Майки пак на протест, отново за оставката на Симеонов

Вицепремиерът ги обидил в опита си да обясни думите си
Обновена: 23 окт 2018 19:04 | 23 окт 2018 18:58, Веселина Йорданова
87
Майки пак на протест, отново за оставката на Симеонов
Снимка: БТА

Втори ден майки на деца с увреждания и други граждани протестират пред Министерския съвет с искане за оставка на вицепремиера Валери Симеонов.

Още по темата
Протестиращите скандират "Оставка", носят плакати "Симонов - срам", "За душата с увреждания няма протези и рехабилитация", както и плакати с образа на вицепремиера, преобразен като Хитлер. Те носят и черни знамена.

Майките днес са обидени от ново изказване на вцепремиера Валери Симеонов. По думите им в опита си да разясни какво е имал предвид, когато е казал, че децата им са "уж болни", той е използвал отново обидни думи като "деформирани, изкривени", което смятат за недопустимо за речник на човек на такъв отговорен пост.

Според протестиращите граждани подобно препотвърждаване на циничните и обидни думи показва недопустима арогантност.

Човек, който е извън протеста, се опита да блокира движението на булевард "Дондуков". Майките категорично заявиха, че това не е тяхна инициатива и призоваха тези, които ги подкрепят, да не блокират булеварда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До на WC премиераВиж я в 24 часа активстиката от БСП. Снимки със съпруга й от Бузлуджа. Спряла от детска градина здравото си дете за да го учи на борба за "справедливост" пред Министерския съвет. До онзи ден никакъв пост във фейсбука й за "бъдещето на България". След като се пени пред камерите се сетила. "Господари на ефира" мълчат? Вече отмъстика на Симеонов за стара вражда и негов пост за простотията на репотера им.
67
0
 
5
 
! Отговори
бунтар преди 5 години
дъжава КОЯТО ОТ КОРУМПИРАНИ ХОРА СЕ УПРАВЛЯВА СЕ ПРЕВРЪЩА В БАРДАК ---ДО ТУК СЕ СТИГА ----УПРАВНИЦИ БЕЗ КАПКА МОРАЛ И СЪВЕСТ СЕ ПОДКРЕПЯТ ДА НЕ ПАДНАТ ОТ ВЛАСТ ЗАЩОТООО---
66
3
 
4
 
! Отговори
мимикрия преди 5 години
150 майки извоюваха за себе си 150 милиона лева от бюджета за догодина , който трябва да изпълним всички ние с нашите данъци и труд и пак са недоволни .БСП-то се крие зад всеки протест
65
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
<ВИЕ НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ, ЧЕ *** ВИ УПОТРЕБЯВА!???
64
1
 
5
 
! Отговори
marto преди 5 години
До Анонимензнаят но най вероятно им се плаща
63
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
сбъркана работа забравихме за децата сега правителство ще сваляме
62
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези майки прекаляват,ако В.Симеонов подаде оставка децата им ще станат ли като другите? Какво искат? Ще получат повече пари,държавата не може да направи повече.Нека си припомнят че много деца без специални потребности,бъдещата работна сила,която ще осигурява помощите за хората със специални потребности сега преживяват с по-малко средства.
61
0
 
2
 
! Отговори
мама преди 5 години
Употребява ама и плаща.
60
18
 
16
 
! Отговори
Нов преди 5 години
На тез майки кога им остава време да си гледат децата, като са все на протест
59
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Йоло Денев там ли е или му станА студено,а баба Берберян,а Томата "зеления"фашист,къде са?Само бабата с метлата липсва но е твърде стара да се представя за майка иначе да е цъфнала и тя,цииирк,цирк Позитано и КО.
58
13
 
14
 
! Отговори
Как Сийка преди 5 години
*** тие не се наядоха,бре?! Що още се обиждат ?! Па всички не могат да говорят като тях,ами тъй,де! Много пък сте обидчиви СЕГА,а къде бяхте ПРЕДИШНИТЕ ГОДИНИ,когато почти не ви обръщаха внмание ?! Засрамете се най-сетне!
57
8
 
13
 
! Отговори
на WC премиера преди 5 години
Простакът е кремък корав и могъщ,Простакът е демон без лик, весдесъщАкула на сухо, безкрил, а хвърчи.Удариш на кухо, простакът звучи.Простакът не чака, не знае пределИ стига простакът до своята цел.Защото простаци край него вървятИ дават му знаци и дават му път.Надкласов, безкласов, без род и съюз,Без ден да протакаш, дори да кървиВойна на простака до смърт обяви.За срам на Европа, на всичките насКогато докопа в ръцете си властПо-страшен от спина, по-жилав от ракаСега за сега се оказа простака.Радой Ралин
56
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тихо! Конструкцията се клати и може да я счупим!!! Кой какво/кого клати не знам, но това не е държава!
55
16
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До мамите:ВИЕ НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ, ЧЕ *** ВИ УПОТРЕБЯВА!???
54
18
 
