Липсващата демографска политика: 20 хил. бебета по-малко за 5 г.!

На места в болниците се правят до 70% секцио, когато трябва да е 20%
12 окт 2018 20:11,
113

Новородено бебе почина само ден, след като беше изписано от видинската болница. Майката обвинява лекарите в немарливост.

"Това е един често срещан случай, където е неясно как е лекувано детето и майката има претенции към лекуващите. Не е ясно кой е изписал това дете, в какво състояние е било и как изобщо е протекло това родоразрешение", коментира пред Bulgaria ON AIR председателят на Българска асоциация за закрила на пациентите Пламен Таушанов.

Още по темата

Според него е нарушен един принцип за изписване. Не може да се пише за лекуващ лекар, който не е бил там, но това е честа практика. По този начин се размива отговорността. По неговите думи дори не се разбира със секцио или нормално е родено бебето.

"Трябва да има секцио в България не повече от 20%. В някои лечебни заведения достига до 70%, то е в пъти повече", заяви Таушанов.

Той беше категоричен, че всяко раждане може да бъде опасно, когато не е проследена бременността.

"Преди 5 години имаше 75 хиляди деца, сега се раждат 55 хиляди. Демографската политика я няма. Това е целият проблем", настоя Пламен Таушанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ХА-ХА-ХА !За всичко е ясно , че не си чел плана "Ран-Ът". Да , американците имат вина и тя е , че вместо да изринат "другарчетата" се спазариха с тях и ни оставиха да агонизираме в пост-комунистическо безвремие. Може би са си въобразявали , че търпението ни не е вечно, но... са сбъркали
25
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САМО ДЕТО В 1989 Г. БЯХМЕ 9 МИЛИОНАА как би коментирал факта, че от някъде 1950 г. нататък раждаемостта постоянно спада, а от 1986 г. нататък - и прираста?В класа ми имаше 33-35 деца. Факт. Но около половината бяха единствено дете, а другата половина - две. Мисля, че един или двама мои съученици бяха по три деца. Това как ти звучи в дългосрочен план?А като отвориха и границите, се видя какво е задържало прираста изобщо - кльоновете и вишките.
24
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗА (БЛАГОДАРНОСТ) ДЕТО ИМ СПАСИХМЕ ПО ВРЕМЕТО НА ХИТЛЕР ЗАДНИЦИТЕ НА НАШЕНСКИТЕ ЮДИ,ТЕХНИТЕ НАСЛЕДНИЦИ НИ СПРЕТНАХА ПЛАНА РАН-ЪТ,КОХТО НИ ДОКАРА ДО НАЙ СТРАШНАТА В ИСТОРИЯТА НИ НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА ДЕТО ЗАПОЧНА СЛЕД 10 НОЕМВРИ 89 Г.
23
1
 
5
 
! Отговори
Bg izmet преди 5 години
Romite pokrivat zagubite.Kurnelia.Boiko.Ahmed i drugite leshoiadi za tova polagat usilia.
22
2
 
7
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
...kakvo vi puka ?!?...Nali sme "stabilni " ?!!?...Taka pone ni ubejdava edin illiterat !
21
0
 
22
 
! Отговори
До 16 преди 5 години
Не знам дали 5 години не са много.И веднага да се махнат, може би вече няма да е възможно тази държава да се възстанови.
20
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България няма добро заплащане и достатъчно работни места извън най-големите градове,това е проблема.И другия проблем е,че няма сигурност и работещи чиновници,за да си отгледат на спокойствие децата.Ако имаше добро заплащане за нормално създаване на семейства с един или двама родители,нямаше да избягат над 2 милиона българи в чужбина или да си развалят семействата.Освен това щяха да раждат повече да осиновяват деца,след като се заплаща добре и има финасова сигурност за децата и родителя(ите)
19
1
 
19
 
! Отговори
Ali Baba преди 5 години
Видими резултати!
18
7
 
41
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
До 17Какви неудачници ?Имам си всичко. Заможен човек съм. Имам имоти в града и на село. Имам джип и лека кола. Имам бизнес. Имам пари.И какво от това ?Не ми прави удоволствие да живея в държава, в която преобладават *** и небългарите.Не ми е хубаво да гледам, че по улиците на провинциалните градове единствените бели хора са ... пенсионерите.Ами, като си отидат и те ? После какво ?Това ще дойде и до София рано или късно.Неудачници сте вие, които поддържате тази антибългарса власт !
17
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предлагам Тиквата да направи синя зона и в село Никюп, Великотърновско и ДДС 40%, като върху детските храни и дрешки да е 60%, да вдигне осигуровките, акциза на горивата и процента зелена енергия, да увеличи ЧСИ тата двойно, глобите за превишена скорост, данъците за старите коли, за основно жилище, съдебните такси и тогава...може да стане чудо и демографията да се оправи! Разбира се, този списък не е изчерпателен, гербавите мyтри са отворени и за още идеи!
16
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До оня ***- И Т.НАТАТЪКСАМО ДЕТО В 1989 Г. БЯХМЕ 9 МИЛИОНА
15
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вечното оправдаване със световна конспирация, зли сили и т.н. Последното убежище на неудачника.
14
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СИСТЕМАТА НИ УБИВАОЩЕ ПЕТ ГОДИНИ УПРАВЛЕНИЕ НА ГЕРБ И ЩЕ УНИЩОЖАТ БЪЛГАРИЯ.ШАЙКА
13
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И с кой ще ги замениш, като даже ония от афганистанските чукари не им се седи тука?Имам познат с бизнес, негов контрагент наемал украинци и пак едва се навивали. Че там има война.Никакъв план няма, просто хората си гласуват с краката и портфейлите. То ако бяха отворили границите 1970 г., пак щеше да е същото.
12
2
 
28
 
! Отговори
План-ът преди 5 години
Планът се преизпълнява по план.
11
10
 
51
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
За всички е ясно, че икономическия план за унищожението на България наречен "Ран-Ът" има продължение или засекретена част.Тя включва етническо прочистване на етническите българи и "редуцирането" им до 2-3 000 000 като тяхното място бъде запълнено от небългари.Точно на това се дължи и финансовия, здравен, социален, образователен ГЕНОЦИД, който се извършва над нас българите.В България не е правено РЕАЛНО преброяване от бай Тошово време.Истината се крие. А, тя е ужасяваща !
10
2
 
27
 
! Отговори
аделина преди 5 години
сива икономика от какво са тези милионери и милиардери от ходене на работа хахахах
9
18
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Българските жени не им се раждат деца защото искат прекалена сигурност.Тоест тя като роди вече никога нищо да не работи и да има всичко което и се прииска..Очевидно тва е доста трудно за постижение и всичко спира в този момент.Тези млади жени и момичета не са като онези от преди години-научени на труд и знаещи,че за да постигнат нещо скъпо то трябва да се изработи спести,дори изгладува понякога.Сега искат всичко наготово-кола,жилище дрехи,почивки,украшения и тя понякое време да роди.Е,трудно.
8
2
 
28
 
! Отговори
1984 преди 5 години
И повечето братчеди...По време на война не е било така. Световната олигархия разчита на безимотна зависима колониална маса и успява. И не знам смешно ли е, защото е повече тъжно, което ни обясняват, че всички сме равни, с африканска, азиатска и близкоизточна и3мет.
7
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бебета има. Просто не ги гледат тука хората. И има защо.