Отделението по хемодиализа в Хасково е за спешен ремонт... Кога?

Кабинетът отпусна 5 млн. лв. за обновяване на хемодиализната мрежа в страната
13 окт 2018 18:15, Екип на Bulgaria On Air
31

Хасковското отделение по хемодиализа се нуждае от спешен ремонт. Преди дни стана ясно, че от правителството отпуска 5 милиона лева за обновяване на хемодиализната мрежа в страната.

Въпреки че Хасково е в списъка за спешни ремонти, все още не е ясно кога и какви средства ще бъдат отпуснати, предаде Bulgaria ON AIR.

Още по темата

А ситуацията там може да бъде обобщена с падаща мазилка, мухлясали стени, бинтовани легла, стари и амортизирани апарати. Хасковското отделение по хемодиализа обслужва всичките 11 общини в област Хасково.

В отделението в момента има 55 души на хемодиализа. Един от тях е 45-годишният Любен Любенов от Димитровград, който е на апарат от една година. Мъжът идва тук три пъти седмично по четири часа.

От хасковската болница се надяват да получат необходимите средства за ремонт, макар че персоналът на отделението вече е загубил надежда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пари има за правене на тротоари и саниране, а за животоспасяващи машини пари няма. В ада да горят всички от ГЕРБ, айра да не видят всеки облажил се от корупция! Всичките пари за свещи да ги дадете и очите ви от сълзи да изсъхнат!!!
12
0
 
2
 
! Отговори
ГРОБ преди 5 години
ГРОБ погреба здравеопазването.
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Срам ме е че съм човек.
10
1
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Казано най-точно: отделението по хемодиализа в Хасково е за хемодиализа.
9
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първо да построим АЕЦ БеляНЕ, нали другари?
8
3
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
...от тия овци дето щъкат там, едва ли ще видите, ако влезете със скрита камера някоя да обикаля пациентите, всички са на втория етаж, пушат цигари и пият кафенце.
7
2
 
2
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
що не снимахте втория етаж, да видите докторете и сестрите кво са си направили с предните пари за ремонт? 50ки плазми, италиански теракот и дивани от телешки бокс, като се едно си на бразерс у студиото. тия требва да ги заливат с нафта и да ги палят, не да им просят пари по националните медии. те са автори на поговорката "ние имахме нощна смяна, но те малко поизмряха".
6
1
 
5
 
! Отговори
мак преди 5 години
Вчера писах за европ. стандарти в болниците, във връзка с оня ... от Русе. Щом има такива за затворнически условия, би трябвало да има и за болници, но явно не е така. Значи затворникът трябва да има добри условия, щот Европа бди, а болният може да лежи в гнусна стая. Лошо, че се допуска отделенията да се превръщат в кочини и чак тогава се ремонтират на пожар.
5
2
 
4
 
! Отговори
отговорът на въпроса преди 5 години
кога е много ***-когато хасковлии започнат да плащат данъци и не само те,важи за всички българи,целият свят работи и не може да задоволи чудовищната алчност на този самозабравил се народ,то не са имоти безчет,не са милиони в банките докога ще е така,планетата изнемогва,ако не бяха наглите българи по света нямаше да има глад,има ресурси за всички,но няма за ненаситните българи,за тях и 10 планети няма да стигнат
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
цялата болница в Хасково се нуждае от спешен ремонт , буквално се разпада .
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами ако съдим по историята от миналата седмица - веднага след като умрат двама пциенти ще бъдат щедро отпуснати 180хил.лв. за ремонт. За толкова ставаше въпрос. На фона на милиардния бюджет на НЗОК, двама пациенти на хемодиализа умряха заради непреведени навреме 180хил лв
2
2
 
2
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Ремонтът ще бъде направен, когато Бананиев започне да страда от хемофилия.
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Здравето на хората е едно от най-важните неща както в ежедневието, така и за тяхното бъдеще. Може ли един човек, на който, слава богу, не му се налага, да си представи каква мъка изживяват хората на хемодиализа.