред върнатите на близките от полицаите вещи на загиналите обаче били открити само 50 лв. От полицията в Бяла Слатина пък отказали да им покажат протокола с описа и близките се чудят дали парите са задигнати от неизвестен преминаващ мародер или по време на разследването на жестоката катастрофа.

"Всичките ни опити да разберем нещо повече удариха на къмък, твърди майката на загиналата млада жена Ирина Николова. - Полицаите ни държаха всички близки вчера на сто метра от мястото на катастрофата и ни отказаха всякаква информация по случая. Сякаш не става дума за нашите деца!"

От полицията пък съобщиха, че все още се разследва причината за сблъсъка край Бяла Слатина. Според тракторист, работел в нива край мястото на удара на фолксвагена в дървото, колата се движела с доста висока скорост и изхвърчала от пътя след като опитала да избегне навлязъл след изпреварване в насрещното камион с дърва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защото лекарите мислят само как да откраднат пари от здравната каса.Не им пука, защото знаят, че накрая пак Бойко ще е виновен.
40
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде толкова отговорност от българските медици!! Да умира там пък ние да си пием пиенето - ***!
39
9
 
2
 
! Отговори
Някой преди 5 години
До баба мараДържавата щеше да го гледа с нашите пари, а съдбата му щеше да е да убива и ограбва децата ни.
38
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Осмачетата не оцеляват!Седмаче може!
37
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е да куките или докторите са тафили кинтите.Труповете не хапят -стара пиратска мъдрост.Преди доста години след нелепа катастрофа почина моя роднина-младо момиче.Бяха я преджобили както и разбитата кола бързо-бързо.Сигурно още е мърдала докато и са вадели окървъвените левчета от чантата или жабката.Изобщо сръчни и смели хора бачкат като доктори,куки,катаджии и охранители от бегето.
36
3
 
11
 
! Отговори
гост преди 5 години
след като ПОЛИЦИЯТА ги държи на разстояние ,СЪЩИТЕ СА СЪУЧАСТНИЦИ в кражба и укривателство.
35
9
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
и ако е било спасено кои ще го гледа каква ще е сьдбата му
34
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Или те,или ние.Борба за територия и ресурс.
33
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
половината статия описва липсата на 400лв, 1/4 общи приказки, 1/4 се говори за жертвитеприоритети майка
32
3
 
14
 
! Отговори
пена преди 5 години
Тепърва *** ще разбира защо на лекари и полицаи не се плащат ниски заплати! Следващите поколения ще се лекуват от хора които са станали лекари само защото не са ги приели да учат нищо друго.
31
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
защото белите престилки у нас са престъпници и убийци това не е медицина а *** със кръволоци и болни увредени *** ит неощавена кожа ,които не са хора.
30
2
 
5
 
! Отговори
Св до 25 преди 5 години
Е да де, аз какво казвам че са още по некадърни и от най кошмарните предсгави. И да прави сте не мисля грам и все някой виновен че не са опазени. Естествен подбор е това
29
13
 
37
 
! Отговори
Сократис преди 5 години
Кой задава въпроса "Защо не е спасено" и в качеството си на какъв медицински експерт го прави?! Информацията която се излага тук е невярна и отново се прави опит да се създават и трупат негативи върху здравните служители!Ако фалшивия медиен плач за загиналото неродено дете беше истински, въпросът щеше да е - Защо се стигна до това произшествие а не да се броят минутите до идване на линейките...Бъдете благодарни на лекарите, защото скоро ще останете и без тях и няма кой да ви събира по пътищата
28
2
 
8
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
Бог да ги прости деца не поживели
27
1
 
24
 
! Отговори
Някой преди 5 години
Вижте сега - моника и томас са ***(сещате се по звездичките). Той е на 18, а тя вече има дете от друг. Не искам да се бъркам в личния живот на никого, но въпросът наистина има повече от една гледна точка.
26
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Полицията излиза от народа.Тя не е внос от запада.За това не излизат парите.
25
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може би ако беше карал с 60-70 вместо с 170 плюс тунинга от чалгата и още 50 коня заради боядисаните дискове и накладки всички щяха да са живи.Може би ако не си беше купил книжката и можеше да осъзнава с кухата селска чутура,че може да убие една купчина важни за него хора това нямаше да се случи. Но от всичко най-хубаво е че не е убил някой невинен.
24
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
цели 2 часа е живяло без кислород в утробата на майка си... не съм лекар, но ми се струва доста странно....
23
5
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма лекар, ако ще и най-некадърния да е, който да не се сети да извади бебе при напреднала бременост, при положение, че тоновете на сърцето му се чуват и с обикновена слушалка и от това се разбира, че е живо, дори и майката да е починала! Какви глупости сте писали тука?????????
22
3
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе, господа, нещо не е точна информацията тук! В друг сайт пише, че бебето е било извадено със секцио, но е живяло само два часа, а вие така сте го написали, все едно, че лекарите са го оставили да умре в корема на майката. Много моля!