Храна в тъмнина: Ресторантът, който потапя зрящите в света на незрящите!

Тук се храните в пълна тъмница, а храната ви я носят хора, за които това е ежедневие
14 ное 2018 09:00, Боряна Павлова
3

3160 гледания   |  Още видео

Представяли ли сте си някога какво е да не виждаш нищо? Абсолютна тъмнина. За някои е асоциация за страх, но за други, над 18 000 незрящи у нас – всекидневие. Тъмнината обаче може да дава отговори. Стига да отвориш достатъчно очите си.

Първият ресторант на тъмно отвори врати у нас , а екипът на Bulgaria ON AIR имаше възможността първи да прекрачи прага му.

Тук оставате насаме с мрака, а хората, които ви поднасят храната, са незрящи. Сред тях са 24-годишната Ралица Станева, която губи зрението си преди 12 години, и Панчо Карамански, който казва, че от години се стреми да подобрява социалните си умения.

"Ресторантът променя сетивата на хората. Те губят представа за времето, а какво има в чинията им, често остава загадка, до момента, в който не излязат от него", казва Ралица.

Създател на ресторанта е Пламен Веселинов, пътешественик и мечтател, който сам избира да влезе в света на незрящите. Завършил право и инженерна психология, преди 6 години той решава да отвори първия на Балканите тъмен ресторант.

За храната тук се грижи екип от топ готвачи, сред които Тодор Иванов, който с радост приема идеята да бъде част от екипа, а възможността да работи за клиенти, които нямат никаква представа какво имат в чинията си, е истинско предизвикателство.


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
10
 
! Отговори
JJ преди 3 месеца
Тъй като имах удоволствието да посетя ресторанта мога да кажа, че е изключително интересно изживяване :) Поне за мен беше странно да остана около 2 часа без никаква светлина. Когато загубиш нещо, което имаш за даденост разбираш колко малко го оценяваш.

Иначе храната е гурме, има вегетарианско, рибно и месно меню. Храниш се в пълна тъмнина, завеждат те и те оставят на масата - в моя случай Панчо, много готин и много в час, влизаше адекватно в нашите закачки :)

Препоръчвам за проба, струва си!!!
2
1
 
14
 
! Отговори
666 преди 3 месеца
До Анонимен

Вземи се засрами с поста си! Прищевките остави за друго място.
В статията се говори за НЕЗРЯЩИ, което, да пази Господ, да не ти се случва.
1
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
През 1997-ма година почти всеки дом беше такъв атракцион. По-заможните добавяха и романтика като запалваха свещи! Сега вървим натам....