Джамбазки за отзвука от убийството: Проблемът е в европолитиците!

Евродепутатът е изпратил писма с искане за извинение
11 окт 2018 14:30, Елка Василева
79
Джамбазки за отзвука от убийството: Проблемът е в европолитиците!
Ангел Джамбазки. Снимка: архив, Булфото

Истерията в България около убийството в Русе формира международния отзвук, каза пред "Фокус" евродепутатът Ангел Джамбазки.

Според него проблемът не е в хората, които разпространяват фалшивите новини в социалните мрежи, а е в европейските политици.

Джамбазки е изпратил до тях писма, с които е поискал извинението им.

Още по темата

"Оперирани от чувство за срам и налагащи фалшиви ценности, извинението им би означавало нещо друго – би означавало да продължим разговора, както трябва да го направим. А разговорът е следният: предполагаемият извършител е български гражданин от цигански произход. Именно тези български граждани, които бяха най-много защитавани, най-много представлявани и финансирани от същите тези, които обвиниха България за липса на свобода на словото, за убийство на разследващ журналист", каза евродепутатът.

"Всъщност сега ще трябва да се изправят очи в очи с факта, че предполагаемият извършител е представител точно на това поколение, на тази етническа група в българското общество, за която ни проглушават ушите от сутрин до вечер, как тези хора са онеправдани, дискриминирани и как не сме ги интегрирали", обясни Ангел Джамбазки.

Той допълни, че трябва да се иска писмено и гласно извинение от тези политици.

"За да промени имиджа си, България трябва да засили работата на правоохранителните и правораздавателните органи и да разследва европейските фондове", обясни евродепутатът.

Народните представители от ВМРО са внесли предложение да не се прилага съкратеното следствие за жестоки престъпления срещу личността от общ характер, каза още Джамбазки, който смята, че справедливото възмездие за жестоки престъпления е смъртна присъда.

За същината на предложението той даде пример - ако предполагаемият извършител е виновен и съдът го докаже, да не може да направи самопризнание и да получи 10-15-годишна присъда и на 30 години да е на улицата. В момента съдът е длъжен да се съобрази, ако извършителят направи самопризнания може да поиска съкратено следствие и може да получи присъда под максималната, поясни евродепутатът.

"Мисля, че в обществото ни има пълно единодушие, че такъв човек не трябва да бъде на свобода. В случая първо трябва да се раздаде справедливото възмездие, второ – да се отправи ясен сигнал към всеки подобен човек и да се защити обществото. Това са трите функции на наказанието – справедливост, превъзпитание и защита", обясни Ангел Джамбазки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ergen4ev и как защитава еди вече убит човек поясни а и след като са го хванали и ще бъде наказан какво повече може да направи поясни
63
0
 
4
 
! Отговори
Али баба преди 5 години
Цигарите на Сатурн.
62
13
 
2
 
! Отговори
Си преди 5 години
Който призовава непрекъснато към омраза и насилие,няма право да се оплаква от него!
61
9
 
2
 
! Отговори
Си преди 5 години
Който призовава непрекъснато към омраза и насилие,няма право да се оплаква от него!
60
15
 
3
 
! Отговори
Долен доносник преди 5 години
Този *** на един протест се опита да ме предаде на куките.Само му счупих очилата , че охраната му наскача и го спаси гномчето долно.
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Живите мъртви в БГ: Имат жесток списък с думи за изтриване. Откъде мога да си го сваля? Няма да е лошо да направите и списък с положителни думи и да ги замествате една с друга. Примерно пррос та как -> гений и т.н.
58
1
 
7
 
! Отговори
Живите мъртви в БГ преди 5 години
Очевиден ***. България пропада с всеки изминат ден, да не би да е само това зверско убийство? А лекарските грешки, родилки умират като мухи, жени са тормозени всеки ден ... Къде е полицията тогава? А този *** си взима 9000 евро и отгоре заплата и им съчувства.
57
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евалла Джамбазки! Пар екселанс!
56
3
 
4
 
! Отговори
ergen4ev преди 5 години
нещете закон за *** нали драги *** без дори да знаете какво точно означава ами именно част от този закон защитава насилието над жени както в подобния станал известен случай ще предотвратява подобни аномалии ама вие сте прекалено първобитни за да спрете да си биете жените и страхливи за да се превърнете от балканско племе в европейци
55
5
 
2
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
този пак изтърси една торба абсурди и глупости,в нито един негов коментар никога не съм намирал някаква логика или смисъл а само пълен популизъмкоментара срещу тези които плюе (а те го хранят) показва колко малко доверие имат във нас като правова държава и не на тях трябва да се сопва а на тези които не въведат реформи за да се заслужи доверието към нашите институции.но за съжаление арогантността на балкансия мишок с ( европейска заплата ) е доминиращ фактор в приматското му поведение
54
6
 
7
 
! Отговори
Ирина преди 5 години
Този е пълен гноммм.
53
8
 
6
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
Тоя *** кога създаде семейство,деца,кога работи и натрупа трудов стаж?!Това,че стана член на ВМРО докато беше студент и се изстреля в Софийска община като съветник и после евродепутат трудов стаж ли е?!!!!!А?!!!!!!!!!!!!!!Мазоли му излезнаха на езика да предлага в Софийска Община да не се пие бира в парка!Клип имаше едно време как гърчи нови членове за организацията ВМРО да цепят дърва за барбекю тоя сополько!!Пълен ***!!!!И го готвят за премиер тоя ''УМНИК""!!!!!!
52
6
 
11
 
! Отговори
Нормално преди 5 години
Предвид липсата на свобода на словото и постоянните поръчкови убийства, реакцията на Брюксел е съвсем нормална. Какво още да очакват от една кoчина, в каквато превърнаха страната герберюгите със санираните им мозъци.
51
4
 
14
 
! Отговори
Панталеев преди 5 години
Да се извинят европолитиците ,че в България убиват млади жени пребиват много жени,а ние си пишем за ***
50
0
 
5
 
! Отговори
НямаИме преди 5 години
по отзвука може да се каже, че както медиите, така и неолиберал-болшевиките са пълни лицемери. което се знаеше, но никога не е излишно да се докаже още веднъж, за манипулираните редовно.
49
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проб;емът е и в "журналиситие",защо възпроизведоха ТАЯ ЧИДОВИЩНА АНТИБЪЛГАРСКА ИСТЕРИЯ която искаШЕ да оневини изверга Селиядин и да очерни всички българи.Проблемът е и в СЪДЕБНАТА СИСТЕМА,И В МВР,И В ТЪ/ПАТА ЕРВОПА.
48
1
 
14
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Проблема е в корумпираното МВР, на което никой не вярва. Както и във вас мръ-сни продажници. Всички! Държавата се управлява от маниакално нагли крадци и лъжци, с единствена цел - да гепят.
47
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предлагам ГФР да си смени името,след обединението с източна Германия,вече имаме новосъздадена държава с промяна на границата и така с новото име,ще отпаднат всички зависимости и задължения на Германия.
46
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблемът е, че сте меки китки алчни за пари по време на бай Тошо от нас се страхуваха чак до Виена, сега сте едни наведени дрисльовци много прикаки ама нищо не може да свършите.
45
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблемът не е в европолитиците, а във васалната политика към тия политици Tе си имат свои интереси кaкво са ни проглушили можем дa им се кланяме можем да не им се кланяме, вината си в нашият телевизор, когато Волен ги казваше тия неща никой не застана да го подкрепи. Далеч от ЕС близо до цивилизованите хора. Реакторите дето ги затвори мадам Йес за тях или добро или нищо.