Горивото – скъпо, но държавата няма как да намали цените!

Високите цени не са изгодни и за родните търговци
5 ное 2018 08:40,
136
Горивото – скъпо, но държавата няма как да намали цените!
Снимка: архив Reuters

Държавата няма механизъм, с който да намали цените на горивата. Цените се определят от страните, производители на петрол, обясни депутатът от "Обединени патриоти" Емил Димитров - Ревизоро.

Според него високите цени не са изгодни и за производителите и търговците на горива в България, тъй като след себе си водят увеличение на контрабандата и сивия сектор. Въпреки това държавата няма механизми за намаляването на цените.

Още по темата

"Високата цена на горивата на никого не е приятна, за държавата също не е добре. Държавата взима ДДС и акциз – да го намали или да не го взима, за да бъдат евтини горивата? Тогава протестиращите, които смятат, че държавата има лостове да намали цените да кажат на кои да не даваме заплати, пенсии, застраховки, култура, образование. Защото държавата, за да функционира, взима данъци, мита, такси", коментира Ревизоро пред Нова тв.

По думите на Емил Димитров високите цени в момента се определят от ОПЕК, а от цената на петрола зависи и цената на горивата.

"Иран е третият по големина производител на петрол. В момента, в който Иран няма да може да разпространява заради американските санкции, трябва някой да компенсира това количество. Докато го компенсира цените се вдигат", илюстрира ситуацията депутатът от групата на Патриотите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СКОРО СИ ЗАМИНАВАШ С ПАТЪРИДИОТИТЕ, ТОЯ ПЪК КЪМ КОИ ЩЕ СЕ ПРИШИЕШ, ДА СИ НА СОФРАТА?
65
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Високите цени на горивата означават повече приходи за бюджета, много повече приходи. Ще има за кресливите, за нашите и т.н. Така се прави бюджетен излишък. Овцете са за това - доене, стригане, е..не и клане! И да блеят, и да не блеят, това е положението.
64
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Дайте възможност на повече фирми да внасят бензин,стига сте робували на ПразОйл и цената ще потегли надолу..."Кой пречи? И как? Нали САЩ ще ни кара евтин газ от няколко години насам - преориентирай се да ти карат и нафта/бенз. Само от транспорта цената му ще е двойна, но щом те радва :)
63
2
 
10
 
! Отговори
ОСТАВКА! преди 5 години
ОСТАВКА!
62
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И 5 лева да стане нафатата - пак ще си взимам крадена. И 2 лева да я направят, пак ще си сипвам на 1.50!
61
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДЪРЖАВАТ ПАК НЕ МОЖЕ! И ТОВА НЕ МОЖЕ! НИЩО НЕ МОЖЕ! АМИ ЗАКРИВАЙТЕ Я ТОГАВА! ПОНЕ ОТ ЗАПЛАТИТЕ ВИ ЩЕ ПЕСТИМ!
60
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В момента цената на петрола е 62 долара за барел, за какви високи цени ми говори тоя? То когато петрола беше над 100 долара за барел горивата бяха по-евтини. Очеизваден факт е, че цените на горивата са ужасно надути, само да източват българите.
59
3
 
5
 
! Отговори
Pilot преди 5 години
Скъп не скъп селяните пак ще ходят за буркани !
58
3
 
14
 
! Отговори
алоо преди 5 години
"Защото държавата, за да функционира, взима данъци, мита, такси". Ей патриотче мамино, за да функционира, държавата си взема данъци,но НЕ ТРЯБВА да разчита на ДДС и АКЦИЗ,които се вземат от крайният потребител с по 600 лв. средна заплата. Махнете този БРУТАЛНО НЕСПРАВЕДЛИВ данък, т.нар. плосък данък. Минаха 10 г. от въвеждаенто му,какво се промени към по добро,държавата стана ли по богата,вдигна ли се стандарта на хората?Постояно се сравнявате със запада,посочи една друга евр.страна с подобен
57
2
 
14
 
! Отговори
Може преди 5 години
Както Лукойл Нефтохим може да увелчава цените та и може да ги намалява. И без това те внасят 0 данъци в България , цялата печалба се изнася в дружество в Швейцария и от там в Русия. Лукойл може спокойно да намали цените , а не да мисли само за печалба.
56
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като се улеят с цените, държавата може да се намеси, но не иска. Добре е за фалиралата територия да *** половината от стойността. Иначе, много е лесно, вдигат цените, държавата освобождава част от държавния резерв, обаче няма държава. Няма държавни бензиностанции, държавата е абдикирала и а няма. По този повод ОСТАВКА!
55
0
 
16
 
! Отговори
Тъйде преди 5 години
Питайте Марешки,той знае какъв е механизмът...Усреднената цена на бензин А95 за страната е 2,37лв..При Марешки-2,14лв./0,33лв/л/Дайте възможност на повече фирми да внасят бензин,стига сте робували на ПразОйл и цената ще потегли надолу...
54
2
 
18
 
! Отговори
месара преди 5 години
Е пичове да не мислихте, че милиардите заеми на Боку ще ги плащат някакви имагинерни `комунисти`? Вие ще ги плащате, и децата ви и внуците ви, чрез хляб, гориво, гражданска, всичко
53
11
 
7
 
! Отговори
Петко преди 5 години
Половината Българи са такива дълбоки комплексари ,че живеят заради колите си и дават последната си стотинка за ремонт и гориво а те живеят като прошляци!
52
11
 
4
 
! Отговори
Абе преди 5 години
Нали карате на газ бе!По тарикатите на метан(също газ) но за тях е нещо различно!?!Ко ревете?По улиците само барутници с газови устройства уйдурдисани!Седиш и ги слушаш кокло скилметра минавали с една бутилка!Ко ми ревете тука?
51
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Важното е Русия да печели, за да компенсира санкциите.
50
3
 
3
 
! Отговори
Маз(ут)наБаничка преди 5 години
По колко са баничките?2 лева.Ама вчера бяха по 1 лев.Емиии, акциз и ДДС.Добре дайте една.Ето ви ресто 1 лев.???!?Баничките свършиха!
49
0
 
17
 
! Отговори
НЯМАЛО КАК? преди 5 години
РАЗБИЙТЕ КАРТЕЛА, МАСКАРИ!
48
0
 
19
 
! Отговори
зз преди 5 години
"Държавата така работи... ", ами като работи така да погнат Лукойл с нулевата им счетоводна печалба от години. Да ги погнат за това какво е качеството на изходящия им продукт спрямо европейското. Ама "държавата работи така.. ", за когото ѝ изнася.
47
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боли ме за бензина, на газ съм, но не може когато пада като цена в световен мащаб у нас да си остава пак на същите стойности и обратно.