Веганите на протест: Спрете опитите с животни!

Експериментите били жестоки, безполезни и неефективни
122
Веганите на протест: Спрете опитите с животни!
Снимка: Булфото, архив

От Български вегански съюз организират днес  национален протест срещу вивисекцията, с искане за тотална забрана на опитите и експерименти с животни в учебни заведения, за медицински и научни цели, за тестове на цигари, лекарства и всякакви други тестове и експерименти с животни.

Още по темата
До момента забрана за провеждане на тестове с животни върху територията на Европейски съюз има само за козметични цели, уточняват от организацията.

Доводите на веганите са, че убиването и осакатяването на животни в учебни заведения в името на науката и образованието е нехуманна, жестока и ненужна варващина, която в 21век трябва да бъде забранена.

Тези жестоки и мъчителни убийства са абсолютно ненужни. Вивисекцията е зключителна  жестокост. Експериментите върху животни са абсолютно безполезни и неефективни, смятат от съюза.
 
Веганите се надяват, че правителството се вслуша в думите им и ще криминализира тестването на цигари върху животни, експериментите с животни в учебни заведения и тестването на лекарства върху животни, които според тях са крайно безполезни и неефективни тестове.

Събираме се в подкрепа на обречените, невинни и беззащитни животинки, с призив към правителството да спре да позволява законно да се пролива кръвта им за експерименти и тестове, чиито резултати са тотално безполезни за хората поради абсолютната разлика в устройството им, обясняват от съюза
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз отдавна съм се научил и не експериментирам: Джоланче - 4 часа на бавен огън. Каймата, винаги да има мазничко месо, иначе става твъде суха! Ребърцата поне 2 часа в марината, а за по-търпеливите 1 вечер. 10мин преди да ги махнем от жарта слагаме пикантен барбекю сос. И т.н. и т.н. :) До момчето от снимката с прасешкия бургер - да каже къде го продавата. Иначе изглежда слабичък, да хапва повече! До жена със свастиката - мн. филми гледате, хапнете един стек от бонфиленце и светът ще е по-светъл!
71
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оф, пак ли тия ненормалници. Аз също съм изкл. месото (частично, защото все пак се случва от време на време) от менюто си, това не означава, че ще седна да "уча" и да "давам акъл" на хората как да живят живота си. То бива, бива, ама тия очевидно нито се усещат, нито имат малко мозък да се усетят.Не подкрепям такива глупости. Съжалявам.
70
3
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Вегани и гейове се млатиха по улиците на Петербург :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
69
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обаче защо, по дяволите, те самите искат да СЕ БЪРКАТ В МОЯ ЖИВОТ?!?...Защото според веганите хората и животните са равни и убийството на животно е същото като убийството на човек, тоест не става дума за личен вкус.защо се репчат само на хората...Аргументът е, че животните в природата се ядат, за да оцелеят, а човекът в обществото има избор какво да яде. Така че няма причина да яде животни.
68
2
 
12
 
! Отговори
extremist преди 5 години
КЪДЕ ГИ ПРОДАВАТ ТИЯ ХАМБУРГЕРИ С ЦЯЛО ПЕЧЕНО ПРАСЕ. "ВЕГАНЧЕТО" С ТОЯ ПЛАКАТ ЯВНО ПОЗНАВА ДОБРАТА МРЪ*ВКА .....ХАХАХАХАХАХАХАХА
67
3
 
14
 
! Отговори
extremist преди 5 години
СВИНСКИТЕ ПЪРЖОЛИ СА ОТЛИЧНИ. ПРЕПОРЪЧВАМ ГИ НА ВСЕКИ веган
66
4
 
1
 
! Отговори
До Истината преди 5 години
Ми айде бе,бъди като Ционистите за да живееш добре.Нали много ревеш.Или май не можеш а! Щот си про.ст неук и мързелив.Освен да плюеш тея за които работиш ,друго можеш ли?
65
3
 
8
 
! Отговори
dmx преди 5 години
Агресивни и глупави хора. Има някаква обща група луди, които ще ги удари на буйства, независимо от темата. Ако не е едно, ще се лепне друго, само и само да са обидени и неразбрани от тяхната си гледна точка. Така артикулират превъзходство и се успокояват.
64
4
 
4
 
! Отговори
Българин до Истина: преди 5 години
Абе откъде ги вземаш тия цени?!? Вчера си купих от ЛИДЛ банани по 2 лева и пъпеш по 50 стотинки! В Петък пък портокали пак по 2 лева! НЕ ЗАЩИТАВАМ ВЕГАНИТЕ (дори напротив) АМА ТИ НАПРАВО СИ СЕ УЛЯЛ!Послепис: А колкото до думата ман-го ТЯ Е ЦЕНЗУРИРАНА НЕ ЗАРАДИ ПЛОДА, А ЗАЩОТО ЕДНА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИТЕ НАРИЧАТ С НЕЯ ТЪМНОКОЖАТА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИТЕ!
63
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде тия пак се показаха. Как ще изкарат зимата милите като реколтата почти е обрана???
62
2
 
5
 
! Отговори
Бай Х преди 5 години
тия скоро ще искат да се забрани лова и риболова
61
4
 
9
 
! Отговори
Българин! преди 5 години
Нямам нищо против веганите! Щом искат да си пасат трева - добре! Животът все пак си е техен! Обаче защо, по дяволите, те самите искат да СЕ БЪРКАТ В МОЯ ЖИВОТ?!? И като са толкова загрижени за "бедните" животни, защо се репчат само на хората?!? Защо не отидат да обяснят на някой лъв, тигър или вълк, че НЕ ТРЯБВА ДА ЯДЕ МЕСО?!? Да видим дали ще им се получи или ВЪПРОСНИЯ ХИЩНИК ЩЕ ГИ ИЗЛАПА НАБЪРЗО!
60
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ОфффТо това е целта, да им правят реклама, срещу определени суми разбира се.
59
4
 
10
 
! Отговори
Оффф преди 5 години
Хайде спрете да пишете за тези болни мозъци. Правите им рекламата, която те търсят.
58
4
 
8
 
! Отговори
Дани преди 5 години
Пак ли този? Няма ли кой да го оттърве от мъките му? Не животните и не хората са им проблема. Проблема на веганите, е че не могат да не говорят за това повече от полочин час.
57
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А кой ще протестира срещу опитите с българи?
56
4
 
15
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Значи 1. Веганите са престъпници и трябва да носят отговорност, защото не хранят пълноценно децата си и ги лишават от хранителни съставки като месо и месни продукти, които са съществени при растежа и развитието. И това не е осъзнат избор на детето. Значи ще се разреши на индивида впоследствие да реши от какъв пол е, а няма да може да решава сам с какво да се храни2. Искам да попитам този млад човек от снимката какво работи, как се издържа и с какво плаща данъците си, плаща ли изобщо такива?
55
2
 
16
 
! Отговори
казах преди 5 години
Ултравеган = веган, който яде само растения починали от естествена смърт
54
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На този национален протест ще има ли повече протестиращи от платени джурналисти? Тези ненормалници до кога ще ги търпим? По една усмирителна риза и да протестират в лудницата.
53
3
 
20
 
! Отговори
протест срещу вегани преди 5 години
... и призовавам веганите да престанат да изяждат храната на моята храна и да измъчват растенията