Няма страшно. Това е просто любов! Билбордове влудиха мрежата

Разгорещени дискусии "За" и "Против" джендър пропагандата
Обновена: 18 дек 2018 22:03 | 13 дек 2018 14:15, Анисия Иванова
462

Снимка: Facebook и Нова Варна

Скандални билбордове с гей пропаганда разгневиха в последните дни жители на няколко големи града у нас. Прегърнали се еднополови двойки са заснети в гръб на фона на ключови сгради - Народното събрание, Народния театър "Иван Вазов", НДК.

А посланието е: "Няма страшно. Това е просто любов". В долния край е мотото на ЛГБТИ общността "Различни хора, равни права" и знакът на ЕК.

Във Facebook билбордове предизвикаха разгорещени дискусии "За" и "Против".

Повечето потребители са недоволни, защото провокативната "реклама" е поставена на ключови места.

Във Варна е на булевард "Васил Левски", близо до Майчин дом, и на бул. "8-ми Приморски полк".

В Бургас - три билборда са поставени на булевардите "Ст. Стамболов" и "Индустриална", в непосредствена близост до Технополис, Второ РУ на МВР и Мол Бургас Плаза, разбираме от мрежата.

Заради вълната от обществено недоволство от Община Варна съобщиха, че започват акция по премахването им. Но варненци явно са изпреварили общинарите и тази нощ скандалните послания са намазани със спрей.

Ето и малка част от коментарите в мрежата: "Във Варна проблемът го решихме с голяямо количество боя...."

Бургас: "Тъй като не смятам за уместно ЛГБТИ посланията да се натрапват по този начин на ДЕЦАТА НИ, още по-малко в месеца на Рождество Христово, писах жалба до Общината на адрес: obshtina@burgas.bg. Ако попаднете и на други такива билбордове в града - моля, споделете снимки и местоположение, за да препратим и тях. Изразете и своята лична гражданска позиция до институциите!"

София: "Преди да ме обвините в расизъм или там, каквото се сетите, споделям този билборд, защото не съм съгласна с него! Всеки е свободен да има каквато иска ориентация, обаче такива реклами няма да търпя, точка!"

"Недопустимо е децата да бъдат така провокативно насърчавани, чрез асоциацията: билборд, реклама, шоколад... или сладолед. А щом е на билборд сред големия град, значи е нормално :-( И не само. Значи още, че е модерно и щом е модерно, трябва да се пробва :-( Това най-много ме притеснява."

От пост на писателя Александър Урумов във Facebook става ясно, че: "10 хиляди евро последователно са предложени на няколко рекламни агенции в София за аутдор рекламата за джендър-пропагандата. Нито една от тези агенции не е приела тази отвратителна, провокативна кампания - въпреки стагнацията в този сектор. В една от тях ми казаха: "Предпочитаме да изгубим пари, но не можехме да приемем тази поръчка. Ние също имаме деца, които ще гледат тези билбордове".

"Все още има хора с ценности, за които децата са по-висша ценност от 30-те сребърника на злото", обобщава творецът.

А журналистът Петьо Блъсков пише в пост: "Драги български европейци, платихте ли си данъците? Отлично! Ето тук можете да видите нагледно за какви жизненоважни каузи се изразходват вашите пари. Освен за издръжката и джобните на 2 милиона северноафрикански "клети бежанци", в момента протича изключително важна масирана медийна кампания. Във всеки голям град на България са инсталирани билборди, от които ни залива светлината на хомосексуалната любов. Платената от Европейската комисия агресивна хомо реклама иде да ни каже, че вече отношенията мъж - жена не са евро коректни. Такива вече кучета ни яли. И никой няма да дава пари от общия чувал, за реклама на традиционното семейство."

От социалната мрежа става ясно, че кампанията е дело на GLAS Foundation, а целта - за повече разбиране и толерантност. Планувано е билбордовете да бъдат поставени паралелно в Бургас, София, Варна и Пловдив до края на януари 2019.

Ето и коментари от страниците на фондацията:

"С риск да прозвуча като хейтър... но мое мнение. Българското общество вижда Евгени Минчев, Азис, Кулагин и други "VIP"-ове и на база тях изграждат картинката си за цялата LGBT общност. Да бъда честен гледайки най-изявените хомо хора по медиите и аз бих задраснал плаката... Но това е друга тема".

