Шефът на МВР: Борбата с корупцията е водещ приоритет

Тя е показател за върховенство на закона, смята Младен Маринов
26 ное 2018 20:40, Красимир Ангелов
17
Шефът на МВР: Борбата с корупцията е водещ приоритет
Снимка: БТА

"Борбата с корупцията не само е основен приоритет на всяко правителство и реален показател за върховенство на закона, но и чувствителен въпрос за нашите граждани. За ефективна борба с корупцията е необходима стабилна правна и институционална рамка и компетентни национални структури, способни да взаимодействат и да прилагат добри практики в своята работа", заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов, цитиран от пресцентъра на МВР.

София е домакин на регионален форум на министерствата, отговарящи за вътрешните работи, по въпросите на противодействие на вътрешната корупция.

С оглед на общите предизвикателства, министър Маринов представи виждането за включване на партньорите от Западните Балкани в Мрежата за засилено регионално сътрудничество между звената на вътрешна сигурност.

Делегатите на форума се обединиха около важността на изграждането на необходимия капацитет в отделните министерства, укрепването му с компетентни, лоялни и безкомпромисни служители. Фокус в дискусиите е била и ефективността на механизмите за комуникация и обмен на оперативна информация, съобщават от МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой прави корупцията - този които има власт от общинският кмет нагоре, там където са проектчетата и парите е и кой тогва ще бори корупцията по нашите хора - никой не смее .
13
1
 
10
 
! Отговори
гробарят преди 5 години
И какво е постигнато досега от" мвр"в тази псевдо борба ,никакви ама никакви резултати нито един няма заловен а камоли осъден?.Гарван ,гарвану око не вади за 28 години демократичен преход нито един дребен чиновник не е хванат за корупция ,нулева ефективност на службите тогава за какво да говорим празни приказки и да се плюнчат разни клакьори по медиите за момента слава?
12
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Служителите НЕ ТРЯБВА да си ви "лоялни",това да не ви е частна охранителна фирма или бира-скара?Ченегетата трябва да следват закона,правото и да са компетентни в професията си,а не калинки назначени по шуробаджанашки!
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми защо още не си арестувал и предал на прокуратурата ония от КФН, Менда и Целия картел от шефове на застрахователни компании, все бивши силоваци и мутри. Нали те в момента се мъчат да ограбят народа с измислени бонус-малоси и ни убеждават, че колата може да носи наказателна отговорност. В НК има състави за организирана престъпна група, за държавни чиновници злоупотребяващи със служебно положение и набавящи облаги за себе си и трети лица. Действай какво чакаш?
10
1
 
17
 
! Отговори
... преди 5 години
Дека е Мето, бе бате? Дека са Геле и "брат" му? Дека е Вълчо? Дека е Христофорос? Кво стана с убийството на НАП-аджията - вашто момче, на тоя, оня.... ??? Смешнициииии! Ти обикновените бандити не можеш да припариш, камо ли политическите! НЕВЪЗМОЖНО!
9
1
 
15
 
! Отговори
... преди 5 години
Подигравка. Дори гавра! Нищо повече не мога да кажа.
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чул ги Господ като брани корупция гледа ли какво има насреща на маса
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той ще бори корупцията ама явно още не е чул мераците за неговия пост от Симеонов , дето ако той ръководел МВР , никакви протести нямало да има в държавата. За да се бориш с корупцията в БГ първо трябва повечето хора от върховете на държавата да вкараш в затвора .
6
2
 
16
 
! Отговори
ужас преди 5 години
При това недоверие и не одобрение към полицията в нормална държава щяха да я разпуснат.а тука за награда им вдигат заплатите на търтеите?!
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз пък защо останах с впечатлението, че приоритет на полицията е да се бори с протестиращите?!
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, някой знае ли на кой викат шофьорът на мето и защо?
3
1
 
19
 
! Отговори
цирк мвр преди 5 години
Тоя луд ли е или на луди ни прави,МВР и полицията са проядени от корупция и бандитизъм и това го вижда ме всеки ден,а борба с тези явления липсва всичко се прикрива затова народа няма доверие в полицията.
2
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вярваме ви на 100% !
1
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А стига бе, не думай!