10 години от създаването на тел. 112: 44 млн. сигнала, едва 16 млн. са реални

Ще има и промени, сигналите вече ще стигат до спешна помощ за секунди
28 сеп 2018 07:00,
13


В рамките на 10 години в националната система 112 са приети над 44 млн. сигнали, 16 млн. от тях са реални. Част от нераглементираните сигнали са злонамерени, не липсват и грешки от страна на гражданите.

Подобни обаждания обаче се отразяват негативно на цялата система.

"Заемат се линиите нерегламентирано и когато се претовари системата, граждани нямат възможност да достигнат до системата", обясни Цветомир Цеков - директор на Национална система 112.

10 години след създаването на системата 112 у нас, предстоят промени. Благодарение на нов хардуер ще могат да бъдат приемани до 3000 обаждания от един пост.

"Знаете, че до момента имаме сигнал към 112, разговор с оператор от тук, предаване на сигнала към нашите РКЦ-та. Сега това ще става в рамките на 5-10 секунди", сподели пред Bulgaria ON AIR Бойко Пенков, зам. – министър на здравеопазването.

В бъдеще се очаква към националната система 112 да бъдат интегрирани и спешните приемни отделения на големите болници.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спешна помощ е за спешни случаи! Това значи реална опасност за живота на човека ако не се реагира навреме. Ако имате висока температура, кръвно или разстройство се обаждате на личния лекар, който трябва да ви обслужи денонощно, а не да се разкарва високо специализирана линейка за щяло и нещяло и за неосигурени ***! Ако се въведе такса от 100 лева за не-спешен случай за който е викната линейка, фалшивите обаждания рязко ще намалеят.
11
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СЪВСЕМ РЕАЛНИ СА СИ И ДРУГИТЕ СИГНАЛИ!! ПРОСТО НЕ СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА!!!!
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Просто за Спешна помощ си върнете 150! Няма 15 секунди - директно до компетенцията!
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази услуга трябва да си извади моментално от мвр и да се предостави на доказана компания в кастъмър сървиса. Има десетки такива в България! Не разбирам как може някой си да повери живота на всички нас в ръцете на някакви тотално неядекватни и неподготвени калинки.
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В 112 кол център работят едни мъжествени, които не могат да покрият физическите изпити за постъпване в мвр школата, но всячески се натискат да влязат в системата. След ъова от тези същества ще произлязат най-големите отмъстителни гадини, понеже са хипер комплексирани! Това е България - довлечени от села и паланки разни кукувици!
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интервсно ми е, колко Дублирани обаждания има? Колко пъти 112 не са се размърдали и се е наложило повторно обаждане! Предполагам също са в порядъка на милиони...
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Два пъти ми се е налагало да звъня на 112. И двата пъти абсолютно неадекватна реакция. Останах с впечатлението, че системата въобще не работи.Единия от моментите беше, когато видях горяща кола. Звъннах. Хванах пожарогасителя и се справих(на около 5-тия пожарогасител, появиха се и други хора). Час и половина след това дойдоха пожарникарите и казаха "Защо ни викате". Защото колата беше в пламъци на предната половина?!? Полиция така и не дойде преди да си тръгна.
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали пак някой трябваше да прибере едни пари. В 112 работят оператори неразбиращи и незнаещи какво трябва да направят в конкретна ситуация. А и много често заплашват, че няма да изпратят линейка.
4
6
 
13
 
! Отговори
Некъф преди 5 години
Това е най-голямата простотия създавана в България!Звъниш за болен човек, а някаква неграмотна лелка преценява дали е болен и дали има нужда от мед.помощ от това на горе ти се репчи по телефона.Всички от 112 са за съд и разстрел.
3
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Миналото лято, когато имаше големи жеги от типа 38-40 градуса, бях засекъл лежащ на тротоара жовек, нито мърдаше, нито отговаряше на думите ми, звъннах на 112 и ми казаха ''Човекът сигур си почива'' и затвориха телефона ??????
2
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
10 години смъртоносно управление на ГЕРБ
1
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"ако няма умрели и ранени за какво изобщо се обаждате" ?Някой преброил ли е колко пъти сме чували този отговор ?