Срив на инвестициите? Не, ръст и то сериозен, отсече Борисов

Премиерът цитира цифри от БНБ, смята, че те не се знаят
Обновена: 22 ное 2018 14:34 | 22 ное 2018 12:30, Веселина Йорданова
409
Срив на инвестициите? Не, ръст и то сериозен, отсече Борисов
Снимка: БТА, архив

Ще се срещнат ли двамата първи мъже президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов, за да обсъдят актуални теми от управлението на страната?

Въпреки изразената готовност и от двете страни, официално насрочен разговор няма, но периодично едната или другата страна отправя поредната реплика.

Още по темата

Днес задочно премиерът Бойко Борисов отговаря на думите на държавния глава за срив на инвестициите, цитирайки данни на БНБ.

"Готов съм да приема лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и да изслушам неговата визия за справяне с корупцията по високите етажи на властта, за прекратяването на катастрофалния срив на инвестициите, за икономическото догонване на държавите от Централна и Източна Европа, които се откъснаха далече напред по темпове на икономически растеж и качество на живот", бяха думите на Румен Радев.

По думите на министър-председателя от данните се вижда, че чуждите инвестиции у нас са със сериозен ръст само за 1 година.

"Считам, че говоренето за "катастрофален срив на инвестициите" е по-скоро непознаване на данните", коментира Борисов в профила си в социалната мрежа. 

Ревизия отпреди два дни на БНБ повиши чуждите инвестиции в страната до 826.4 млн. евро към септември 2018 г. Преките вложения от чужбина за настоящата година също надвишават миналогодишното ниво. От началото на 2018 г. само по Закона за насърчаване на инвестициите са издадени 19 сертификата за инвестиционни проекти, изтъква Борисов.

По думите му общо предвидените инвестиции по тях възлизат на над 700 млн. лв. и се очаква разкриване на близо 2000 нови работни места.

До края на годината очакваме общият размер на проектите да стане 29 с размер на планираните инвестиции от 1.6 млрд лв., които ще създадат близо 6000 нови работни места, коментира премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


409
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
275
6
 
35
 
! Отговори
Kit Chelin преди 5 години
Бойко чети, Бойко не чете. Колкото и папи да го пипат по главата акъл няма да му влеят. Уникално некомпетентен човек. За 10 г. чуждестранните инвестиции в България са намалели близо 10 пъти, от 17 млр. лв. през 2007 г. на 1.9 млр. лева за 2017 г. До края на септември са тези които публикува банката. Инвестиции под 5 % от БВП се считат за много малко, а в България са около 2 %. Така, че не се хвали Бойко със слаби резултати.
274
6
 
28
 
! Отговори
До Ицо преди 5 години
Абе не ми трябват твойте инвстиции бе.Не ми трябват Наднационални компании да ни третират като роби тука.Хващайте си Инвестинциите,Банките ЕС то и се махайте от тая Държава.Взимайте си кирливия Бизнес и си наемете Германци да ви работят за 200 евро на месец.Хващайте си бизнеса и се омитайте заедно със сепстяванията си ?За какво седите тука-щото експлоатирате Българския народ За това .Не за друга а децата ви са в Чужбина.Взимайте си инвестициите и да ви няма
273
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не вярвам на бандити!
272
3
 
10
 
! Отговори
To6ko56 преди 5 години
Аде бе, верно ???
271
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БНБ-то не пя ли" Йовано,Йованке" с Цветан Василев и не го ли избра за банкер на годината?Кой вярва на БНБ-то?
270
6
 
25
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 5 години
СМЯХ ИМАЛО РЪСТ НА ИНВЕСТИЦИИТЕ!? ВЕДНАГА ДА БЪДЕ ВРЪЧЕНА ЖЪЛТАТА ФЛАНЕЛКА НА БОКИЧА ЗА НАЙ-ОПАШАТА ЛЪЖА !!!
269
6
 
21
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 5 години
БНБ отчита преводите от Емигрантите Българи , за децата си и Родителите си , като Инвестиция в България .Бойко ,Как не те е срам да лъжеш ?
268
22
 
12
 
! Отговори
Ицо преди 5 години
Ако дойдат БСП на власт тогава ще разберете какво значи нула инвестиции. Радев само чете като папагал разни "мъдрости" които другаря Иво му пише.
267
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Просташки народ, просташки лидер...
266
4
 