"Разберете трябва да бъдел доста смели, умни и "изобретателни" в подхода си. Нима някъде по света някой е получил права и уважение от едното нищо, навсякъде са работили и са се борили за това. А ние какво, правим си някакви билбордове, които най-вероятно са и фотошоп (нищо лошо), показваме най-лошите страни на обществото си и си организираме мини събития за нас си. Съдбата обича смелите мили мои, докато мишуваме, ще бъдем третирани като мишки и различни. Съжалявам, но това е жалката реалност в БГ - борим огъня с юмруци".

"Снимките от билбордовете са реални, от България, и не са монтаж", "Реално тази част от обществото над 30 години прави само едно - тъпче и се обединява основно за хейт!"

Билбордът е по проект, финансиран от ЕК – "Заедно за правата на ЛГБТИ в България", казва Моника Писанкънева, един от експертите, работил по него, която е активист във Фондация "Ресурсен център - Билитис" и един от организаторите на "София прайд". Целта на кампанията - да се променят обществените нагласи в обществото.

"Ние очакваме подкрепа, някой трябва да подготви обществото да живее с представители на ЛГБТИ. Използвали сме умерени и скромни визии, не показваме секс или целувки дори", настоява тя.

Редакцията на Dnes.bg припомня, че под натиска на обществото в началото на годината правителството се отказа от ратификация на Истанбулската конвенция, чрез която се налагаше джендър идеологията. През юли Конституционният съд отхвърли Конвенцията, като реши, че тя размива границата между двата пола и не съответства на Конституцията на Република България. А по думите на външния министър Екатерина Захариева заради България целият ЕС няма може да я прилага. Явно след законовата забрана джендър пропагандата търси "по-меки" начини за влияние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


462
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
246
3
 
9
 
! Отговори
Идеалист преди 5 години
Внедряване на най-човеконавистната идеология, която ще доведе до изкореняване на всяка съпротива срещу властницитв! Късайте и чупете тези билбордове.!
245
8
 
9
 
! Отговори
Петко преди 5 години
всеки нека си живее както си иска,бил съм и с жени и с мъже. Нека ме накаже религията или хисарския поп. Човек е свикнал да се дели на всичко и по всичко,МНого ни пречи ксенофобията и омразата към всичко различно,който не е като мен ми е враг!
244
15
 
4
 
! Отговори
Соросоид преди 5 години
Досега не съм чувал хомосексуалисти да нападат хетеросексуални заради ориентация им, нито пък съм чувал някой да смени резбата от пропаганда, така че не ми е ясно защо се вдига толкова шум за нищо.
243
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой може ли да ми каже исторически период в който гейовете са се борили заради паравата си?Просто те с малки изключения никога са нямали особени пролеми в обществата си, винаги са заемали важни постове и са се нагаждали към нещата.
242
3
 
4
 
! Отговори
до 247 преди 5 години
напротив . природата ни създава различни . Това е основна част от еволюционните механизми .Еднакви се опитваха да ни правят комунистите
241
5
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ГЕЙ, БИСЕКСУАЛИ, ТРАНСЕКСУАЛИ И ДРУГИ ВЕЧЕ ПОБЕДИХА!!!!!И АВСТРИЯ ПАДНА И ОФИЦИАЛНО ОТ 2019-ТА ГОДИНА ПОЧВАТ СКЛЮЧВАНЕТО НА БРАКОВЕ :DСАМО БЪЛГАРИЯ, УНГАРИЯ И ПОЛША ЗАСЕГА НЕ СА ЛЕГАЛИЗИРАЛИ ГЕЙ, ТРАНС И БИ БРАКОВЕТЕ КАТО СУПЕР КОМУНИСТИЧЕСКИ ДЪРЖАВИ!!!
240
2
 
9
 
! Отговори
repii преди 5 години
ако китайците са блокирали половината нет заради цензура, то цензурата на сорос, юнкер, меркел, обама и клинтън са блокирали останалата половина от нета. заради "свободата на словото"!
239
0
 
