Цветанов с призив за Русе: Да не създаваме разделение!

"В хибридната атака бяха подведени много от политиците"
12 окт 2018 15:15,
77
Цветанов с призив за Русе: Да не създаваме разделение!
Снимка: БТА

Шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов настоя, че се предприемат всички мерки за неутрализиране на етническото напрежение в ромските махали в Русе заради зверското убийство в Русе на Виктория Маринова.

Снощи група мотористи влязоха в ромската махала "Тракцията" с цел да открият близки и роднини на предполагаемия убиец Северин Красимиров. След като не открили никого, мотористите се отправили към другия ромски квартал "Селеметя".

"Институциите полагат максимални усилия да неутрализират такива явления. За съжаление политиците понякога подкрепят такива неща да се случват в страната. Но да бъдем разумни и да не слагаме разделение, че единият етнос извършва повече престъпления от другия", призова Цветанов.

Още по темата

Той даде пример и с убийството на Яна в Борисовата градина, при което убиецът й - Чеци, се оказа с добра професия.

"Да не правим подобно разделение и да си създаваме проблем вътре в държавата. Не трябва да се заиграваме с това. Да даваме и добрите примери за хора, които са успели да се интегрират", каза Цветанов.

Цветанов коментира и острите коментари, които дойдоха от Европа за бруталното престъпление. Той уточни, че впоследствие европолитици са променили мнението си, което е форма на извинение.

"В хибридната атака бяха подведени много от политиците, с които сме в изключително добри отношения. Но те много бързо се разграничиха от първоначалните си постове и подкрепиха действията на правителството", обясни Цветанов.

Той попита и защо някои хора са очернили страната и са направили бденията и протестите.

"Тези, които направиха тези бдения и протести, защо приложиха този механизъм за очерняне на страната, смятайки, че ще спечелят бъдещ политически дивидент? Не се прави така политика, защото може да дойде време, когато тези, очернящи страната, да им се наложи да управляват. Тогава какъв подход биха предприели?", запита вторият в ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе Цветанов стига с тези комунистически лозунги, тоз лозунг вече беше издигнат от Президента предния месец, сега ти му правиш интерпретация. А вземете се спрете малко с празните думи и се захващайте с РЕФОРМИТЕ, стига имитация на работа, че омръзнахте на хората с глупостите си. Срамота!