Симеонов дава оставка, ако... другите в коалицията му я поискат

Вицепремиерът не се притеснява от протеста на майките
Обновена: 22 окт 2018 16:17 | 22 окт 2018 12:30, Веселина Йорданова
283
Симеонов дава оставка, ако... другите в коалицията му я поискат
Снимка: БТА

Само Политическият съвет на коалиция ГЕРБ - "Обединени патриоти" можел да вземе решение за оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

Още по темата

"Това са тези, които са ме задължили да бъда вицепремиер. Аз съм на тази длъжност не по свое желание, такова беше решението на коалиционния съвет на коалиция ГЕРБ - "Обединени патриоти" през май миналата година", разясни Симеонов пред журналисти в Министерския съвет.

Оставката му бе поискана от майки на деца с увреждания заради думите му, че са "кресливи", а децата им - "уж болни".

Вицепремиерът каза още, че когато Политическият съвет реши и поиска оставката му, ще я подаде по политически причини, предаде БТА.

Той посочи, че по-конкретно тримата, които могат да решат дали напусне поста си, са Бойко Борисов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров.

Валери Симеонов коментира, че не вижда причини да си подаде оставката по лични причини, защото нямало за какво.

"Човек не подава оставка, защото казва истината. Боли не боли, това е истината. Аз категорично стоя зад своите думи", изтъкна вицепремиерът. Симеонов не се притеснява и от протеста на майките.

Според него всеки може да иска оставки, особено политически сили и лидери. Работодателските организации, които се срещнаха със Симеонов, заявиха, че трудно ще преглътнат поредна оставка, особено на член на кабинета, който работи добре с бизнеса.

Вицепремиерът е един от двамата членове на правителството, които са категорично против да има квоти за назначаване на хора с увреждания във фирмите и санкции за това. Също така Симеонов подкрепя бизнеса да не се увеличава максималният осигурителен доход на 3 хил. лв., което според него е данък и ще доведе до удар върху работодателите. Крайно време било да отпадне и кризисната мярка фирмите да плащат първите 3 дни болничен на служителите си.

Междувременно стана ясно, че ВМРО ще представи позицията си за исканата оставка на вицепремиера Валери Симеонов на коалиционен съвет, насрочен за вторник следобед.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Симеонов,май си обидил и етносите,за да пишат тука лошо за тебе!
134
0
 
5
 
! Отговори
гражданин преди 5 години
Гледайте филма Гоя.Там всичко е показано ясно.
133
1
 
16
 
! Отговори
АЛФА -СКАТ преди 5 години
Извини се бе !Извини се бе !
132
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес видях върхът на цини*з****, който се хилеше, потвърждавайки думите си! А зад гърба му стояха дружно робовладелците на България и заплашваха с по-многобройни протести!!! И колко от робите ще изкарате на улицата? Колко дни ще издържите без да ви работят на тръстиката? Внимавайте, че ходът на махалото е силен!
131
20
 
11
 
! Отговори
данъкоплатец преди 5 години
Нали Бойко им обеща 150 милиона. Тези какво искат?Ние работливите , които плащаме данъци също имаме проблеми.От 10 Ноември насам само тютюнопроизводители, "братовчеди" от етнос който скоро ще задмине българския, но още се нарича малцинство и разни недъгави тероризират народа.
130
5
 
21
 
! Отговори
Бг.политик кеф преди 5 години
Симеонов е предцедател на комисията за ромите,но повече обича да гледа танцьорки по Слънчака ,да дърпа чанти на баби и да злослови по инвалиди и майки.......
129
0
 
4
 
! Отговори
Грешка-не до 127 преди 5 години
А до125
128
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
комунист, личи му по наглостта
127
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този дори една оставка не може да подаде без да му заповядат васал със васал.
126
3
 
9
 
! Отговори
До 127 преди 5 години
Те тия гърбави *** може да си мислят,че ще им опростят сметките,или че ще им вдигнат разценките, че да насмогват !
125
6
 
16
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Каквото и да пишем на ТОЯ не му пук@ !Остава да се надяваме на Създателя ! Да си прибере демоните...
124
15
 
31
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Валеркааа ходи си валеркааа! Забери и останалите 240 хрантутника с теб и се махайте от държавата!! Вече направихте парички нали така!!!??? Най-бедни, най-необразовани, най-бързо топящата се нация, най-малка свобода на словото, най-неперспективната страна в ЕС, това е днешна, модерна България!!! Същата България, за която дедите ни дадоха живота си!!??Въпрос на време е да се събуди народа!! Но кога, но кога???!!!
123
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименРазбира се че в нормална държава щеше да е в затвора--------------------За какво да е в затвора?За изказване на мнение ли?В затвора трябва да са тези, които просят чрез недъгавите си деца.
122
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Улицата ваша,държавата наша! Хайде бягайте на протести!
121
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-интелигентният политик. Вашия вожд е чел само винету частично.
120
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ВелевДръж се възпитано, защото търпението на Негово светейшество не е безкрайно.-------------------- Дорогой, аз говорех за поп Киро Негодяев, ти как го свърза с Патриарха на Всея Руси, умът ми не го побира! По-скоро ще изляза от Православието, отколкото да превивам врат пред някакъв московски продавач на махорка. Нека ме изкара на светло - само ще си покаже връзките в Кейджиби.
119
5
 
23
 
! Отговори
ВАНДАЛери Симеонов преди 5 години
Ако аз си отида отива си и Бойко, нали знаете?
118
11
 
28
 
! Отговори
Дръндер преди 5 години
Вальо Шумомера удари отново. Това *** е за затвор без решетки или за лудница без прозорци. Такава г*а*д трябва да бъде разкарана. Значи аз ако се разболея после да чакам да ми се платят мизерните 70% от заплатата другия месец? Казвал истината? Тоя няма да познае истината дори да го удари в лицето! Той отиде ли да види децата? А?
117
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво ще правите герберски *** когато хората излезнат февруари заради високите цени на всичко?! Бензинчето гони 2,50, токът е ненормално висок, всичко е скъпотия! Ще ви изринат с лопати! Февруари ще бъде последният месец за мафиотите от герб и техните оп патерици! Ще бъдето натирени и съдени! Ще чукате камъни във Враца!
116
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нагъл татарин...