"Кърлежите" в здравеопазването – мощно захванати

Трудно ще бъдат премахнати, заяви Мирослав Ненков
7 окт 2018 12:39,
24
"Кърлежите" в здравеопазването – мощно захванати

Трудно ще бъдат изтръгнати кърлежите от здравната система, те са много мощни. Това заяви анестезиологът и бивш министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков относно поредния опит за реформа в системата.

Той уточни, че знае имената на „кърлежите”, някои лично познава, но няма да ги назове, защото те най-вероятно ще успеят да го съдят за нематериални щети. Това, с което се е захванало Министерството на здравеопазването е много смело, да видим какво ще стане, допълни лекарят пред bTV..

Още по темата
 

Според д-р Ненков основната разлика между западните системи и нашата е в отношението към пациента – при нас той е на второ и трето място. Отношението към пациента трябва да се възпитава у студентите по медицина, смята известният анестезиолог.

Относно арестите в две болници заради търговия на черно с лекарства за онкоболни д-р Мирослав Ненков призова да се изчакат присъдите.
Двама лекари и фармацевт са задържани за незаконна търговия с лекарства

По думите му не е работа на един зам.-главен прокурор да произнася присъди (зам.-главният прокурор Иван Гешев нарече задържаните „търговци със смърт), а неговата работа е да събере доказателства, за да бъде произнесена присъда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кърлежите в здравеопазването са тия на високите етажи .Тях няма да ги махнат само ще ги презначат от една директорска длъжност на друга и пак ще са си там както са и там народните представили от 89година досега повечето си стоят народни представили а пък ние нека си гласуваме .Ако не се предприемат мащабни средства от Народът всичко ще си тече така-с *** .Между другото в Б-я няма нито едно лекарство против *** -заличиха всичките и това не е в преносен смисъл
22
0
 
0
 
! Отговори
наблюдател преди 5 години
Борбата със социализма трябва да се води със законни средства.Така, един по един всички социалисти ще минат през затвора.В Корея вече вкараха в затвора бившия президент.
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи Бойко е изловил и здравния министър и екипа му да краде крайно време беше
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 19БКП заразата отдавна е пропила всичко било то герб или БСП и останалите шлюпки! Само плясковец за всичко и всички с БКП минало и ще се оправим.
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Независимо какво приказват, независимо зад какво се прикриват, основната цел на социалистите е да се докопат до обществените средства. За да могат да разхищават.Дълг на всеки гражданин е да не допусне социалист да борави с обществени пари.Това трябва да се уреди законодателно. Иначе системата ще тече като кошница.
18
0
 
7
 
! Отговори
възмутен преди 5 години
А в началото на годината Джендърката организираше протести. Прецедента правеше изказвания. Здравни геноциди и т.н.Рибата се вмирисва от главата. Нинова трябва да отговаря. Радев трябва да даде обяснение защо настояваше да се харчат народни пари за да напълни гушите на лекарската мафия!
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цялата държава е напъплена от кърлежите! И понеже смучат без мярка, реформите им са сведени до това да се пълни кацана с мед. Пари, пари, пари! Нямат срам, няма Хипократова клетва, няма безпристрастна Темида! В кой век се случва всичко това? Наситихме се на "европейските ви ценности" и надъханите лъжи за просперитет! Минута мълчание за жертвите на демоНОкрацията!
16
1
 
9
 
! Отговори
До № 9 преди 5 години
Абсолютно сте прав - какви са тези "частни" болници и клиники, като се фининсират от здравната каса ? Така парите отиват в тях ,те се модернизират и привличат клиенти т.е. пациенти , а държавните и общински болници са оставени на произволи на съдбата!Същото се отнася и до частните училища и университети !
15
0
 
