Срив на инвестициите? Не, ръст и то сериозен, отсече Борисов

Премиерът цитира цифри от БНБ, смята, че те не се знаят
Обновена: 22 ное 2018 14:34 | 22 ное 2018 12:30, Веселина Йорданова
409
Срив на инвестициите? Не, ръст и то сериозен, отсече Борисов
Снимка: БТА, архив

Ще се срещнат ли двамата първи мъже президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов, за да обсъдят актуални теми от управлението на страната?

Въпреки изразената готовност и от двете страни, официално насрочен разговор няма, но периодично едната или другата страна отправя поредната реплика.

Още по темата

Днес задочно премиерът Бойко Борисов отговаря на думите на държавния глава за срив на инвестициите, цитирайки данни на БНБ.

"Готов съм да приема лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и да изслушам неговата визия за справяне с корупцията по високите етажи на властта, за прекратяването на катастрофалния срив на инвестициите, за икономическото догонване на държавите от Централна и Източна Европа, които се откъснаха далече напред по темпове на икономически растеж и качество на живот", бяха думите на Румен Радев.

По думите на министър-председателя от данните се вижда, че чуждите инвестиции у нас са със сериозен ръст само за 1 година.

"Считам, че говоренето за "катастрофален срив на инвестициите" е по-скоро непознаване на данните", коментира Борисов в профила си в социалната мрежа. 

Ревизия отпреди два дни на БНБ повиши чуждите инвестиции в страната до 826.4 млн. евро към септември 2018 г. Преките вложения от чужбина за настоящата година също надвишават миналогодишното ниво. От началото на 2018 г. само по Закона за насърчаване на инвестициите са издадени 19 сертификата за инвестиционни проекти, изтъква Борисов.

По думите му общо предвидените инвестиции по тях възлизат на над 700 млн. лв. и се очаква разкриване на близо 2000 нови работни места.

До края на годината очакваме общият размер на проектите да стане 29 с размер на планираните инвестиции от 1.6 млрд лв., които ще създадат близо 6000 нови работни места, коментира премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


409
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
1
 
25
 
! Отговори
реалист преди 5 години
"Ревизия отпреди два дни на БНБ повиши чуждите инвестиции..."Означава ли , че БНБ бърка в изчисленията си и от къде да сме сигурни, че утре няма да да ревизира изчисленията си за някоя банка като КТБ? Оставка и съд на Мутрите !!!
234
17
 
7
 
! Отговори
Питам Ви! преди 5 години
Като е било толкова хубаво при бай Тошо защо го свалихте? Вие си го свалихте! А сега страдате! Въпросът ми е риторичен! Отговорът ми е ясен от 1989 година!
233
4
 
9
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 291Това е целта и точно това им казвам аз на герберчетата, ама те невдяват горките. Разликат между бесепарин и гербер е, че първия гордо развява червена книжка и реве за времето на националния мързел, а втория плюе по първия и по комунизма, но всяка вечер като се прибере целува портрета на бай Тошо и се самобичува с червената си книжка за това, че е плюл по обичания си комунизъм.
232
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баце, остави листчето и ми кажи, кога за последно лично си си купил хляб и колко струва? Все пак, филия с мас без хляб не става!
231
1
 
15
 
! Отговори
До Софиянка преди 5 години
57,електроника,която чрез Филипс и други Концерни беше спусната към Европа-Западна-Източния блок никога не е фалирал икономически.Експанзивния капитал имаше нужда от Изтока.Не ние от него.Интерес имат "управляващите тук-за тази конфигурация-роби,ниски ,заплати,ниско технологично ниво и "Запада" .Къде са високотехнологичните ни производства.Защо ги няма? Банка кредит-капитал -как ще стане това? Бяхме изядени по пълна програма и изтъргувани от б,г Политици барабар с нас и тер.Ако не,Сърбия,бомби
230
3
 
11
 
! Отговори
До 296 преди 5 години
И къде прочете, че Швейцария е в ЕС?
229
4
 
6
 
! Отговори
До Софиянка преди 5 години
Как няма да работят.В края на ВСВ "Нацистка" Германия изнася наднационален капитал в над 700 дружества .В Щвейцария ,Щвеция и т.н Швейцария не е Щвейцария понеже е в ЕС ,а по други причини.Ако в миналото "Капоталът е имал интерес от Средна класа-Южна Корея,Япония,Геоп,причини,то в момента сме 2018 година."Запада " няма интерес от силна България.Има интерес от съкращение на мировото население и влизане в т.н следващо техн.ниво.А ние да сме обслужващ персонал. За това "не бяха" конкуретни
228
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баце е като ром на Женския пазар-отвори си устата и хоп ЛЪЖАААА!15 милиарда преди 10 години до 1.5 милиарда в момента.
227
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя човек колкото пъти си отвори устата, толкова пъти изрича поредната лъжа. Тоя е за психиатрията ако не - за затвора.
226
3
 
