Платила ли е България злато на Русия за Освобождението си?

Операция "История" по Bulgaria ON AIR коментира теории на конспирацията
23 окт 2018 07:10, Анисия Иванова
351

В българската история има много теории на конспирацията. Една от тях е за това платила ли е България злато за свободата си на Русия.

"Тук се смесват реално съществуващи факти, като това че България е платила издръжката на руската армия по време на Временното руско управление с 10 милиона златни рубли, с легендарната версия за златно съкровище на Вълчан войвода, натоварено на седем каруци и дадено на руснаците за да ни освободят", коментира журналистът Стойчо Керев в Операция "История" по Bulgaria ON AIR.

В студиото бяха разказани и други конспиративните теории, че името Кирилица на нашата азбука е заблуда, тъй като тя е създадена от Св. Климент Охридски, а Светите братя Кирил и Методий са създали глаголицата, че Георги Димитров е бил убит от НКВД заради идеята му заедно с Йосип Тито да правят Балканска федерация и народнодемократично управление, което е по-различно от властта от съветски тип. 

Коментирани бяха и темите има ли масонски символи на банкнотата от един американски долар и защо съдбата на България е важна за големите световни сили.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


351
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
260
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 224 нито б24 нито б17 могат да пикират явно си хибриден руски ром лъжец .Що не споменеш и ссср ските бомбандировки над русе и минирането на дунав .. Е верно си е и голяма издънка верно щото от 12 самолета ви свалихме 9 .
259
11
 
10
 
! Отговори
ПЕТЪР КУРДОВ преди 5 години
Стойчу Керев го знам още от времето на второто връщане на Кеворкян по БНТ, мисля че март 2002 г. му върнаха предаването ВСЯКА НЕДЕЛЯ ПО БНТ, СЛЕД 12 ГОДИНИ В ЕФИР 2.Керев беше слуга на Кеворк, заедно с Игор Марковскви и третия слуга - Мартин Карбовски.Стойчо Керев е болен русофил и руска подлогга, учудва ме че сега заема Анти-Руска позиция, че Булгарски селянни са плащали 10 тона злато !!!...Та откъде ще ги намерят това злато брееее ??...Никой не е плащал нищо на Руската Царска Армия .
258
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той и Цанев написа разработки на подобна тема, перифразирам: "Болната мечта на Българските владетели, да се възкачат на трона в Цариград..."Което за сценарист е нормално, има драма разбираш ли и понятно за публиката, но не обяснява защо тогава, са се занимавали с изграждането на държава, култура и духовност от друг тип, в сравнено с Византия. Запада обаче винаги е мечтал за Константинопул. И след множеството опити, в крайна сметка, го подарява на Османците.Едно е да четеш, а друго да разбираш
257
4
 
9
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
От съществуването на статията "Константинополь наш!" История мифаси правя изводите, че в руската историческа наука са наясно с фактите и ги разглеждат обективно. В същото време в България българските русофили, свикнали да ли.жат кремълски зад.ници за копейки се изявяват като "по-русофили" от самите руснаци !
256
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не е канил руснаците да се бия на Българска територия.И ако е платено нещо то е много. Трябва да връщат
255
2
 
5
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
За будьоновката :"В перестроечной исторической, а особенно современной научно-популярной литературе[2][3][4][5], рассматривается версия, что головной убор такой формы был разработан ранее, около 1915 года, для парада Победы Русской императорской армии в Берлине и Константинополе. Однако он хранился на складах и в войс"а не поступал, а затем был использован для обмундирования красноармейцев."1915-та е много след обявяването на независимостта на България и Румъния, но това не е спряло руските имперски амбиции за Втора Византия!
254
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпросът ми към Стойчо Керев е : След като е разговарял с висши степени масони и илюминати каква е неговата гледна точка. Е ли иззето от България златото, реликвите и символи на духовнот ни богатство на съхранение в Русия, или просто са присвоени богатството и исторически артефакти на България?
253
4
 
5
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Цялата статия "Константинополь наш!" История мифае доста обективно написана си заслужава четенето. Детайлно се описва геополитиката по време на руско-турските войни и какви са подбудите на великите сили.При това е на руски, стига да не го говорите и разбирате толкова добре, колко правешкия се.лянин.
252
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Петрофф, Стига ръси мозък.Това е концепцията за третия РИМ, основополагаща за обединение на Русия, и изграждането и като империя, защитница на православието. И това с център Москва.Това по подразбиране изключва всичките бъртвежи, за възвръщане на Величието на Цариград, още по малко под Гръцко владичество. Нали знаеш кой помага на Гръците да се освободят.За това в райхщад ясно е казано: Цариград -свободен град.Публикуваното от теб е мармелад, от няколко различни геополитически центъра.
251
7
 
9
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Безродни, продажни рубладжии, потърсете в Гугъл"Карта Греческим проектом"и вижте къде е България и българите в "Гръцкия проект" на Екатерина II !
250
9
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Трудно е човек да се разправя с тримата ***, т.е. с тримата русофоби и тайни туркофили в този сайт. Трудно и НАПЪЛНО ИЗЛИШНО
249
2
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Посмали, ***
248
8
 
9
 
! Отговори
До 265 преди 5 години
Какъв демонстративен акт бе ,гнyсен русофил ? Русия бомбардира Балчик цели 3 пъти и го разрушава тотално.Русия бомбардира Варна и Добруджа ,като са избити десетки хора.Това ли ти е демонстративния акт бе ,*** русофилски ?
247
7
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Руската морска демонстрация пред Варна 1915 г. е един демонстративен акт, докато американските бомбардировки бяха суров акт на възмездие - моите родители са ми разправяли как са бягали с ужас по един въжен мост в покрайнините на София, докато американските самолети са пикирали над града с бомбени ексползии, срутени сгради и загинали по улиците
246
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
далече от руската ***
245
7
 
7
 
! Отговори
филофоб преди 5 години
До АнонименИ аз това казвам.А мериканските бомбандировки са по-сладки от руските.По-малко боли.У мира се с кеф.Ба си ***!
244
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До равнокрива сметкаА бе ,предател антибългарски.Преди да пишеш за бомбардировките на САЩ ,я кажи как Русия бомрбардира Варна,Добруджа и Балчик без никаква причина ?? А че разположиха 100 хилядна армия на границата ни с Румъния с готовност да ни превземат ? А ,че за последните 100 години ни обявяват 2 пъти война ? Това защо не го кажеш бе ,русофилче ? Защото не ти изнася нали ,каскет.
243
1
 
4
 
! Отговори
равнокрива сметка преди 5 години
До Как не го е срамРазбрах от думита на родата му-баба Тонка.А на баба Тонка може да се вярва.Със сигурност.О собено,когато говори за Джендо Джендов.Не,че няма и положителни неща,но понякога се е оливал.Затова е отровен в чужбина.
242
12
 
11
 
! Отговори
До 249 преди 5 години
Първо ,че България не е освободена ,защото на руснаците им е било мъчно ,че сме били 500г. под османско иго ,а България е освободена в следствие на руско-турската война ,която русия печели от части благодарение и на нас българите.Русофилските ви мозъчета са доста промити.
241
3
 
14
 
! Отговори
А бее... преди 5 години
7 каруци златоо!!!Кво излиза,че булгарите като са живяли под крилото на империята са били по добре....хахахаха..А сега след 200г държавата няма пари за нищо...Ами да сваляме знамето и да вдигнем червения баиряк с полумесеца....100% по добре ще живее народа...много важно че Мишо ще стане мустафа или мурад....Ботев и Левски кат умряха да не би да го оценя някой....булгарина бързо си забравя историята...