След истерията в Русе: Нинова иска разговор, равносметка...

Призова властите да опазят етническия мир в ромските гета
12 окт 2018 13:45,
88
След истерията в Русе: Нинова иска разговор, равносметка...
Снимка: архив, Булфото

Първоначалните критични реакции на чуждите политици за убийството на Виктория Миринова показват отношение към България и трябва да се положат усилия, за да се изчисти имиджът на страната ни, смята червената шефка Корнелия Нинова.

Веднага след като се разбра, че е нападната Виктория, коментарите зад граница бяха насочени основно към това, че в България се убиват журналисти.

Още по темата

След като стана ясно, че нападението е извършено от 21-годишния Северин Красимиров и най-вероятно няма никаква връзка с професията на убитата, премиерът Бойко Борисов събра посланиците на страните от ЕС, за да ги информира за случилото се, но чуждите дипломати запазиха мълчание.

Според Нинова, която отказа да коментира дали реакциите са били преувеличени, важно било, че са били масови.

"За мен по-скоро трябва да има тук при нас равносметка, анализ, разговор защо се случи това. Отговорът е недоверие от българските граждани към институциите, може би и недоверие отвън към справянето с проблемите", допълни соцлидерката.

А по повод на страха на ромите от квартал "Тракция" в Русе, където група от 15-20 мотористи нахлу снощи, Нинова призова политиците да положат максимални усилия, за да не се допуска етническо напрежение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
11
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До "Ох, писна ми": Пак ли политически дивиденти и оклеветяване на достойното правителство на банкянския хитрец Бойко? Нещо по-оригинално не можа ли да измислиш. САЩ и държави от ЕС изразиха тревога от убийството на журналистка у нас, значи са ни наклеветили, а Корнелия Нинова се заела да им помага. Жалки гербаджийски напъни.
56
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕС е един масонски проект.................на Ротшилд, Сорос и т.н.Възможен е и сценарий на разпадане на ЕС.Никой не иска силен ЕС.............нито САЩ, нито Китай, нито Русия!!В бъдеще всяка държава ще трябва да се спасява поединично.......................дано БГ-политици го разберат, поне някои от тях..............ако поне малко им е мила България!!
55
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Албания има по-висок стандарт вече от европейска България!!!ЕС не иска силна България, но ЕС изсипват милиарди на лъжливите и крадливи гърци!!!Защо ни е такъв ЕС???
54
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Етнически мир, ромски гета... защо няма подобни изцепки в съседните нам страни?А, да - защото се сетиха да проведат "Възродителен процес" още в началото на 20-ти век.
53
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП не са лява партия..............там е пълно с милионери .................ГЕРБ са още по-голяма трагедия!!!ДПС...........етническа незаконна партия!!Патриотите.............като орел , рак и щука............едните русофили, другите русофоби!!!Бог да пази България!!!
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 52Може пък и да си прав на първо време и затвор би било добре. Защо например прасетата в Белене да гладуват горките.
51
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕС направи от България най-бедната и най-корумпираната държава!!Най-бързо изчезващо население..............изключение са ромите............турска етническа партия ДПС в парламента!!Тия гадини от ЕС имат големи грехове към България...............Бог да пази България!!!
50
0
 
2
 
! Отговори
:) преди 5 години
Много сте фотошопирали двете жени на снимката.Чак с ютия сте ги изгладили.Това е"дискриминация" спрямо мъжа на снимката който гледа тъжно...
49
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 40Абсолютно прав си, нео-комунистите от ГЕРБ са по-опасни от тези от БКП и БСП!!!
48
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 45Не може да има смъртно наказание в ЕС.............това е нарушение на човешките права.............иначе китайците добре действат............с това съм съгласен!!!НО тука няма как да стане..............ще започне една война, отмъщения, семейните и роднинските кланове ще си отмъщават едни на други!!И затвор стига...................като за начало!!
47
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички политически партии и партийки по света се борят за власта, за да се докопат до "кацата с меда".Разликата е, че в развитите държави се краде с лъжичка, с финес и с мярка, а в Бг направо с Черпака, по селендурски и без мярка!
46
6
 
14
 
! Отговори
Ох, писна ми преди 5 години
Равносметката другарко Нинова, е следната: Вие и вашите другари наклеветихте и очернихте страната ни пред света в опита си да извлечете политически дивидент, или по - скоро да отнемете такъв от управляващите. И го направихте на гърба на тази млада журналистка (лека и пръст) и на опечалените ѝ близки.
45
2
 
10
 
! Отговори
Pifi преди 5 години
....***
44
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Президентът Румен Радев трябва да е по-твърд...............разпускане на парламента............президентска република...........................и всички крадливи министри в затвора, заедно с мафиотите и олигарсите!!!Ще помагаме, ако трябва........................един друг президент също може да помогне !!!
43
4
 
11
 
! Отговори
Pifi преди 5 години
Нагла ***!
42
1
 
4
 
! Отговори
Пищака преди 5 години
До ДжуджанкаGТи пък какво разбираш от политика, само си чешеш езика тука :( Върви си чеши джужавката някъде по-добре ще направиш!
41
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 43 Да бе в затвора та да ги хрантутим, направо на стадиона като китайците.
40
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименСтига с тоя предател Георги Марков.............английския агент, не знам кой го е убил, но никой не обича предателите!!!
39
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Без революция няма да се оправи тая територия.....................и поне 10 крадливи министри и мафиоти в затвора.............за назидание на останалата крадлива ***!!!!
38
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ало да не започне и друга истерия в Ямбол и там поредния убит възрастен човек какво става дж.рналята нещо май пак чакате опорните точки или понеже пак ще се вдигнат рокерите си траете.