Платила ли е България злато на Русия за Освобождението си?

Операция "История" по Bulgaria ON AIR коментира теории на конспирацията
23 окт 2018 07:10, Анисия Иванова
351

В българската история има много теории на конспирацията. Една от тях е за това платила ли е България злато за свободата си на Русия.

"Тук се смесват реално съществуващи факти, като това че България е платила издръжката на руската армия по време на Временното руско управление с 10 милиона златни рубли, с легендарната версия за златно съкровище на Вълчан войвода, натоварено на седем каруци и дадено на руснаците за да ни освободят", коментира журналистът Стойчо Керев в Операция "История" по Bulgaria ON AIR.

В студиото бяха разказани и други конспиративните теории, че името Кирилица на нашата азбука е заблуда, тъй като тя е създадена от Св. Климент Охридски, а Светите братя Кирил и Методий са създали глаголицата, че Георги Димитров е бил убит от НКВД заради идеята му заедно с Йосип Тито да правят Балканска федерация и народнодемократично управление, което е по-различно от властта от съветски тип. 

Коментирани бяха и темите има ли масонски символи на банкнотата от един американски долар и защо съдбата на България е важна за големите световни сили.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


351
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
240
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Коментаторите, както и се досетих - дори не сте си направили труда да изгледате видеото, а плямпате първосигнално и обсъждате заглавието. После все някой ви е крив.
239
2
 
2
 
! Отговори
Как не го е срам преди 5 години
Ама как, разбира се че Захари Стоянов, съвременник на всички събития греши. Той е русофоб !!!
238
4
 
6
 
! Отговори
равнокрива сметка преди 5 години
И София беше много хубава по време на хамериканските бомбардировки през ВСВ. Димитри Иванов ще ви разкаже детски спомени.Къщата му е била на Попа.А колкото до освобождението,никакво злато не може да заплати стотиците хиляди човешки животи.Това са измишльотини.Сека за Дънди нещо до кажете? 1% "печалба"...смях,Костоф!
237
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Москва е най-красива,погледната от бомбардирвач--------------И това ще бъде последният ден на нашата планета!
236
4
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
В книгите си Захари Стоянов описва много зверства, включително Батак и т.н. Когато стане дума, обаче, за Русия , той изведнъж сменя филма и започва да разправя колко хубаво живеели българите под сянката на падишаха, с което сам си противоречи. Така че аз много ценя Захари Стоянов, но не съм длъжен сляпо да му вярвам за неща,в които очевидно греши. Още през 1861 г. император Александът Втори освобождава крепостните в Русия. Той е Освободител, освобождава и нас, българите. След освобождението ние най-общо се проваляме в изкуството на висшата дипломация и затова свършваме с национални катастроф
235
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Москва е най-красива,погледната от бомбардирвач
234
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** на "форума" - не ми е известно защо допускате един *** от гепиме да безчинства тук, но ако не вземете мерки по елиминирането му ще бъда принудена да сезирам когото трябва.
233
3
 
7
 
! Отговори
ЕВРОПЕЕЦ преди 5 години
Не история, а фантасмагории
232
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баси простотията!!!В едно изречение две противоречия!Първо, че сме платили за Временото руско Управление След Освобождението, а второто, че сме платили Преди, за да ни освободят!А, върха на неадекватноста е, че някой си Вълчан войвода е разполагал със седем каруци злато!?А, бе, този Вълчан да не би да е обрал Златото на Цялата Османска Империя?))))))Баси еФФФтината русофобска пропаганда???"Колкото по-невероятна е една лъжа, толкова по лесно ще повярват в нея"! - Гьобелс.
231
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората искат да вярват в истината и доброто. Да. Но, това са концепции от дуалността. Богът, или Богинята, която се разпорежда с процесите в този свят е МААТ - Богинята на Хармонията, Правосъдието и Възмездието. Този Архетип е претърпял много превратности през вековете, като най-близкият по смисъл е Черната Мадона. Леонардо Да Винчи в много свои картини е закодирал символите на АНДРОГИНЪТ, който е символ на МААТ.
230
6
 
12
 
! Отговори
Изворите не лъжат преди 5 години
Конспирация ще има, докато архивите за България са в Кремъл и не ни ги дават..а защо не ги дават е повече от ясно...историята ще трябва да се пренаписва...
229
7
 
14
 
! Отговори
Русия не признава БГ преди 5 години
Само да припомня на ***, че техния вожд *** на 24 май заяви най-нагло, че "кирилицата" идва от Македонските земи, с което се изгаври с България. Това донесе множествен оргазъм на всички безродни интернационалисти тук, наричащи себе си "русофили".
228
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
хахах...всичко е документирано, платили сме злато и го има черно на бяло.конспирации няма, има само скрити факти, които рано или късно излизат на светло.
227
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма документирани факти платила ли е България злато и ако да- откъде новоосвободената държава го е взела. Но е документирано- Русия е платила за независимостта на България през 1908 г, и това никой историк не го отрича.
226
10
 
9
 
! Отговори
свиркам си преди 5 години
Новото им поколение вече не познава българския пипер. Нека ядат гумени турски домати.Аз не купувам нищо руско. Не зареждам от Лукойл.Не се връзвам на лъжите им. Уреждам живота си като го правя недосегаем за руско влиание.
225
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Сега пък за държавните архиви. *** например в Дания и поискай да те пуснат в държавния им архив. Поне на мен един български историк ми е разказвал, че не са го пуснали
224
0
 
8
 
! Отговори
extremist преди 5 години
СТРАХ ГИ Е ДА РАЗСЛЕДВАТ ДНЕШНАТА ПОЛИТИЧЕСКА МАФИЯ, ИЛИ ИМАТ ЗАПОВЕД ДА НЕ ГО ПРАВЯТ.
223
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички проблеми на България идват от ***. Дано даде Господ тая гадна държава, населена с фашистка ***, да стане на пепел и прах.
222
2
 
6
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ЗА ДИНОЗАВРИТЕ ИСКАМ ДА РАЗКАЖЕТЕ
221
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лъже хаджи Пенчович,Да се знае че е близък с Мидхат паша, вероятно доносник и агент.Лично е познавал Левски.За това Хаджията има издадена смъртна присъда от БРЦК.