Симеонов дава оставка, ако... другите в коалицията му я поискат

Вицепремиерът не се притеснява от протеста на майките
Обновена: 22 окт 2018 16:17 | 22 окт 2018 12:30, Веселина Йорданова
283
Симеонов дава оставка, ако... другите в коалицията му я поискат
Снимка: БТА

Само Политическият съвет на коалиция ГЕРБ - "Обединени патриоти" можел да вземе решение за оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

Още по темата

"Това са тези, които са ме задължили да бъда вицепремиер. Аз съм на тази длъжност не по свое желание, такова беше решението на коалиционния съвет на коалиция ГЕРБ - "Обединени патриоти" през май миналата година", разясни Симеонов пред журналисти в Министерския съвет.

Оставката му бе поискана от майки на деца с увреждания заради думите му, че са "кресливи", а децата им - "уж болни".

Вицепремиерът каза още, че когато Политическият съвет реши и поиска оставката му, ще я подаде по политически причини, предаде БТА.

Той посочи, че по-конкретно тримата, които могат да решат дали напусне поста си, са Бойко Борисов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров.

Валери Симеонов коментира, че не вижда причини да си подаде оставката по лични причини, защото нямало за какво.

"Човек не подава оставка, защото казва истината. Боли не боли, това е истината. Аз категорично стоя зад своите думи", изтъкна вицепремиерът. Симеонов не се притеснява и от протеста на майките.

Според него всеки може да иска оставки, особено политически сили и лидери. Работодателските организации, които се срещнаха със Симеонов, заявиха, че трудно ще преглътнат поредна оставка, особено на член на кабинета, който работи добре с бизнеса.

Вицепремиерът е един от двамата членове на правителството, които са категорично против да има квоти за назначаване на хора с увреждания във фирмите и санкции за това. Също така Симеонов подкрепя бизнеса да не се увеличава максималният осигурителен доход на 3 хил. лв., което според него е данък и ще доведе до удар върху работодателите. Крайно време било да отпадне и кризисната мярка фирмите да плащат първите 3 дни болничен на служителите си.

Междувременно стана ясно, че ВМРО ще представи позицията си за исканата оставка на вицепремиера Валери Симеонов на коалиционен съвет, насрочен за вторник следобед.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Народа ти иска Оставка бе ! -Той те избра да му служиш ,Той те Гони !Вместо да се извиниш -Наглост до безсъзнание !
94
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вижте наглото правителство, вижте наглите им ***. Отношението към всички хора е отвратително и унизително. Трябва да има чистка!
93
8
 
4
 
! Отговори
Аутист преди 5 години
До АнонименТочно така, истинските данъкоплатци се чудят как и на кого да си подарят парите. И понеже не влизат в Интернет, не знаят, че има такъв протест.
92
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сидеров иска оставката, остава Симеонов и Каракачанов да решат за вицепремиера. Всичко зависи вече от Каракачанов. Него трябва да питат и майките да отправят исканията си към Каракачанов.
91
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дават пряко протеста по ТВ Атака. Гледайте и кажете не е ли ПОЛИТИЧЕСКИ протеста?
90
14
 
6
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До V. Глуппости. А с България е свършено, ако БСП и ДПС дойдат на власт.
89
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво стана с приекта на Слави? Нали събираше хора!
88
0
 
1
 
! Отговори
Кашоги преди 5 години
Кои са наште незнам.
87
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде на опашката за кисело мляко и хляб! Май това искате! Я млък!
86
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този човек позори всички политици
85
6
 
17
 
! Отговори
V преди 5 години
Цялото правителство е за оставка ;) Иначе с България е свършено. Тия действат постоянно против интереса на народа.Убиват с важни кетапи за които народа плаща пре скъпо ,а после искат народа да плаща техните много по скъпи .Които си плаща той да има кетап ,а не народа изнемогва за си живеят тия душмани .Освен това не трябва все едни и същи да са на власт за да може тези които влязат във властта да знаят че и тях ги чака частния сектор ;)Трябва да се сменят хората на държавни хранилки ;)
84
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Майките биха постигнали много повече, ако направят протестите си в Бизнес Парковете. Там работят все още интелигентни и културни, стойностни хора! Заедно биха постигнали много повече, когато ревнат истинските данъкоплатци, а не разно ***, седящи в агенции на нала издръжка!
83
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Системата не е това което беше вече за хората не му пука на никой.
82
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След две години можете да искате оставки! До тогава сме ние!!!
81
2
 
28
 
! Отговори
патриот? преди 5 години
Патриот е - душа даваза наука, за свобода;но не свойта душа, братя,а душата на народа!И секиму добро струва,само, знайте, за парата,като човек - що да прави?продава си и душата.
80
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя е подлогaна Киро-гела!
79
22
 
7
 
! Отговори
Аутист преди 5 години
Уважавам хората, които говорят истината едно към едно. Валери им каза нещата така, както са. Протестът се използва за политически искания - вече никой не мучи за кинти, изведнъж забравиха за аутистчетата си и най-важна им стана оставката на вицепремиера.
78
5
 
26
 
! Отговори
Само факти! преди 5 години
ТОЗИ обеща ли да спре ***.т.е безчинства? Спря ли ги? Удвоиха ли се престъпленията им? ВОЛЕН обеща ли същото? Спази ли го? Айде на влака за Ямбол! Да строят блок номер 20. За избирателите.
77
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** от точно три партии пишат тука! Срамота!
76
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много е странно, ако кажеш долу бсп значи е супер да си ходиш на екскурзии в чужбина на бюфжетни пари и да харчил и усвояваш, но ако кажеш дайте пари на бедните и болните, значи не е ок. Смотан народ със смотани виждания! След година или две ще сте се самоизяли, ако не ви унищожат до тогава ромите! Толкова сте смотани! Вече е видно, че в тази *** не са останали свестни хора, а само плява! За съжаление можем да кажем, че България не съществува