7
 
! Отговори
repii преди 5 години
от изтритите коментари по темата може да се направи заключението, че не заради борисов българия е на 118 место по свобода на словото, а заради джендърите на сорос, юнкер, меркел, обама и клинтън!
238
1
 
5
 
! Отговори
Forever преди 5 години
Природата всички ни създава еднакви,това че някои изменят сексуалността си е следствие на много причини най-често са психологични и емоционални,любопитството също е фактор,ако си дълбоко и емоционално наранен от жена,развиваш неприязън или страх,научете се да се приемате сами,не изисквайте от хетеросексуалните да ви разбират,няма как да стане,като парадирате вие сами предизвиквате хомофобия към себе си.
237
4
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
110 ХИЛЯДИ ДУШИ УМИРАТ НА ГОДИНА ГЛАВНО ПЕНСИОНЕРИ ТОЧНО КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ЕЛЕКТОРАТ НА БСП И ГЕРБ!!!ДО 10 ГОДИНИ И БСП И ГЕРБ СА ИСТОРИЯ !!!КОМУНИСТИЧЕСКАТА КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ЩЕ БЪДЕ ИСТОРИЯ ДО 10 ГОДИНИ!!
236
0
 
4
 
! Отговори
до 241 преди 5 години
Абре , на кого оказва влияние *** пропагандата? Ако си мислиш, че можеш да промениш сексуалната ориентация на възрастен, требе да имаш твърде високо мнение за себе си. МОжеш да манипулираш лесно сексуалната ориентация на личности, които все още нямат такава, а това са ИМЕННО ДЕЦАТА! Та така, дай ми твоите да се погрижа за тях, нали искаш това за моите! Какъв ти е проблема тогава?
235
1
 
3
 
! Отговори
repii преди 5 години
от изтритите коментари по темата може да се направи заключението, че не заради борисов българия е на 118 место по свобода на словото, а заради джендърите на сорос, юнкер, меркел, обама и клинтън!
234
0
 
0
 
! Отговори
до 234 преди 5 години
твоя кумир хитлрчо със същите анти-гей-ски виждания изби доста деца
233
4
 
0
 
! Отговори
антиджендърист преди 5 години
Предлагам на всички *** пропагандисти да ми дадат децата си за *** обучение. Естествено срещу заплащане. ОБЕЩАВАМ 100% ЕФЕКТИВНОСТ И ВИСОКИ РЕЗУЛТАТИ. Задължително след курса ще са способни да минат всеки практически *** тест. С нежна мощ и постоянство ще променям представата на децата ви за правилно и неправилно докато не започнат да мислят, че всичко е възможно! Ще им дам свободата да избират! Ако вие не ми платите, за курса, ще ги пускам на дъртаци, които ще плащат. Няма проблем;)
232
1
 
8
 
! Отговори
repii преди 5 години
на плакатите отпечатани с пари на данъкоплатеца, освен знака на ек спокойно можеше да се мъдри и надписа: "ние зачитаме всяко чуждо мнение, стига зо да не се различава от нашето!" парафраф 22
231
1
 
2
 
! Отговори
до 236 преди 5 години
верно си много болен . в края на краищата говориш за деца ! до тук води омразата е те затова прородата ще очисти БГ-тата
230
8
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
БЪЛГАРИЯ, УНГАРИЯ И ПОЛША СА 3-ТЕ БАСТИОНА В ЕС НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ СТРОЙ И АНТИХРИСТКА РУСИЯ!
229
2
 
3
 
! Отговори
repii преди 5 години
от изтритите коментари по темата може да се направи заключението, че не заради борисов българия е на 118 место по свобода на словото, а заради джендърите на сорос, юнкер, меркел, обама и клинтън!
228
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Петко, ти си жена по рождение и по физиология. Това, че до 35 си бил само с жени говори, че си бил *** доста преди да минеш на мъже ;)))Лошо няма, стига да не пропагандираш всред децата. Предлагам *** пропагандата да е позволена само всред лица като петко - над 35 годишна възраст. Това ще е демократично решение ;)))
227
6
 
4
 
! Отговори
петко преди 5 години
Честно да си кажа до 35 г някъде бях само с жени,обаче те всички ми показаха като съвкупност че е много по-добре да имаш сексуални отношения с мъже!