Г-жа Радева: За човещината е нужно сърце. Позор за Симеонов!

Според президентшата, за да ни има, не трябва да се примиряваме
Обновена: 22 окт 2018 16:43 | 22 окт 2018 16:00, Веселина Йорданова
197
Г-жа Радева: За човещината е нужно сърце. Позор за Симеонов!
Снимка: БТА

Съпругата на президента Десислава Радева определи като позор репликата на вицепремиера Валери Симеонов по адрес на майките на деца с увреждания.

Още по темата

"Когато в семейството се роди нездраво (в общоприетите разбирания) дете, навярно родителите са изправени пред съдбовно решение – дали да го задържат и отглеждат. Сблъскват се емоциите и надеждата, разумът и мисълта за бъдещето. Но веднъж взето, решението съдържа в себе си осъзната родителска отговорност", пише Радева във Facebook.

"Позор за него, че посмя да се отнесе надменно-присмехулно към болни български деца и проблемите на техните родители. Позор за неговата партия, която самоотвержено го защити с нарочна позиция. Позор пак за него (вицепремиера ни), когато самодоволно обяви, че стои твърдо зад думите си. Позор за тези от нас, които са избрали такъв човек да ни представлява и работи в наш интерес. Предполагам, г-н Симеонов е запознат с член 14 от Конституцията на Република България, където е записано, че семейството, майчинството и децата са под закрила на държавата. Има и още един важен текст там – чл.4, ал.2, където Република България гарантира достойнството на личността. Майките с черни тениски не крещят за привилегии, а се борят за достойно съществуване. За себе си и децата си. Лично за мен те са герои, направили по-трудния, но по-човешки избор, ако помним случая Могилино...", заявява Радева.

Според нея подходът: "Има черни тениски – има проблем..." се е провалил в исторически план.

"Според мен, за да ни има като българи, не бива да се примиряваме с опитите за погазване на човешкото достойнство. За да е съвсем ясно, ще прибегна до тълковния речник. Не за думата "Човещина". За нея не е нужен речник, а сърце. А за думата "Позор" - срамно, унизително положение, което предизвиква презрение", заявява още тя.

Десислава Радева дава пример с лична история на дете с увреждане.

"Когато синът ми беше на 10 години, в класа им дойде Ина - дете с ДЦП. В количка. Добро, усмихнато, слънчево дете. Явно и учителите, и родителите си бяхме свършили добре работата, защото Ина се чувстваше спокойна и съвсем на място в класната стая. Децата я включваха във всичките си игри, помагаха й, държаха се с нея по същия начин, по който се държаха един с друг. Те я правеха щастлива, защото се усещаше като една от тях. А тя правеше нас, родителите, щастливи, защото учеше децата ни и нас самите на човещина. Човещина, която не усетих от вицепремиера ни Валери Симеонов. Репликата, изречена от него преди няколко дни мога да окачествя само с една дума – позор", пише съпругата на президента Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма да има оставки.То е ясно.От мафи се излиза само ако се гътнеш, друго излизане не се допуска.
26
20
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази Десислава да не използва силни думи като "позор". Позор е, че разведе Румен Радев и сега се пъчи с рокличките си на световно ниво.
25
5
 
16
 
! Отговори
k преди 5 години
очевидно е че став адума за провокация !в България се опитват да се намърдат юдо-масонските застрахователни фирми, за това е този вой за децата с уврежадния - да се издоят повече пари от здравната каса и по този начин да я фалират и после приватизират !!!на запад помощите за деца с уврейдания са докарани до абсурд - всяки 3-то дете на запад се води с увреждане - доят се страшни пари, които влизат в джобовете на мошенницитеписна ни от западни "ценности" !!!!!!
24
2
 
