Полицията за протеста: Без тежки инциденти, но има задържани

В момента продължават протестите във Велико Търново и Бургас
Обновена: 18 ное 2018 19:12 | 18 ное 2018 19:05, Красимир Ангелов
199
Полицията за протеста: Без тежки инциденти, но има задържани
Снимка: БТА

Към настоящия момент няма сериозни инциденти на протестите в страната, но има задържани лица, обяви директорът на Главна дирекция "Национална полиция" гл. комисар Христо Терзийски по време на брифинг в столицата.

Още по темата
"Към настоящия момент продължават протестите във Велико Търново, Бургас, Каварна. Нямаме сериозни инциденти, не са допуснати сериозни нарушавания на обществения ред. На някои пътни участъци и магистрали бяха допуснати съвсем кратковременни запушвания на пътните артерии, но след преговори с протестиращите те бяха освободени", посочи Терзийски.

По думите му най-дълго запушване на пътя е било осъществено в района на ГКПП "Кулата". След предприемане на съответните полицейски действия, беше освободен пътят“, каза гл. комисар Терзийски, цитиран от "Фокус".

По думите му продължават протестите и към този час, но с много по-нисък интензитет.

"Към настоящия момент има задържани 4-5 лица. Най-сериозният е в СДВР", каза още директорът на ГД "Национална полиция".

Става въпрос за дрифтиране по време на протеста, за което е задържан 20-годишен младеж, образувано е бързо полицейско производство за хулиганство. Директорът на СДВР ст. комисар Ивайло Иванов уточни, че заради действията на младия мъж е имало реална опасност да бъдат наранени случайно граждани и полицаи. Лицето е 98-ти набор, младо момче, криминално проявен. Образувано е бързо полицейско производство за хулиганство, обясни ст. комисар Иванов.

На въпрос дали тази вечер ще бъде блокирана магистрала "Люлин", комисар Христо Терзийски уточни, че е имало две групи граждани от Перник. "Бяха на пл. "Кн. Александър I Батенберг" около 50-60 човека, които имат намерение да направят протестни действия в района на пътен възел “Драгичево“, но ние имаме достатъчно сили, така че да не допуснем запушването. В момента е доста сериозен трафикът от провинцията към София“, допълни още гл. комисар Терзийски.

Протестът в столицата продължи близо 3 часа. Междувременно за поредна вечер пред Министерския съвет се събраха и майки на деца с увреждания. Както е известно, те обявиха, че ще продължат протестните си действия, макар и без да блокират пътища, до приемането на оставката на Валери Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре съм при демокрацията, взимам 4 хилки, ходя по моловете, само другарите нямат пари и ходят на протести.
102
1
 
5
 
! Отговори
Народът преди 5 години
Не искаме нито едните нито другите! Да ни дойдат нови да ни дигнат мерезето!
101
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На времето изселихте работливите турци и икономиката ви рухна. Животновъдството и земеделието в този момент бяха екзикотирани от държавата.Честит сбор.
100
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До КОМУНИСТЪТ БОРИСОВАко бяха *** вие от БСП нямаше да правите организирани протести срещу ГЕРБ.
99
2
 
5
 
! Отговори
ген.РЕШЕТНИКОВ преди 5 години
ДА ЖИВЕЕ АНАРХИЯТА В БЪЛГАРИЯ!!ТЯ ---Е НАЧАЛНАТА ФОРМА НА РУСКИЯ КОМУНИЗЪМ!др.ЛЕНИН И БРАТ МУ АЛЕКСАНДЪР , КАКТО И др.КОБА ----СЪЩО СА БИЛИ АНАРХИСТИ!ТОВА Е ТО---"БРАТСКИЯ РУСКИ ОПИТ"!!!!
98
8
 
4
 
! Отговори
КОМУНИСТЪТ БОРИСОВ преди 5 години
ТОНКА, АМЕ ТЕ ОТ ГЕРБ СА ВСЕ ***.БОРИСОВ И ЦЯЛАТА ШАЙКА СЕ ВСЕ ОТ БКП
97
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ХАЙЛАЗИДнес голямо стадо депутати начело с Караянчева е на безполезна екскурзия в Япония с нашите пари. С парите от данъците, а те не са ваши пари, те са на държавата.
96
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Групичката гърбави клакьори тук ли цъфнахте,ха така скачайте от тема в тема в защита на вожда!
95
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поколението на прехода е гневно! Те не искат това, което е досега да продължава и занапред. Няма как в ГЕРБ да се появят внезапно нови идеи, нови лица, нов тип поведение, нито нова енергия за нещо съзидателно.*** вие то 30 години все не искате това, а то все е това, а? Колко сменихте, колко изредихте - все е това, и все не иската на е това! Що така, а? Какво искате? Ми сменете ги ГЕРБ, може вече да не е така като ги смените, може да опитате да видите дали ще е така.
94
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кулагин премиер!!!
93
3
 
