Веганите яростно "захапаха" зоопарковете: Затворете ги!

Директорът на столичния зоопарк с коментар пред Bulgaria ON AIR
25 май 2018 12:30, Златко Желев
195

8800 гледания   |  Още видео

Вегани излизат на протест в началото на юни с искане за затваряне на Софийската зоологическа градина.

Според представители на Българския вегански съюз условията, в които са отглеждани животните, са мизерни.

Веганите настояват животните да бъдат моментално освободени и пуснати в защитени паркове.

"Искаме зоопаркът тотално да се затвори. Редица случаи има на избягали животни от зоопарка. Факт е, че животните страдат. Това не е безопасно място за животните. Те развиват зоокоза, болест, която променя поведението им. Образователният ефект не е факт, тъй като зоопаркът учи децата да виждат животните депресирани и затворени. Имаме технологии за холограми и добавени реалности – няма нужда да имаме животни в клетка", изтъкна лидерът на веганите Никола Донев.

Директорът на столичния зоопарк Добромир Бориславов категорично отрече твърденията на веганите и подчерта, че за 130 години история на парка, всичките милиони посетители са учени на любов към природата и животните.

"В момента в зоопарковете са останали много редки видове, които в природата почти ги няма. Позицията на веганите сочи за неразбиране на темата. Те могат ли да вземат отговорност за това, което искат? Животните в зоопарка живеят повече, отколкото в природата. Исканията им са далеч от истината. Абсолютно невярно е, че тук има некомпетентни хора. Дори ни търсят, ако става дума за проблем с екзотично животно", посочи Бориславов пред репортера на Bulgaria ON AIR Димитър Димитров.

По думите на Донев протестът на веганите ще бъде на 10 юни в 12 часа пред главния вход на Софийския зоопарк.


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
1
 
6
 
! Отговори
Питащ преди 7 месеца
Що ме триете?
Аз само ИЗКАЗВАМ мнението на милиони българи:
Пейдиасите и веганите трябва да се лупат по тиквите!
163
0
 
5
 
! Отговори
Ели преди 7 месеца
Веганите имат нужда от лечение в психиатрия. Предполагам следващият им протест ще бъде срещу хищниците в зоопарка. Сигурно според тях лъвовете, тигрите и т. н. трябва да хрупат моркови.....
162
1
 
3
 
! Отговори
Тъпанар преди 7 месеца
В случая веганите са прави. Но, защо не проведат кампания за събиране на средства за зоопарка? Не може така йезуитски! То по тази логика и пенсионният фонд не стига за пенсионерите и те живеят в мизерни условия. И какво? Да ги "закрием" тези хора ли?
161
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
предполагам че усвояват средства като неправителствена организация и трябва да отчитат активност но явно разширяват сферата си на дейност извън хранителната освен ако нямат информация че животните в зоопарка ще бъдат изядени от месоядци.
160
1
 
4
 
! Отговори
призив преди 7 месеца
Защо са ни вегани, като можем да ги заменим с холограми. Предлагам веганите да се самоудавят в Дунава, а пред това маже да си направят холограмки и който иска да ги гледа.
159
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Чакам веганите да направят за собствена сметка зоопарк с холограми. До тогава ще водя децата в софийския.

Апропо, нали бяха обявили война на БПЦ заради агнетата по Великден. Много кампаний но работят, нищо не докарват до край.
158
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Що не ги лекуват тези видимо болни хора? Психиатрията е доста напреднала наука и на много от тях може и да се помогне?
157
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Веганите отчаяно се мъчат да насочат вниманието към себе си и стават все по-смешни с тези си опити да бъдат будната обществена съвест. Пита се какво общо има този протест с целите на веганството? Да не би да очакват някои животни, след закриването на зоопарка, да станат изцяло вегани? Утре да направят и един протест за условията за лечение в болниците..Хубаво е че изразяват гражданска позиция, но да го афишират като акция на вегани е оксиморон.
156
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А кой спонсорира тревопасните искам да знам? Те самите по цял ден се шлаят по улиците, мажат се изкуствена кръв и обясняват за изнасилването на пчелите. Един друг пък качва върхове и си прави експедиции за по 25 хил долара.
155
1
 
13
 
! Отговори
До 155 преди 7 месеца
"Толкова ли нямаше форма, под която да осигурят финансиране за обновяване на парка и подобряване на условията...жалка картина"

Спокойно! Веганите са поели ангажимент да се грижат за животните, както и да подпомогнат финансово зоопарка, от парите, с които ги финансират. Надяваме се това да се случи възможно най-скоро. Отделно всеки веган ще осинови по едно животно и лично ще се грижи и отговаря за него. По този повод ще ги снимат и от телевизията.
154
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Животните в зоопарка умират от старост или болести което е далеч по дълго живеене от изяждане от хищник.

Вегани утре да протестират срещу вълците в гората, че убиват антихуманно горките овце.
153
11
 
5
 
! Отговори
Аз преди 7 месеца
Съвсем скоро посетихме с деца ми зоопарка за първи и категорично за последен път. Не съм виждала по западнал от него. Не съм веган, нито членувам в еко организация, но ми стана мъчно за горките животни. Наистина живеят в мизерни условия! Била съм в доста зоопаркове... Много добре уредени и чисти. Толкова ли нямаше форма, под която да осигурят финансиране за обновяване на парка и подобряване на условията...жалка картина
152
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тия пак прещракаха. Ахахаха.
151
4
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 7 месеца
Повечето коментиращи са захапали веганите , което е глупаво .Оставете ги да ядат каквото щат , тук става въпрос за условията в Софийския зоопарк и има ли възможност за още подобряване на условията там!!!!!
150
2
 
22
 
! Отговори
Митьо - Сланината преди 7 месеца
Най - добре ще е ако затворят веганите в зоопарка. Да идват децата и да им подават марула и праз лук през решетката :)))))
149
2
 
6
 
! Отговори
Skunka преди 7 месеца
Алъфе вашето дете може д види тези живптни? Рупай марулата и не се бъркай в нормалния живот на хората, венгър
148
6
 
6
 
! Отговори
777 преди 7 месеца
Много са жални животните в зоопарковете, скоро гледах и животни /камила / в цирк, направо ми се плачеше като я гледах колко е нещастна!
147
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Точно веганите са най-последната група, която може да бъде обвинена, че изпълнява нечии интереси. И на Запад никой не обича веганите, нито „зелените“ партии, нито еко проектите, нито разни фондации, и самите вегани често са на нож с тях. А от субсидиите на фирми като Нестле (най-големият хранителен концерн в света) свят ще ви се завие.
146
10
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 7 месеца
виждал съм например такава ...ужасна картина:-Орел,Царя на въздуха,закотвен под мрежа на ТРИ метра над земята...

..И се питам:-Що за "морал" се изисква да ОСЪДИШ НА ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР птица,която не ти е направила нищо?!

..отговора е:...-Просто човека е ДЕФЕКТНО,не "объркано" същество...

Същество,подчинило жалкото си кратко съществуване единствено на манията си да пречи на себеподобните си,да ги ограбва и избива...

НЯМА друг такъв отпадък в Разумната Вселена!!!!!!!!!!!!!!!!!!
145
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"Българския вегански съюз". Тия как се издържат? Кой ги финансира? От членски вноски ли съществуват? С какво се занимават? – Нека някой ми отговори, пък ще им простя, няма да се им се смея, че излизат на протести с куче. –:)
P.S. А, дали не хапват тайничко месце, като Дедо поп през пости. –:)