10
 
! Отговори
Грозно! преди 5 години
ДА НЕ ВЛАГАШ ЛЕКАРСТВАТА, НЕОБХОДИМЕ ЗА ПАЦИЕНТА -Това е не само грозно , но и престъпно! ЩЕ ПОВДИГНА ДРУГ ВЪПРОС -ЗАЩО СЕ РАЗРЕШАВА ИЗНОС НА ЛЕКАРСТВА, КОИТО НЕ СА ПРОИЗВЕДЕНИ В БЪЛГАРИЯ! И кой има интерес това да продължава и не ли е това корупция от най-високо ниво?!
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кърлежите искат да сложат още кърлежи като застрахователи. 2/3 от парите ще отиват за издръжка на новите кърлежи, а 1/3 ще отива при частните болници на същите кърлежи. Ограниченията за пациента ще бъдат представяни като "специална оферта", "ексклузивна промоция". А трябва да плащат за реклами по телевизията и да плащат с парите за здраве. Ще бъдем залети от долнопробна реклама от кърлежите.
13
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кърлежите са в цялата държава навсякъде, така е като няма реформи, нещата и по зле ще стават.
12
0
 
14
 
! Отговори
До Х преди 5 години
От Ели,Нали Д-р: Мими Виткова се опита лекари в държавни болници да не упражняват и притежават частна практика, познайте какво стана?На следващия ден начело с ЛСъюз протестираха под прозорците на Министерството и успяха да я свалят.
11
0
 
19
 
! Отговори
Х преди 5 години
Недопустимо е лекарите да работят едновременно в държавните болници и частните кабинети и да си прехвърлят пациентите от едното на другото място. Това си е направо конфликт на интереси. Крайно време е да се забрани.
10
0
 
11
 
! Отговори
Аха преди 5 години
И какво значи "МОЩНИ структури"?Президент или Мин. пред. няма да се занимават с подобни неща.Остават депутати и политици, пак стигнахме до Народното Събрание.Направете закон при съучастие в схеми, касаещи здравето на българите (храни, лекарства, медицина, качество на вода и др.) отпада депутатският имунитет, и въпросният политик, депутат, общинар да бъде съден с минимум 30 г. присъда и отнемане на имущество, включително на браДчеди, тъстовеНяма смисъл от такива политици, врагове не ни трябв
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спрете да финансирате частните болници!В малките населени места с малко жители, закрийте болниците, оставете само спешен център с линейки.Намалете администрацията в болниците! Какви са тия чутовни заплати за чиновници? Чистка в ЗК, и там пълно с чиновници на заплата.
8
0
 
16
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Да добавя, променете го този закон в НС, шеф на държавна болница да взима 70 000 лева заплата, какви са тези пари в държавна структура.Ама били ТЪРГОВЦИ, променете закона да не са ТЪРГОВЦИ.Това е цинично, просто цинично. (за частното разбирам, ама хайде и там без заплащане от НЗОК. Лекарствата да си купуват пациентите от държавни аптеки)Реформите ги почнете от Народното Събрание и ЗАКОНИТЕ - първоизточникът и създателят на "кърлежите", и затвор с отнемане на лекарски права в БГ.Действайт
7
1
 
17
 
! Отговори
До:Д-р Ненков преди 5 години
От Ели,Като знаете имената, защо не ги дадете на разследващете органи, а сигналът Ви да бъде отчетен като анонимен, ако Законодателството не Ви позволява, има други варианти, чрез други лица да се подаде сигнал?С какво сте по-различен от "кърлежите в системата"?
6
1
 
13
 
! Отговори
Така е преди 5 години
Ако се докаже че вместо лекарства на онкоболни е вливано физиологичет разтвор, до живот за мерзав..ците.
5
1
 
14
 
! Отговори
кърлежите преди 5 години
имат създадени цели комисионерски бригади по болниците и по цял ден смятат с елките колко процента изкарват от всеки държавен лев даден за здравеопазване .за справка . вилито от бургаската болница
4
1
 
20
 
! Отговори
д-р Ох Боли преди 5 години
А вие как мислите, как Генчо Начев натрупа толкова пари? Всеки еди известен "професор" специалист в дадена област на медицината е и алчен и лаком кърлеж! Всичките богатеят като мачкат редовите лекари и като източват здраво касата и пряко изнудват пациентите. Колкото един лекар е "по-голям специалист" толкова е по-алчен и душата му е по-черна.