9
 
! Отговори
До332 преди 5 години
След ВСВ ,мойто момче Световният Елит ,решава България да е в Източния Блок.Или щеще да се метнеш пред Т34 ките и да им обясниш кака така срещу СССР воюва Коалиция ,армии праща почти цяла Европа.Също така някой трябва да ти обясни ,че Сталин и Интернационал са различни понятия и колко вида Комунизъм има.ЕС е Комунистическа Организация ,както и Съветските американски Щати.Ако смяташ Че България е можела да се противопостави на "ВЕликите" и планът за Нов Следвоенен Ред-що не са хвърли пред танка
265
2
 
16
 
! Отговори
:) преди 5 години
До Анонимен333.бРЕХ ,Тя страшна пазарна Икономика :) Толкова пазарна,че разбомбиха целия Среден Изток за тоя барел -петрол. Толкова е "Свободна,че в я държат с всички възможни централизирани псвевдоорганизации ,та чак до ООН.Няма Пазарна Иономика приятелю.И никога не е имало.Ква пазарна икономика ще правиш срещу Концерна и Мегаструктури .ЕС каква система е? ОТ СИВ в ЕС :)Майната му на Пазара-Или имка държава или Пазара си купува Държава.Ний сме от второто
264
4
 
20
 
! Отговори
гробарят преди 5 години
На какво се позовава премиера на данни на" БНБ" а те достоверни ли са?Ако имаше един почтен,коректен банкер в БНБ или икономист в БГ ,нямаше да се стигне до фалита на Ктб и до този хал в държавата,нямаме един читав банкер и един икономист който да се справи със ситуацията всичко е компрометирано и липсва доверие!
263
5
 
34
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
"Комунистите половин век съсипваха държавата,за да ни докарат до 2 фалита на България !!!!"Прав си, пич, но Баце ги удари в земята! Направи същото, само за 10 години , + 2 милиона българи навън прокудени.
262
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко години ще чакам демокрацията?Кога ще има пазарна икономика.Кога бе , кога?
261
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Корнелия Нинова и ШАЙКАТА ОКОЛО НЕЯ не зачитат гласовете дадени за сега управляващите а говорят че народА бил само тоя който гласувал за тях!!НЕМОЖЕДРОГАРКОКОРНЕЛОТАКА.Едно пършиво малцинство управляваше "от името на народа"45години и си раздадоха после украденото "в името на народа" а сега ми се правят на Света Дева.Я МАРШ!Борисов може да е трън,ама ти си отровен татул.Щом Румен Овчаров те обвинява в агресивно невежество а Татяна Буруджиева буквално че си сталинистка КАКВО ПОВЕЧЕ?Те са ваши!!!!
260
5
 
23
 
! Отговори
:) До 329 преди 5 години
Щото ши си ходите,никой не ви кара да трепете животни из Странджа с Полиция.Да предлагате Истанбулски Конвенции,да държите хората на вода и хляб ,навсякъде експлоатация па вий да защищавате Бизнеса а не собствения си народ.София колко милиона е? България да не е София.Подигравате се с Българския народ.
259
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хаахахахахах,КА БЕСНЕЯТ ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЧЕР ПИ ПЕР от Северна Корея....
258
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Корнелия Нинова която се обидила че била наричана госпожа лъжа вчера ПАК ИЗЛЪГА БРУТАЛНО без да и мигне окото.Три,четири хиляди протестъри и се видели като десетки хиляди,хахаха взима желаното за действително.Да не говорим че дори направените от техните куфарчета т.н. бизнесмени вчера индиректно и казаха да върви на...си!!Корнело сами сте,ти,Гадев страхливеца,ДПС ви изостави май засега и "народ-а"!!от три хиляди незнаещи какво искат!Корнело вие БКП ЗАЩО НЕ ЗАЧИТАТЕ ГЛАСА НА 1500000 ЧОВЕКА ***!!?
257
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес изненадващо една от кремълските...в парламента а именно ***/га/решки е казал Гадев като е толкова смел да се откаже от президенството и да си направи партия,да спечели избори и да управлява.Не само да рецитира комсомолски речи написани от тоя с катинарбрадата.След вчерашното ФИАСКО НА СЛАВУН който трябваше да унижи Борисов днес гледам фтентичнодесните плачат как може така.Нямат търпение другарката Корнела да дойде на власт,явно по седесарска линия толкова се харесват.
256
4
 
29
 
! Отговори
Въпроса преди 5 години
Оставка, за тия негодни, прасета!!!