Колко ще е тол таксата? Хем икономическа, хем социална!

Стотици експерти ще работят в управлението на тол системата
45
Колко ще е тол таксата? Хем икономическа, хем социална!
Петя Аврамова. Снимка: БТА

Икономическият и социален елемент ще бъдат най-важни при въвеждането на тол системата по републиканската пътна мрежа в България. Това заяви регионалният министър Петя Аврамова на работна среща с представители от Световната банка, Европейската комисия и експерти от пет европейски държави.

Още по темата
Световната банка консултира и оказва експертна помощ на България, за което има и подписан договор.

Аврамова потвърди заявените срокове за въвеждане на таксите при използване на магистралите и скоростните пътища - от 1 януари влизат в сила електронните винетки за леките коли, а на 16 август идната година - тол таксите за камионите.

"Труден старт на въвеждането на тол системата. Това, което е най важно и което предстои да бъде уточнено, е републиканската пътна мрежа, по която ще се събират тези тол такси, както и стойността на самата тол такса. Да се намери най-доброто решение за размера на тол таксата като разходооправдателен елемент и като социален елемент", обясни тя.

В момента в АПИ се структурира и управлението, което ще отговаря за тол системата, предаде БНР. В него ще работят 240 експерти, а по места ще бъдат назначени мобилни екипи, които ще следят нейното практическо действие. Очаква се те да са към 680 души.

Регионалният министър обеща прозрачност на целия процес по въвеждане на новата система за събиране на пътни такси.

"Преди това ще мине обществено обсъждане, ще имаме възможност да разговаряме с всички заинтересовани страни. Ще бъдем безкрайно открити в процеса на тол системата", увери министърът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Bad companyАбе ти разбираш ли от дума, че една не малка част от народа просто няма пари. Тарикат!
34
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
така е при демокрацията, - тол такси, такса за паркиране, такса за пушене, такса за дишане и т.н. Дадат ти 5 лева, вземат ти 15, и данъци, такси, застраховки , глоби до безкрай. Това било в името на народа. Само че голяма част от народа едва свързва двата края, и малка част богатее и си гледа кефа. Социализма не трябваше да си ходи.
33
1
 
6
 
! Отговори
запознат преди 5 години
Калинка да дрънка
32
2
 
8
 
! Отговори
Hinko Marinov преди 5 години
Не знам до кога ще стигне търпението, да не ги изринем тия ***.
31
1
 
9
 
! Отговори
Калинка преди 5 години
До 777Ама това е Калинка, не си ли я спомняш? Даваха я по телевизията. Гледай внимателно
30
1
 
8
 
! Отговори
777 преди 5 години
тая пък коя е от къде изникна???
29
2
 
2
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
.ne se vrazvaite na tezi glupotevini s tol taksa !!! Nikoi ne moje da vi zadalji !!!....da se basirame li ,che I tol sabirachite shte sa kontsesioneri(chujda firma ) ?!! Oshte edin nachin za grabene !!! Ce zashto Boiko se natiska za " Evropari za magistrali " ?!?...Parite sa otpusnati...magistrali sa postroeni...za kakva taksa stave vapros?!?? Da ne govorim che sme platili na Evropa poveche otkolkoto tia ni e dala !!!
28
1
 
10
 
! Отговори
tonygl преди 5 години
А ако не искам да ползвам магистралата ? Нямам алтернативен път на Тракия... От Вакарел до Ихтиман пътя го няма практически минах преди години и беше почти невъзможно за каране сега сигурно е изчезнал вече... Ко праим хем винетка хем тол такса защото няма алтернативен път !!!???
27
24
 
4
 
! Отговори
Bad company преди 5 години
.....Хубави пътища се правят с пари! Само наивник може да си мисли, че с мършавата винетка от 50 евро за година може да се правят пътища:)) Няма как да стане, драги селяни! "Безплатно" е само сиренето в капана за мишки!:))))))))))))
26
3
 
17
 
! Отговори
Yan преди 5 години
Къде са тия магистрали в България? Народееее, ще ни го на*кат пак. И винетки ще плащаме и тол такса! Не вярваме на обещания и празни приказки, особено от такива нахилени, като тази от снимката!
25
3
 
26
 
! Отговори
Живите мъртви в БГ преди 5 години
При хиляда души на служба с по 2000 лева за заплати и други разходи = 2 милиона залудо. Като сложим и самото изграждане и други разходи за самите уреди и подобни. И ще излезе, че ще е солена ТОЛ системата. А можеше съвсем лесно да се вдигнат винетките за чужденци както и за товарните коли. Евтино и бързо. Задната мисъл на политиците е да прекарат целия народ - след две години ще го въведат и за леки коли. И да се краде.
24
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Bg referendum po temata...a l.p. na vajeto...
23
3
 
24
 
! Отговори
d преди 5 години
Ква такса ,ваща вера!Такса 45 мин престой на Витиня,такса 45 мин престой на моста преди София.Такса пребиване ,или такса каране в насрещното на Тракия,или такса магистрално родео.От години вече кисна по тези проходи ,от години ремонтите се проточват повече от година и полвина,след като трябва да се свършат за няколко месеца.Слагат асфалт,после го рутят да ремонтират надлези и мостове,в София е същото от тук се разпростря из цяла България,сега всеки град е разкопан като че ли е ивицата Газа......
22
4
 
21
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Умрем от смях кат видим русо маце с чьорни очИ анд вакли вьожди, ситно родопско гoвeдo поръсено с перхидрол и миризмица на обор са клечи на високи токчета пред входа на столовата.
21
3
 
24
 
! Отговори
просяк преди 5 години
Колко пъти можеш да одереш една овца
20
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А аз предлагам да въведем КОЛ система за политиците. Ще е супер яко.
19
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стотици експерти? За "оператори на инкасо-терминал" или по народному "касиери" ли става дума?
18
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още 1000 човека на държавна издръжка. Но нека погледнем от икономическа гледна точка, ставаме първата държава в Европа с пътен данък, винетка и тол-такси....... Но както казаха хората от селфитата със разБойко от романа "До Чикаго и назад" - "България е все по-добре"! И забравиха да посочат за кого е по-добре
17
3
 
25
 
! Отговори
Янчо преди 5 години
Какъв е този перхидрол? Някакъв кадър на шайката ли?
16
3
 
20
 
! Отговори
Така е преди 5 години
Над хиляда нови " работни "места....Че то парите от ТОЛ систематя няма да стигнат само за техните заплати.Егати идеотия...та.За пътища няма да останат никакви пари.