2
 
! Отговори
Ами... преди 5 години
Революциите се правят от 80-те процента диванета, просто защото са *** и лесно се манипулират. После пак тия диванета си изстрадват дивотиите и си го заслужават, но защо и останалите трябва да страдаме заради тях? Тия чалгарски протести не помагат на никого, но ще докарат голямо главоболие на всички ни.
92
5
 
8
 
! Отговори
ХАЙЛАЗИ преди 5 години
Днес голямо стадо депутати начело с Караянчева е на безполезна екскурзия в Япония с нашите пари.
91
3
 
3
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
Ще свалите ГЕРБ(БКП-2) и ще сложите на власт пак БКП,но БСП(БКП-1)!И пак са си на власт!Така са се окопали,че с протести и гласуване ако ставаше щяха да ги забранят!!!Прогледнете бе хора!Спрете да сте роби!Събудете се!
90
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БОЙКО БОРИСОВ , ЖИВ НЕМА ДА ОСТАНЕ!ВСИЧКИ ДАЛАВЕРАДЖИЙ И ПЕРАЧИТЕ НА ПАРИ ОТ ОФШОРКИТЕ НА ЦВ.ВАСИЛЕВ , АРАБАДЖИЕВ И БАНЕВИТЕ ...ШЕ МУ ВИДЯТ СМЕТКАТА!ПРЕЧИ НИ НА "ДАЛАВЕРАТА" ,БЕ....!!!!ПРЕЧИ НИ НА "БИЗНЕСА" ...ХА,ХА,ХАААААААААААААА
89
2
 
7
 
! Отговори
Курнелия крепи Бойко преди 5 години
*** е спасението на Борисов. Докато тя иска властта Борисов е очевидно непоклатим...Не го ли разбрахте все още. Ха-ха-ха...
88
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
РЕЖИМЪН БОРИСОВ ПРЕВЪРНА България В ПОЛИЦЕЙСКА ДЪРЖАВА.
87
3
 
7
 
! Отговори
ПИСАНО Е ЗА ГЕРБ преди 5 години
Простакът е кремък корав и могъщ,Простакът е демон без лик, весдесъщАкула на сухо, безкрил, а хвърчи.Удариш на кухо, простакът звучи.Простакът не чака, не знае пределИ стига простакът до своята цел.Защото простаци край него вървятИ дават му знаци и дават му път.Надкласов, безкласов, без род и съюз,Без ден да протакаш, дори да кървиВойна на простака до смърт обяви.За срам на Европа, на всичките насКогато докопа в ръцете си властПо-страшен от спина, по-жилав от ракаСега за сега се оказа простака.Радой Ралин
86
10
 
6
 
! Отговори
Милиционер преди 5 години
Арести до дупка за метежниците. Белене ги чака.
85
4
 
4
 
! Отговори
ДОЛУ ГЕРБ преди 5 години
ТАКА СКАНДИРАХА ВСИЧКИТЕ 3800-ПРОТЕСТИРАЩИ ОТ 1000-ТЕ , АВТОМОБИЛА НА БЕДНИТЕ ПРОТЕСТИРАЩИ С ДЖИПОВЕ И ЛИМУЗИНИ , ПРОТИВ СКЪПИЯ БЕНЗИН ОТ РУСКИЯ ---ЛУКОЙЛ,!В БУРГАС , ДАЖЕ И РУСКИ ГРАЖДАНИ С КОЛИТЕ СИ ПРОТЕСТИРАХА ...В ПОМОЩ НА НАШИТЕ КРИМИНАЛИ...!ЗАПИСАНИ ИМ СА НОМЕРАТА НА "БРАТУШКИТЕ"!УТРЕ ШЕ ГО ПОСЕЩАВАМЕ!!!!
84
3
 
9
 
! Отговори
Берлин преди 5 години
Феновете на гроб вече колабират ,тиквата на тиквата май ще пада.В Бг.става интересно!!!