Наздраве! България 12-та в Европа по консумация на бира

Всеки един от нас изпива по 76 литра пиво на година, показва статистиката
64

Пивоварите с гордост обявиха, че България запазва 12-тото си място в Европа по консумация на бира, изпреварвайки страни като Ирландия, Дания и Швеция.

Бирата остава любима напитка на българите и затова дори има доказателства, а фактите не лъжат: всеки от нас изпива по 76 литра пиво на година. Дали се прекалява, няма точни данни, но обичта към питиета е всеизвестна не само у нас, а и навсякъде по света – точно в този момент най-малко 50 милиона на Земята са прекалили с алкохола.

За разлика от не толкова опитните пиячи, у нас обаче знаят как се изтрезнява – една бира сутрин на гладно гарантирано премахва махмурлука. Мит, оказал се пълна истина, издават и специалистите.

Старите архиви показват, че през Средновековието хората са пиели повече бира, отколкото вода. Стотици години по-късно, бирата се използва за утоляване на жаждата дори още по-често. А у нас първата глътка бира се опитва много преди пълнолетие, признават по-малките любители на лекия алкохол.

Интересен факт е, че у нас все повече се пие от пластмасова бутилка, опитните пивовари издават – това не е проблем за качеството, стига да са спазени изискванията за производство, а пенливата течност в шишето да се консумира не по-късно от 3 месеца след бутилирането.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
6
 
! Отговори
Ами преди 5 години
Цуцам бритос.ЦЕна кество бива.Кой не скача е трезвен..ихуууу
37
0
 
4
 
! Отговори
Ами преди 5 години
Аааааааа
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз си буам балканско щото съм социално слаб и съм от село.Генерал Бойко Борисов
35
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Селяни, най-добрата бира е хайнекен внос от Холандия. Всичко произведено в БГ не е бира независимо от марката. И много малко пиете. Изобщо всичко ви е малко...
34
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Дядо ЦикоБай Цико, по Коледа в бахъра с прасето вино - добре.Ама как го пиеш това вино юли и август като идеш на море и стане 40 градуса?Мазохистично ми се струва.
33
1
 
7
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До от ПрагаВиж сега.Има бира и бира.Точно такава чешка п.икня в кен съм пил че Астиката ще ти се види като елексир.Недейте да свързвате дадена страна с качествена бира.Нека свързваме бирата с марката.
32
1
 
14
 
! Отговори
бореца преди 5 години
НАМАЛЕТЕ ЦЕНАТА НА БИРАТА, ЩОТ СЪМ БЕЗРАБОТЕН, А ПИЯ ПО МНОГО!
31
2
 
5
 
! Отговори
Биропиец преди 5 години
Бирата си е супер :)
30
6
 
8
 
! Отговори
ганчо преди 5 години
До АнонименКажи ти каква бира пиеш бе миячо на чинии?Много е смешно когато някакви довчерашни селски мухльовци започнат да се правят на голямата работа след като вземат първите 200 евро в Германия.Та кажи бе смотльо, каква бира пиеш?
29
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ганчовци, кой ви излъга че това дето пиете е бира?
28
2
 
12
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 5 години
Дайте да се стягаме!Трябва да минем по -напред ....
27
3
 
17
 
! Отговори
Дядо Цико преди 5 години
Беден е народът, затова лочи бира! Виното е къде по-добро, но идва скъпичко, ако го пиеш редовно.
26
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джак за 12 е ?!?Явно си спал на течение.Най-евтиният Истински Джак е 36 е бутилката.
25
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Име една полска бира ,, tesky'' невероятна
24
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това в БГ аки беше бура нямаше да е 1 евро бутилката.Истинската бира започва поне от 3.50 евро за бутилка.
23
5
 
14
 
! Отговори
до 4 преди 5 години
Ха ха, марките проузвежфану в България нямат нищо общи с оригиналите.И бирата в БГ е трето качество, както и всичко друго.Живеете живот менте.
22
3
 
13
 
! Отговори
Насо преди 5 години
Понеже съм в Белгия имат уникална бира. Най-хубавата марка която съм опитал до сега е Kwak. Една такава бира 330 е 6 евро и най-интересното е че тука пластмасови шишета нямат всичко е стъкло. Имат и марка както казват местните тука за жадни хора Juplier. Всичко друго се водят special бири и са доста интересни.
21
2
 
18
 
! Отговори
ined преди 5 години
Тея дето са напред с класацията се напиват с бира, а ние с бира изтрезняваме
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПрофесорХаха. Ти ми напомни един стар виц от МЕИто.Как се дефинира производна на пиене - пиенето, което купуваш с парите от бутилките.Голям запой - такова пиене, на което третата производна е по-голяма от нула.Ей, какви години бяха.Не мога да пия вече като, когато бях студент.
19
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДО 6 И аз обичам бира, но да е качествена....изпивам една Стела Артоа стъкло от 500 мл и след това мога спокойно да премина на винце с вечерята. Това да пиеш 3-4 бири и то долнопробни като каменица, ариана, астика, да се надуеш като плондер от тях и да си легнеш...не го разбирам.