14
 
! Отговори
ВАНКО преди 5 години
ТРЕТО : С ИЗБОРИ ЛИ БЕШЕ СВАЛЕНО ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ОРЕШАРСКИ , ОЩЕ ПРЕДИ ДА БЪДЕ СЪСТАВЕНО ОКОНЧАТЕЛНО ? НЕ , НЕ БЕШЕ , БЕШЕ С ПУЧ НЕЗАКОННО И ТОЧНО ОТ ТЕЗИ ХОРА НЕ БЕЗ ПОМОЩА НА САЩ И ЕС. С ЖАН ВИДЕНОВ БЕШЕ СЪЩОТО.ТА,ГОСПОДА НЕЗНАМ КАКВИ СИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА БИЗНЕСА ,ТРАЙТЕ СИ ТАМ И НЕ НИ ЗАПЛАШВАЙТЕ С 20 ХИЛЯДИ ,ДЕТО ЩЕ ИЗКАРАТЕ ,ЗАЩОТО 150 ХИЛЯДИ СА СИ МНОГО ПОВЕЧЕ И ТОВА СЕ Е СЛУЧВАЛО . ТОГАВА, НА ФАВОРИТА ВИ МУ СЕ ВДИГНА КРЪВНОТО И БЕШЕ ПОМЕТЕН !
53
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОТНОСНО ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ:ТОЙ ЗАЛСУЖАВА ДА ПОДАДЕ И ПОЛУЧИ СВОЯТА СИ ОСТАВКА, НЕ заради кресливите жени и децата им, а ЗАРАДИ НЯКОИ СВОИ БЕЗСМИСЛЕНИ ПОЛИТИЧЕСКИ ИЗКАЗВАНИЯ!А КОЙ ЩЕ ОПРЕДЕЛИ ТОВА, ТОВА НЕ ГО РЕШАВА бунтът на майките, а ПОЛИТИЦИТЕ!
52
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никъде по света в първия, втория или третия свят няма лидери, единият от които е пожарникар, мутра, селски бандит с присъда за убийство, а другарчето му с помощно училище за бавно развиващи се, физкултурник, носач на папки, с апартаментна корупция, фалшификатор на избори, с ръкавели на ЦРУ
51
25
 
23
 
! Отговори
Този народ преди 5 години
Си заслужава съдбата. Оставихме 20 майки да се борят с с цинизма и арогантността на един уж вицепремиер. Мълчахме, когато биеше възрастни жени по границата, Мълчахме за злоупотребите с оградата, Мълчахме за гаврата с пенсионерите, на които щедро обеща колосални те 300лв.пенсии, Мълчахме когато цинично им заяви, че 20 лв. Увеличение им стигат. Мълчахме, когато се гаври с майките и болните им деца. А тези жени имат достойнство, искат само животът в България да е по - хубав за всички.
50
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Политиците и Държавата ПРАВЯТ каквото могат , за да има помощ за тези невиновни ( но не и невинни!) за състоянието си деца с увреждания! Майките ( и въобще родителите ) на деца с увреждания ПОЛУЧАВАТ И ЩЕ ПОЛУЧАВАТ НАД НОРМАЛНИТЕ! ПАРИ И ПОМОЩИ! За какво още кудкудякат тези кресливи жени? От какво са недоволни? Техните очаквания са удовлетворени от Държавата и управленците! Нима само тези майки с увредени деца, са майки и техните деца са деца, а нормалните и здравите майки и деца не са такива?
49
14
 
20
 
! Отговори
ВАНКО преди 5 години
ТЕЗИ ,ДЕТО СКОЧИХА ДА ЗАЩИТАВАТ СИМЕОНОВ , КАКВИ ТОЧНО СА ? КАТО КАКВИ ЩЕ НИ РАЗПОРЕЖДАТ , ЧЕ ТОВА БИЛО ПУЧ ЗА СВАЛЯНЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО ? ВИДИТЕ ЛИ ,ТОВА ТРЯБВАЛО ДА СТАВА САМО НА ИЗБОРИ ! ПЪРВО: ТЕЗИ ТРЯБВА ДА ОБЯСНЯТ НА ХОРАТА КАК ТАКА ДОМУСЧИЕВЦИ И СТРОЕНИТЕ ДО ТЯХ /НА БРИФИНГА / , ИМАТ "ЗАКУПЕНИ"ЗАВОДИ И С КАКВИ ПАРИ. КАК СЕ КУПУВА КОРАБОСТРОИТЕЛЕН ЗАВОД ,СОДОВ ЗАВОД И ОЩЕ СТОТИЦИ И С КАКВИ ПАРИ ?ВТОРО: С ИЗБОРИ ЛИ БЕШЕ СВАЛЕНО ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ЖАН ВИДЕНОВ ?