34
 
! Отговори
Спеца преди 5 години
Докато си отвори устата за поредната си голяма лъжа , че инвестициите бележат "сериозен ръст" и Европейската Комисия ГО опроверга , като ни обърна внимание за сериозни дисбаланси /заплати -цени/ и срив на инвестициите!Яростно се съпротивлява нашия Премиер - Слънце , като *** по Коледа и вече лъже под път и на път!
225
1
 
23
 
! Отговори
до 284 преди 5 години
Ако направят закон, бивши членове на БКП да не могат да се кандидатират - ГЕРБ целокупно веднага излиза от властта.НЯМА ЛОШО.АЙДЕ.
224
30
 
7
 
! Отговори
безпристрастен преди 5 години
пазя си фишовете от заплата от доста време.Сравних си заплатите по времето на БСП и при ГЕРБ.За сега ГЕРБ води.Ако искат БСП да поведат нека се хванат сериозно и да създадат програми за инвестиции,за създаване на работни места с високо заплащане.И тогава може да се размисля.Но засега ГЕРБ водят и ще гласувам за тях.
223
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нагъл, по-нагъл, още по----БОРИСОВБОЖЕ, ОТМЕРИ МУ СПРЯМО ПОСТЪПКИТЕ!
222
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Премиерът да остави инвестициите и да вземе да каже нещо за "повишаващата" се покупателна способност на населението. Опаааааа ама нищо не са му написали на листчето по този въпрос ,гледа умно и с недоразбиране какво го питат. хахахаха
221
5
 
5
 
! Отговори
Софиянка преди 5 години
УТОЧНЕНИЕ:ЯПОНСКИТЕ МАШИНИ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА РАБОТЯТ, СЪЩО И ШВЕЙЦАРСКИТЕ , НО НАШЕТО ПРОИЗВОДСТВО, НАШИТЕ МАШИНИ КОЙ ЗНАЙ НЕ СЕ ЗАЩО НЕ СЕ ТЪРСЯТ, А СВЕТЪТ ПРЕДПОЧИТА ШВЕЙЦАРСКИТЕ, МАКАР И ПО-СКЪПИ! Даже и руснаците си затвориха пазара за наши мяшини и електроника! Спомнете си! Но имаме неща, с които можем да се радваме! Да се гордеем -не! Въпреки всички трудности аз си обичам народа, държавата и не завиждам на тези, които я напуснаха! Защото искам във вечността да остана, където Бог ме е дал!
220
1
 
20
 
! Отговори
чичо Гошо преди 5 години
До Анонимен 275 Само да поясня,че тия големи заплати на програмистите са изключително от чужди фирми или такива които плащат на наши софтуерни фирми.БГ работодател по-скоро ще умре,отколкото да даде заплата от 4-5К.
219
2
 
38
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
България процъфтявала, а хората си броят стотинките и мислят как ще си платят отоплението тази зима. Така че вие процъфтявате, но народът мре.
218
5
 
5
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
До До ицеблатаЕлементарно е. Ниска избирателна активност от 20-30%, масов протест, че парламента е нелигитимен, референдум за приемане на закон: бивши членове на БКП да немогат да кандидатстват за държавна работа или позиция! Това ни трябва, а не да гласуваме за комунистите за да не идват на власт комунистите!
217
3
 
31
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 5 години
Ето как безработицата намалява в България.Безработицата намаля защото хората избягаха в чужбина, а тукашните който са без работа не се регистрират в бюрата по труда защото от там получаваш присмех и вечния отговор ти какво очакваш, че работа ли ще ти намерим. Наглеци.
216
4
 
7
 
! Отговори
До ицеблата преди 5 години
Ами за кого да гласуват.Елитът на страната беше от "Червено",уж.Друг Елит ,няма.А вие живеете в измислен Свят ако си въобразявате ,със "Сини" брътвежи и Демокра-гогия,ще живеете както в Холандия. "Приказки от Хиляда и Една Нощ" за наивници