14
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
До Анонимен 24Човещината не е стока, че да я даваш или да не я даваш...
23
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 18Кои са тези "всички", ти ли си "всички" и...от?
22
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човещината е до време. Един път ще дадеш, втори път ще дадеш, на третия път ще си помислиш дали да дадеш.
21
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като чета каква просташтина се разпространява тук и какви гнусотии се пишат, се чудя що за хора живеят в БГ, нищо чудно, чудно че ви управляват и простаци.
20
13
 
10
 
! Отговори
До 16 преди 5 години
Ти си срам за възрожденската писменост и правопис след като грубо погазваш пунктуационните права в Българския език. Няма как мнението на един ***, непознаващ собтствения си език, да има каквато и да е тежест!
19
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А президента какво каза?
18
35
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво, Симеонов! Ти каза това, което всички си мислят, но не смеят да кажат. Тази Радева или не може да те разбере, или просто прави пиар на Радев. Мисля, че е второто.
17
23
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Брей герберските *** колко бързо се организираха за плюят с омраза върху един човек като Президентшата, която изразява позицията си от срамното и арогантно изказване на Вицепремиера Симеонов.
16
15
 
14
 
! Отговори
Непременно трябва преди 5 години
да има някакъв Закон:1.Ражда се дете с увреждане( имах колежка с такова дете(1980. бе на 5 години и още е живо).НЕ ПОСМЯ да роди второ дете.2.Сега има МЕТОДИ за изследване в ранна бременност.3.Един етнос поради нехайство РАЖДА,гледа при лоши условия и БЕЗ грижи и създава АРМИЯ от увредени деца( възрастни).Днешна новина ;ВОЛТОВА дъга поразява6-годишен.Ако оцелеле до смъртта си ще бъде УВРЕДЕН.4.ТРЯБА да РАЗГРАНИЧИ ЗАКОНЪТ;РОДЕНО УВРЕДЕНО или в резултат на НЕПОЛАГАНЕ на грижи.ЩЕ се разрешава ли др
15
24
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Срам ме е да чета коментарите. С изключение на коментар 6 , всички са си загубили ума. Загубили сте всичко човешко в себе си , щом приемате изказването на Симеонов , като нещо нормално.
14
20
 
24
 
! Отговори
до трол 1-ви преди 5 години
"мощният' мерцедес е таралясник за 4-5000. Естествено човека няма възможност да купи на сина си 6 апартамента.Истината е че Симеонов се 'на*ака' с това си изказване и ако наистина му пука за 'стабилноста' както си говори просто ще си подаде оставката и ще приключи политическата си кариера. Уви при нас това не се случва...
13
33
 
24
 
! Отговори
Омут и Шехерезада:) преди 5 години
Ами прав е Симеонов. Майките искат по хилядарка за дете и по още толкова за тях. А моята баба живее с 200 лв. и ако не сме ние да е умряла вече.
12
29
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Очертава се БСП ще бъде новият капитан на Велика Майка България през 2019!Първо пада Симеонов, после пада ГЕРБ и БСП нарежда нещата както си му е реда!А ти подкрепи ли протеста с искане за сваляне на Валери Симеонов, който каза истината за една платена глутница майки, спонсорирани от БСП?
11
33
 
24
 
! Отговори
ффф преди 5 години
Айдее, и тая изпълзя от храстите. Къде се буташ и ти бе скъпа. Я си гледай рокличките и изпери зелените чорапки.
10
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубаво хорати Радева, но трябва ли ту тя, ту подопечният й генерал да взимат отношение по всеки въпрос, още повече, че в случая горките майки бяха разделени от наглата намеса не само на ояли се НПО-та, но и на неизменната ездачка върху вълната на хорската мъка?
9
3
 
4
 
! Отговори
123 преди 5 години
До Анонимен 4НЕ
8
2
 
7
 
! Отговори
ressor преди 5 години
Pozor sa bg darjavnite levove i bg darjavni privilegii, koito bg danakoplatci plastat za tasi gospoja...vmesto za humanni milosardni neotlojni celi...