Симеонов дава оставка, ако... другите в коалицията му я поискат

Вицепремиерът не се притеснява от протеста на майките
Обновена: 22 окт 2018 16:17 | 22 окт 2018 12:30, Веселина Йорданова
283
Симеонов дава оставка, ако... другите в коалицията му я поискат
Снимка: БТА

Само Политическият съвет на коалиция ГЕРБ - "Обединени патриоти" можел да вземе решение за оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

Още по темата

"Това са тези, които са ме задължили да бъда вицепремиер. Аз съм на тази длъжност не по свое желание, такова беше решението на коалиционния съвет на коалиция ГЕРБ - "Обединени патриоти" през май миналата година", разясни Симеонов пред журналисти в Министерския съвет.

Оставката му бе поискана от майки на деца с увреждания заради думите му, че са "кресливи", а децата им - "уж болни".

Вицепремиерът каза още, че когато Политическият съвет реши и поиска оставката му, ще я подаде по политически причини, предаде БТА.

Той посочи, че по-конкретно тримата, които могат да решат дали напусне поста си, са Бойко Борисов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров.

Валери Симеонов коментира, че не вижда причини да си подаде оставката по лични причини, защото нямало за какво.

"Човек не подава оставка, защото казва истината. Боли не боли, това е истината. Аз категорично стоя зад своите думи", изтъкна вицепремиерът. Симеонов не се притеснява и от протеста на майките.

Според него всеки може да иска оставки, особено политически сили и лидери. Работодателските организации, които се срещнаха със Симеонов, заявиха, че трудно ще преглътнат поредна оставка, особено на член на кабинета, който работи добре с бизнеса.

Вицепремиерът е един от двамата членове на правителството, които са категорично против да има квоти за назначаване на хора с увреждания във фирмите и санкции за това. Също така Симеонов подкрепя бизнеса да не се увеличава максималният осигурителен доход на 3 хил. лв., което според него е данък и ще доведе до удар върху работодателите. Крайно време било да отпадне и кризисната мярка фирмите да плащат първите 3 дни болничен на служителите си.

Междувременно стана ясно, че ВМРО ще представи позицията си за исканата оставка на вицепремиера Валери Симеонов на коалиционен съвет, насрочен за вторник следобед.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе пишете толкова против Симеонов...! Да не ви е обидил отзаде случайно?
114
24
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Валери Симеомов казва истината, да почнем да казваме истината.
113
17
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам какъв патриот е, но със сигурност не е български. Той дори не прилича на етнически българин, ама така е, като има ***, които да гласуват за такива недоразумения.
112
11
 
27
 
! Отговори
Чешмеджиев преди 5 години
Един завършен *** отвсякъде , както и да го погледнеш пълен отврат и ***
111
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разбрах го човека. Патриот! Дори ми стана тъжно как го скверните тука... Борец милеещ за обществото!"Аз съм на тази длъжност не по свое желание"Той се мъчи за вас, насила, той е заложник на народа, той не спи...
110
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще набарам някой герберски или оп *** и ще го разчекна
109
25
 
11
 
! Отговори
БГ куку мами преди 5 години
Симеонов каза това, което много хора си мислят. Нищо, че не звучи розово-напудрено. Стана симпатичен на много нормални родители, които си гледат и възпитават децата без да драпат за медийно внимание
108
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Улицата не може да диктува оставките и политиката! Има правителство,министри,власт която решава! Вие сте след две години! Успех!
107
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма досега Премиер министър да каже истината.
106
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бсп направиха много лоша услуга на притестиращите! Не трябва да се дава на корумпиранинполитици да се доближават! Всички те са от статуквото! Метла за цялата политическа класа!
105
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този е пуделче на едрите индустриалци-милиардери, които заграбиха държавата.
104
5
 
10
 
! Отговори
V преди 5 години
България не трябва да е частна собственост на няколко човека и те твърдо да вярват че никога няма да бачкат в частния сектор ,за да си раздават парите на народа и да правят подобни закони които никога не важат за тях ;) БЪЛГАРИЯ Е НА ВСИЧКИ ,А НЕ НА МАФИЯТА ГЕРБ .Тия вече ги видяхме че действат против интереса ни .Време е да се докажат като истински българи в частния сектор ;)
103
6
 
5
 
! Отговори
Велев преди 5 години
До Анонимен 72 Глей сега отворко. Поп Киро е Патриарх на цяла Русия и маже за 2 секунди да те изкара на светло - трите имена, адрес, образование и куп още подробности. Ако е на твоето ниво може да ти покаже къде ти е мястото и другия път само ако си помислиш да демонстрираш просташкото си ниво, ще умиришеш пространството. Дръж се възпитано, защото търпението на Негово светейшество не е безкрайно.
102
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ядно е, че Симеонов си заминава! Двама-трима платени трола ще си изтъркат отпечатъците на пръстите за да го защитават. Много са смешни и отални лузери!
101
17
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
900 лв са някаква лудост да се дават на тези хора. Това е едно източване на бюджет за НИЩО. Казах - една минимална заплата! Това е, което стига за покриване на жизнените потребности. Мисля, че имам право на мнение като редовен данъкоплатец.
100
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да организираме АНТИ-ПРОТЕСТ в защита на В. Симеонов!! Крайно време е да се защитим от грабливата и манипулационна БСП!!
99
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този дали свърши някаква полезна работа за 2 години?! Налапа властта с обещание за справяне с ромската престъпност, а вместо това спираше тока на германците по заведенията на морето. Сами сте си виновни, че сте бедни. Вместо да го изгоните и тоя и другите двама *** със сопи, вие им се радвате. Малко сте бедни-още ще обеднявате и си го заслужавате!
98
3
 
7
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Убиеца от Нови Искър - 2 седмици "праймтайм"Боян Петров - самоубиеца - адреналинов джънки - 3 седмици праймтайм Северин Надеждов Красимиров ( ще се изсипе от име ) има-няма - 2 седмициСимеонов ... бая скучен за "праймтайм"
97
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За разлика от много хора, чийто единствена работа е да искат оставки,г-н Симеонов е вице, за да върши работа.
96
5
 
16
 
! Отговори
някой си преди 5 години
"Патриотизмът е последното убежище на негодника." Самюел Джонсън