Поредна вечер на протести, майките с автопоход в София

В "Люлин" движението е силно затруднено
Обновена: 14 ное 2018 19:45 | 14 ное 2018 19:37, Александър Попов
171
Поредна вечер на протести, майките с автопоход в София
В "Люлин" движението е затруднено. Снимка: Dnes.bg

За поредна вечер хиляди граждани излязоха на протест в няколко български града. Повод за недоволството им са лошите условия за живот в страната.

Демонстрациите, започнали в началото като протест срещу високите цени на горивата, вече имат множество други искания, свързани с доходите, данъците, монополите.

Още по темата
В София за 24-ти пореден ден протестират майките на деца с увреждания, като този път те минаха през столични булеварди под формата на автопоход. Колоната вече стигна до кв. "Люлин". Те настояват за оставката на Валери Симеонов.

С викове "Валери - позор, оставка и затвор", протестиращи за оставката на вицепремиера блокираха кръстовището на два от ключовите булеварди в столичния жк "Люлин" - "Царица Йоанна" и "Панчо Владигеров". Протестиращите скандират още "Мафия" и "Оставка", удрят тъпани и развяват знамена. За кратко във всички посоки се образуваха колони от чакащи коли, които полицията трудно пропуска.

Почти един час след като се събраха пред Катедралния храм, протестиращите във Варна блокираха движението. На мястото има повече от 400 души. Протестът отново е подкрепен от представители на мотоклубовете в града, които поведоха с моторите си множеството по бул. "Мария Луиза". Със скандирания, "Мафия" и "Оставка" те се отправиха към Общината. Много от присъстващите носят трибагреници и плакати. Част от тях настояват за оставката на Валери Симеонов и цялото правителство.

В Перник демонстрантите за поредна вечер блокираха автомагистралата "Люлин" при пътен възел "Даскалово", като протестът е срещу високите цени на горивата. Той протича нормално и без ексцесии, съобщиха от МВР. Обходният маршрут е през Мало Бучино.

В Стара Загора десетки се включиха в шествие по улиците на града и поискаха оставка на правителството, съд и затвор за виновните затова, че България е най-бедната страна в Европейския съюз.

В Шумен се събраха около 30-ина души на площад "Кристал". Те поискаха по-високи заплати и стандарт на живот и призоваха политиците за бързи и адекватни действия. 

В Бургас също се събраха около 30 души пред сградата на общината. Техният протест е срещу високите цени на горивата, високите сметки и ниските доходи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
10
 
17
 
! Отговори
О*С*Т*А*В*К*А БОЙКО преди 5 години
До анонимен 39Да българин съм. Ако бях на мястото на Бойко нямаше да допусна народът да гладува.Нямаше да вдигам сметки и да съм го махнал 100 пъти тоя Симеонов. Нямаше да изтегля 23 млрд . да си купувам острови и да лъжа, че парите са отишли за магистрали, за които пари даде Е.С. Много злини причини Бойко на българския народ и няма угризения.
46
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
44 На каква "пушилка" си?
45
9
 
7
 
! Отговори
Споко преди 5 години
Споко, София не протестира активно, значи протестите в някои градчета по страната постепенно ще затихнат. Само когато София излезе мощно на протест, пада което и да е правителство. Справка вижте унизителния край на червеното правителство на Орешарски...
44
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СтНапротив, всички на които е мила България го искат, защото вашият план на БСП е да предадете България на Русия като Крим. Това вие целта.Бойко просто ви пречи и затова протестирате с анцузи срещу правителството.
43
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За мен пък Бойко е истински българин, защото направи България първа икономическа сила на Балканите, докато при вашето управление на Орешарски вие избихте стотици хиляди българи, а останалите трябваше да емигрират.Бойко Борисов сложи край на този терор!
42
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Време е полицията да "посъветват" вече тези "хиляди" протестиращи,прекалиха вече!Де винкело де!
41
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кабинетът на Борисов има едва 20 % одобрение, избран на избори с едва 40% изборна активност... Каква леитимност, ти адекватен ли си ??????-------Орешарски с колко беше избран след като зависихте от златният пръст на Сидеров?какво беше одобрението на БСП след като фалирахте КТБ?
40
13
 
12
 
! Отговори
До анонимен 37 преди 5 години
А за мен Бойко не е българин, а *** Половин България емигрира заради него, а другата протестира. За него е важна само властта и се чуди какво да окраде още.
39
6
 
17
 
! Отговори
ДО КОГА преди 5 години
тази сбирщина от 100-тина платени със Сороски шекели щатни протестиращи ще тероризира цял един град !!!!!!!!??????????
38
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До О*С*Т*А*В*К*А БОЙКОА ти българин ли си?
37
13
 
12
 
! Отговори
Ст преди 5 години
Никой не иска Бойко!Тръмп не го иска - *** син е на демократитеПутин не го иска - отказа се от газопровода и т.н.Юнкер не го иска - говори само глупости в речите сиБългарите не го искат - след 10 години толкова много успешна политика сме най-бедни, най-болни най-зле и пр.Бойко, *** си щом не те искат хората
36
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Протестиращите обвиняват кого ли не от управляващите че не спазват правилата и законите. А от друга страна протестиращите дават ярък пример как за тях не важат правилата и законите щото видиш ли били ядосани и протестирали. Аз не виждам особена разлика. Просто и двете страни са българи. Най-мразим в другите собствените си недостатъци.
35
12
 
20
 
! Отговори
О*С*Т*А*В*К*А БОЙКО преди 5 години
Какви коментари нямам думи. В бяла държава тоя Симеонов отдавна да си е подал оставка и ГЕРБ.Какво пречи на държавата да даде пари на всички. Бойко има пари да си купи остров, ама не може вдигне заплатите и хората да живеят нормално. И да знаете като плюете протестиращите, плюете българския народ и защитавате шайката от престъпници в парламента. Вие българи ли сте????
34
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЧиновникКабинетът на Борисов има едва 20 % одобрение, избран на избори с едва 40% изборна активност... Каква леитимност, ти адекватен ли си ??????
33
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До сигурноАйде, ми ела да те видя, червен анцуг!
32
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предложиха ми да троля за ГЕРБ,но ми дават малко пари и ще протестирам за повече...
31
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Протестираха три дни за евтин бензин и ето ти ги отново - автопоход !!!
30
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига с тези майки ,има и други болни от рак хора,да не стоят по площадите,нямат нито ТЕЛК,нито домашни асистенти,умират си тихо в къщи гладни и на студено без лекарска помощ,защото тя е платена!
29
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Една шепа разбеснели се хора пречат незаконно на останалите да живеят нормално. Като не им харесва в тая държава има над 200 други в които могат да се изнесат.Аз без да протестирам се изнесох в чужбина преди 13 години. Само си губят времето и тормозят останалите. НИЩО няма да се промени.Проблема в България е че твърде много хора хвърлят цялата си енергия да оправят държавата вместо да се грижат за себе си и близките си.
28
6
 
27
 
! Отговори
Шуменец преди 5 години
Бай *** пак протестира. Системата го убивала. Аз бих казал, че Бай *** сам се затрива - под път и над път - буквално! Бай *** иска да промени системата, но не и себе си. Той не осъзнава, че стои в основата на тази система, че промяната трябва да започне от него самия, тук и сега! Бай *** няма култура - на писане, на шофиране, на взаимоотношение помежду себеподобните си и прочее. А твърди, че управниците го правят на ***. На *** се прави самия той, всяка вечер, пред телевизора... Никой не му е виновен, че е необразован, мързи го, не чете, гледа телевизия и ѝ се доверяв