Горивото – скъпо, но държавата няма как да намали цените!

Високите цени не са изгодни и за родните търговци
5 ное 2018 08:40,
136
Горивото – скъпо, но държавата няма как да намали цените!
Снимка: архив Reuters

Държавата няма механизъм, с който да намали цените на горивата. Цените се определят от страните, производители на петрол, обясни депутатът от "Обединени патриоти" Емил Димитров - Ревизоро.

Според него високите цени не са изгодни и за производителите и търговците на горива в България, тъй като след себе си водят увеличение на контрабандата и сивия сектор. Въпреки това държавата няма механизми за намаляването на цените.

Още по темата

"Високата цена на горивата на никого не е приятна, за държавата също не е добре. Държавата взима ДДС и акциз – да го намали или да не го взима, за да бъдат евтини горивата? Тогава протестиращите, които смятат, че държавата има лостове да намали цените да кажат на кои да не даваме заплати, пенсии, застраховки, култура, образование. Защото държавата, за да функционира, взима данъци, мита, такси", коментира Ревизоро пред Нова тв.

По думите на Емил Димитров високите цени в момента се определят от ОПЕК, а от цената на петрола зависи и цената на горивата.

"Иран е третият по големина производител на петрол. В момента, в който Иран няма да може да разпространява заради американските санкции, трябва някой да компенсира това количество. Докато го компенсира цените се вдигат", илюстрира ситуацията депутатът от групата на Патриотите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
10
 
! Отговори
batmario преди 5 години
За ЕВН може за горивата-не...Тока е важен-бензина-не...Мариуаната ли ти е крастата...Смятай.
85
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То в България всички цени са високи, за сметка на заплатите които са нищожни , и ако гробарите не са виновни незнам кой
84
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нямало как държавата да намали цените, а има как да разпределя обществени поръчки на "свои хора", има как да не се пипат фирмите, които не си плащат данъците, има как да "държи" ниски пенсии и ниски заплати за "работещи бедни"!!!
83
0
 
29
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
В САЩ горивата поевтиняват всяка седмица. От преди месец са спаднали с 30 цента на галон. В момента, в Ню Йорк и региона, бензина се преподава за около 2.50$ на галон. 1 галон=3.7 литра. Това прави 67 цента на литър, което е приблизително 1.10 лева. Как така в Америка цената пада а в България се покачва? Та нали цената на петролът се определя от световния пазар и САЩ, Танзания, Гватемала....България и т.н плащат еднакво за барел. Мислят хората за шарани. Не допускат ли че всеки може да провери
82
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПротестиНикой не е забранил внос на бензин от чужбина и тогава даже Лукойл ще фалира. Но ГЕРБ вземат парици от ДДС и акциз от Лукойл и нямат интерес да фалира.
81
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Намалете заплати на депутати, министри, съдии, МВР и кметове и ето парите от ДДС и акциз. Реформа и уволнения.
80
3
 
19
 
! Отговори
Протести преди 5 години
И да протестираме и да не протестираме Лукойл си печели тихомълком и не внася 0 лв. данъци в България. Нефтохим- Лукойл само надува цените и руснаците гледат сеир , как Българите се косят , че са им високи цените на горивата.
79
5
 
8
 
! Отговори
Фен на бсп преди 5 години
Когато вземемвласта горивата ще са бесплатни.
78
3
 
2
 
! Отговори
do tonkata преди 5 години
Тонка, ако никой не ти купува бензина ти какво ще направиш? Ще си спреш половината производство, ще увеличиш цените или?
77
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз знам един начин-махате се всички,а парите от вашите заплати и бонусите за Коледа,плюс парите ви за месечната издръжка,плюс другите,дето ги харчите за тинтири-минтири ще стигат да се поправят много неща в България,която вие разсипахте !
76
1
 
15
 
! Отговори
тонката преди 5 години
пазарната истина тука не важи. Не помните ли изказването `ниското потребление ще се компенсира с по-високи цени`? Къде е пазарната ви логика
75
4
 
11
 
! Отговори
Г преди 5 години
Мисля повечето хора знаят постата пазарна истина: ако нещо се търси, то се продава. Ако спрем да потребяваме толкова мн бензин, цените ще са други. Живея в средно голям град и идеален център е на 10/15 мин пеша, но всички си изкарват колите за щяло и нещяло, всички пътуват сами за работа, да с епокажем, че сме теглили кредит за кола..
74
0
 
8
 
! Отговори
Yan преди 5 години
Kойто управлява цените на горивата, той управлява държавата ни!
73
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато падаха цените на петрола яко, у нас намаляваха бензина с 1-2 стотинки и казваха, че не падали цените или падали с малко, защото доларът поскъпвал, имало и други фактори и бля, бля. Щом пада петрола, у нас цените си стоят. Щом се вдига петрола - у нас цените скачат. С една дума - трябват пари за бентлита и замъци тук и там, пък и пари за избори трябват, как да купят гласове иначе???
72
10
 
0
 
! Отговори
vladimirov преди 5 години
цените са борсови...може само да се иска по високи доходи
71
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До като ГТ е с цени на билетите обслужващи лобистките интереси на частници и крадливи общинари, няма да се кача дори на метрото.
70
3
 
18
 
! Отговори
СТИГА ЛЪГАЛИ преди 5 години
ТИКВАТА И ПРИСЪДРУЖНИТЕ МУ ПАТРИОТАРИ ПАК ЛЪЖАТ. ДЖИ ПИ ГРУП СЕ ОТТЕГЛИ ОТ ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ В СОФИЯ, КОИТО СПЕЧЕЛИ С ИЗМАМА И СЕГА ВАЛЬО ЗЛАТЕВ Е КОМПЕНСИРАН С ВИСОКИ ЦЕНИ НА ГОРИВАТА, КОИТО ПРОИЗВЕЖДА И ПРОДАВА. И ТАКА МОЖЕ ДА СЕ ОБЯСНИ СВРЪХ НАХАЛСТВОТО НА И НА РЕВИЗОРО, И НА КАРОЛЕВ И НА ВСЯКАКВИ "ГОВОРИТЕЛИ" НА СКАПА НИЯ КАБИНЕТ БОРИСОВ 3. ЛЪЖЦИ И ИЗЕДНИЦИ. ДРЕМЕ ИМ ЗА ХОРАТА НА ОСВИНЕНИТЕ ОТ ПЛЮСКАНЕ ТЪРБУСИ
69
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АЗ ЗНАЯ, ЧЕ БЕНЗИНЯ И ГАЗА НИ ГИ ВДИГА ЕДНО ДЖУДЖЕ. НАЛИ ПОТОЦИТЕ ИТ. Н. ЗА НЕЗАМЕНИМИЯ РУСКИ ГАЗ БЯХА МНОГО НА ДАЛАВЕРА. БИХТЕ ЛИ МИ ПОСОЧИЛИ ДЪРЖАВА, КОЯТО СЕ Е ХВАНАЛА С РУСИЯ, ДА Е НА ДАЛАВЕРА?
68
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
50% от цената на горивото на бензиностанициите, се формира от ДДС и аксциз, така че, тов, че не може да се намали е пълен B.S.
67
3
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
високите цени на горивата освен всичко, което се кламбичка в плитките ви кратунки, значат поскъпване на всичко по веригата на производство, което е реалният проблем. Помислете, преди да из акатe `ползвайте градския транспорт`